ce pot face in ultimul moment pentru a recastiga increderea sotiei

11-07-2011
maryus81
Nu este medic/terapeut
maryus81
Am 30 de ani sunt casatorit de 3 ani dupa o relatie de 6 ani, avem un baietel de 4 ani si as dori sa ma ajutati cu sfaturi cei care au mai trecut prin asta si au reusit sa reantregeasca familia.Provin dintr-o familie unde am avut parte numai de probleme, certuri, am invatat numai cum sa fac bani si nu am stiut sa ofer iubire si incredere sotiei ceea ce a facuto sa gaseasca liniste in sufletul altei persoane nimik mai mult doar cuvinte dulci.Ne-am certat de prea multe ori si sa intors tot timpul la mine si nu am realizat ca trebuie sa produc o schimbare, am fost violent uneori am injurato am dat-o afara din casa.In acest moment realizez tot rau pe care am putut sa il provoc, am consultat si psihologi, stau si traiesc cu remuscari vreau sa-i demonstrez ceea ce merita si sa o respect chiar daca nu mai suntem impreuna dar mi-a luat pana si speranta.Stiu ca o sa ma condamnati si aveti dreptate...trec printr-o stare cum nu am mai trecut pana acum, am ajuns la punctul de a divorta dar nu reusesc sa fac si asta nu vreu sa-i mai fac rau.NU sunt disperat co o pierd traiesc in vinovatie, poate si distanta face asta ea fiind la roma la mama eicu copilul si eu la brescia. Nu mi-am inselat sotia niciodata nici macar cu gandul, tin la ea si o iubesc in continuare. Ce pot face sa-i recastig increderea fata de mine ea nemaiavand sentimente fata de mine;ma uraste nu mai vrea sa auda de mine ma vrea distrus, cum as putea incepe sa-mi repar greselile fata de ea.Noi ne facem rau incontinuare unui altuia spunandu-mi cuvinte grele eu ramand calm cu frica de a nu o jigni iar. vreu din tot sufletul sa-mi refac o noua familie cu ea. Va rog din suflet sa-mi raspundeti.Va multumesc
4 comentarii
0
11-07-2011, ora 12:31
mihaelaberea
Nu este medic/terapeut
mihaelaberea
Este destul de dificil dat fiind ca ai fost, dupa cum spui, destul de violent cu ea. Insa cu calm si rabdare se poate remedia situatia. Ceea ce ai scris aici ar trebui sa ii spui si ei, sa ii explici totul si poate va intelege. Nu stiu cum a-m putea noi sa te ajutam. Bafta!
0
11-07-2011, ora 12:36
Edith Moldovan
Identitate neconfirmată
Edith Moldovan
Grea treaba...In primul rand nu cred ca ar trebui sa-i demonstrezi de-odata ca te-ai schimbat.Incearca sa o surprinzi placut cu lucrurile care stii ca ii plac(daca mai stii).Nu ii tot repeta ca te-ai schimbat, demonstreaza-i prin fapte dar nu o sufoca.Asuma-ti o parte din vina pt situatia in care ca aflati.In mod sigur trebuie sa mergi la ea.Probleme nu se rezolva prin telefon.Roag-o frumos sa discuati, si NU sa iti mai de-a o N sansa.E important sa sa deschideti liniile de comunicare si apoi pune-te pe fapte care sa scoata in evidenta ca te-ai schimbat.Recucereste-o prin lucrurile simple prin care ai reusit prima data sa faci lucru acesta.Solutia nu cred ca e sa stabiliti care are cea mai mare parte din vina ci incercati sa cautati solutii IMPREUNA.
0
11-07-2011, ora 13:33
maryus81
Nu este medic/terapeut
maryus81
VA multumesc ca raspundeti problemei mele.In aceste momente incerc sa fac imposibilul dar nu acepta nimic.Vrea sa fie independenta dar nu ma lasa sa ma inplic cu absolut nimik copilul merge in la gradinita aici la brescia din septembrie ea fiind cu el acolo la mama ei la roma.Vrea sa gaseasca o casa cu chirie la brescia ca sa se intoarca aici si poate asta va fi un nou inceput dar cum va-m spus nu ma la sa sa ma implic cu nimik.Ceea ce va spun voua i-am spus si ei cu regret de tot ceea ce am facut dar ea nu mai vrea sa creada.AM sa ma duc la ea la sfarsit de saptamana sa incercam din nou sa vb dar nu o sa pot face asta saptamanal pt ca am un servici strict si nu pot lipsi nu va mai spun de cheltuieli.imi este tare frica de ea si de ceea ce va urma.
0
11-07-2011, ora 14:39
Psiholog Popa Anca
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Popa Anca
Cred ca ar ajuta sa vorbesti putin despre ce ai incercat pana acum sa faci sa va aproapiati din nou, pentru ca altfel este greu de spus ce ai putea sa faci de acum incolo. Poate ca exista solutii, dar nu cele pe care le-ai incercat pana acum. In cazul asta, o schimbare de tactica ar fi binevenita.
Intelegand ca problema a aparut din caza ca nu i-ai oferit suportul emotional de care ea avea nevoie, poate ai putea incerca sa vorbesti cu ea despre ce simti in momentul actual; cam ce ai scris si aici, dar mai elaborat. Poate ca ei ii este greu sa isi inchipuie ca te poti schimba iar atunci va fi nevoie sa faci ceva sa-i demonstrezi ca deja te-ai schimbat putin, si ca esti disponibil sa te schimbi si mai mult.
Spune-i depre sentimentele tale si cum ai realizat ca nu ai facut-o sa se simta prea iubita si explica-i cum te poti schimba si ce poti face pentru ca relatia voastra sa mearga, in termeni concreti. O relatie deja rupta este greu de reparat, dar nu imposibil.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul