Ce poti face cand reapare fosta in peisaj?

09-08-2018
Diana_81
Nu este medic/terapeut
Diana_81
Ma numesc Diana si am o problema cu sotul meu, cu care sunt casatorita de 15 ani.
Cu 5 luni in urma de a ne cunoaste, el s-a despartit de prietena lui de atunci, cu care fusese impreuna 3 ani de zile. La timpul respectiv el mi-a spus despre ea, dar totodata mi-a spus ca s-a indragostit de mine.
Noi ne-am casatorit si avem o fetita de 12 ani, iar in tot acest timp eu am simtit ca ma iubeste.
Dar acum cateva saptamani l-am surprins vorbind la telefon, intr-un mod foarte ciudat. Mi-am dat seama imediat ca nu este in regula si i-am cerut explicatii. La inceput nu a vrut sa mi le dea, dar dupa cateva ore de discutii si rugaminti, mi-a spus ca vorbeste cu fosta lui prietena din tinerete, cu care reluase legatura pe internet. Mi-a marturisit ca vorbeste cu ea de o luna de zile, si ca ea i-a marturisit ca l-a iubit tot timpul si ca mama ei a determinat-o sa-l abandoneze (in tinerete). Cand imi povestea toate aceste lucruri, sotul meu era foarte impresionat de ea. Totodata el mi-a spus ca nici el nu a uitat-o niciodata, ca s-a insurat cu mine ca s-o uite pe ea, dar totodata are si pentru mine sentimente, dar pentru ea au fost mai puternice.
Peste mine s-a prabusit cerul, nu va pot spune cum m-am simtit in acel moment. A doua zi, si dupa ce soacra mea a stat de vorba cu el, el mi-a spus ca o sa rupa orice legatura cu ea, dar eu i-am cerut si dovada. El mi-a arata niste mesaje in care se hotarau sa rupa legatura.
De atunci, e se poarte foarte frumos cu mine, imi spune in fiecare zi ca ma iubeste, imi face toate poftele si dormim imbratisati.
Cu toate acestea eu nu pot trece peste acest episod si ma simt foarte rau. Imi doresc sa nu-l mai vad, dar totodata simt ca nu-l pot parasi.
Nu pot uita cum mi-a spus ca s-a casatorit cu mine doar pentru a o uita si nu pot uita ca ei au vorbit timp de o luna zilnic si isi spuneau cuvinte de iubire.
De atunci am avut nenumarate discutii in care eu i-am propus sa ne despartim si i-am cerut explicatii pentru ce a facut. Dar raspunsul lui este acelasi, ca a iubit-o mult si ca s-a lasat dus de val, ca i-au revenit sentimentele din tinerete, dar totodata si pe mine ma iubeste. Doamna respective este si ea casatorita de 10 ani (locuieste in alt oras) si mi-a spus ca nu au discutat niciodata sa fie impreuna.
Totodata mi-a spus si ca eu sunt foarte rece cu el si ca il critic toata ziua, si ca el a incercat sa se agate de mine cand a inceput sa vorbeasca cu ea, dar eu l-am respins. Intr-adevar si aceste lucruri sunt adevarate, deoarece am fost prinsa de diverse probleme la serviciu si de treburile casnice.

Cu toate acestea pe mine ma framanta niste lucruri, si anume:
Daca nu intervenea soacra, ce se intampla?
De ce mi-a spus ca s-a insurat cu mine ca s-o uite, daca nu e adevarat?
Daca fosta prietena ii cerea sa fie impreuna, oare ma parasea?
Ma iubeste sau sta cu mine pentru copil?
A trecut o luna de la nefericitul eveniment si eu nu-mi pot revenii. Ma gandesc tot mai des sa-l parasesc si imi vine sa plang tot timpul.
Va multumesc frumos!
9 comentarii
0
09-08-2018, ora 16:22
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Cred ca cea mai buna solutie intr-o astfel de situatie este sa mergeti la terapie de cuplu. Exista multe lucruri care trebuie discutate si rezolvate, inclusiv "sunt foarte rece cu el si ca il critic toata ziua". Intr-o relatie exista DOUA persoane, doua perspective si doua adevaruri. Pare ca tindeti sa-l invinovatiti pe el pentru ce s-a intamplat, evitand sa va uitati care este contributia dumneavoastra la situatie.
"Omul isi doreste doar ceea ce nu are"...
0
10-08-2018, ora 08:47
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Înainte de-a vă gândi la despărțire, faceți o analiză a relației și vedeți ce puteți îmbunătăți.După un astfel de eveniment, dacă partenerii dau dovadă de înțelepciune, relația poate deveni mai puternică și mai durabilă.
Stați de vorbă amândoi într-o atmosferă calmă, relaxantă, în afara casei și vedeți ce vă doriți fiecare de la relație, care sunt așteptările fiecăruia și găsiți soluții împreună. Încercați să nu-l acuzați, să nu-i reproșați nimic, canalizați-vă doar pe ce lipsește în relație și cum puteți îmbunătăți. Dacă nu reușiți singuri, apelați așa cum vă spunea și colegul meu la terapia de cuplu.
0
10-08-2018, ora 11:50
Diana_81
Nu este medic/terapeut
Diana_81
Va multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra. O sa incerc sa va urmez sfaturile.

Sunt uimita, deoarece nu ati amintit nimic de comportamentul sotului, ci doar de al meu. El chiar nu are nici o vina?
0
10-08-2018, ora 22:18
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Nu-i o soluție să vă învinovățiți. M-am adresat dvs. pentru că dvs. ați cerut ajutor. Când lucrurile nu merg trebuie făcut analiză, depistată cauza și acționat asupra ei. Am zis depistată cauza, nu persoana, pentru că de fapt nimeni nu e vinovat. Sunt scheme cognitive diferite, nevoi diferite, moduri de gândire și percepție diferite, tipare familiale, diferite etc. De aceea e necesar să se comunice, iar acolo unde nu se reușește să ceară ajutorul unui specialist.
Sunt multe de spus. Dacă sunteți din București vă ofer o consiliere gratuită și aflați mai multe. Oferta e valabilă și dacă sunteți din provincie pentru că eu lucrez și sâmbăta și duminica, deci ați face o plimbare la București într-un weekend.
0
20-08-2018, ora 13:47
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
E clar ca sotul tau Diana e cel responsabil de interactiunea nedorita cu ‘fosta’. E si de inteles ca ai fost foarte ranita cand ti-a spus ca s-a insurat cu tine ca sa o uite. E probabil o parte de adevar in asta, dar probabil ca doar a accelerat casatoria voastra si nu a stat efectiv la baza ei. Eu cred ca nu minte cand spune ca te iubeste…si nu sta cu tine doar pentru copii, dar probabil la un moment dat s-a simtit ranit in masculinitatea lui….si a primit sprijin de la o persoana ce era deja aproape de sufletul lui.

Sunt curios insa daca ti-a sugerat vreodata sa mergeti la terapie de cuplu atunci cand a simtit ca erai 'rece cu el si-l criticai toata ziua'. Daca nu a facut asta, oricat de adevarat ar fi ceea ce spune el despre racirea relatiei voastre, nu a incercat sa faca ceva pentru a depasi aceasta ‘raceala’. Acum pare ca-si doreste sa nu fi avut loc aceasta interactiune cu ‘fosta’ iar asta poate fi un motiv destul de solid pentru a incepe o terapie de cuplu. O terapie de cuplu in care sa stabiliti noi limite ale relatiei voastre si sa vedeti ce puteti invata din aceasta experienta.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
0
10-10-2018, ora 14:24
Diana_81
Nu este medic/terapeut
Diana_81
Va multumesc pentru sfaturile dumneavoastra.
Au trecut 3 luni de la intamplare, dar eu sunt la fel, foarte dezamagita.

Relatia cu sotul este foarte buna si el este foarte atent cu mine. Imi spune in fiecare zi ca ma iubeste.
Cu toate acestea eu nu pot uita ce s-a intamplat si nu-mi pot scoate din cap ca se gandeste in continuare la fosta iubita.
De cate ori deschid acest subiect, el se enerveaza si-mi spune sa nu ma mai gandesc la asa ceva.
Oare am eu vreo problema?
La terapie nu am fost, deoarece in orasul nostru nu exista asemenea cabinete.

Poate ma puteti ajuta cu un sfat, sa reusesc sa uit intamplarea.
Va multumesc.
0
12-10-2018, ora 17:21
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Chiar daca nu exista in orasul vostru o oferta de terapie de cuplu, azi e foarte simplu sa apelezi la sesiunile de terapie online prin Skype. E nevoie doar de un computer sau o tableta si o conexiune destul de buna la internet (azi asta nu e o problema).

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
0
11-03-2019, ora 15:54
felisana
Nu este medic/terapeut
felisana
Cum esti? Ti-ai mai revenit?

Ca sunt si eu intr-o situatie asemenatoare. Si desi e tandru, atent si vorbim si imi spune in fiecare zi ca ma iubeste, nu pot trece peste faptul ca timp de o luna de zile el a avut o alta femeie in viata sa ( apeluri, mesaje cu duiumul). Si unde mai pui faptul ca am asa un feeling de care nu pot scapa, care imi zice ca daca nu as fi aflat, s-ar fi ajuns la sex cu ea, desi el zice ca avea de gand sa o termine cu ea si asa si pe dincolo. Si daca ar fi ajuns la sex cu ea, cu siguranta ar fi continuat mult si bine aventura cu ea, din moment ce s-au inteles asa bine la nivel de comunicare.

Recunosc ca am ramas blocata pe chestia ce a facut-o, pentru ca simt ca daca nu ma chinui zilnic cu aceste detalii, parca m-as expune din nou pe viitor la niu suferinte de acest gen. Desi i-am spus clar daca se mai inatmpla asa ceva inca o data, nici nu mai stau la discutii. Problema este ca nici acum nu as mai fi stat, dar avem o fetita de 3 ani... Si daca ar fi sa ne despartim, eu simt ca singurul mod prin care mi-as putea reveni complet, ar fi sa rup legatura cu el definitiv, dar cum as putea face asa ceva, cat timp este un copil la mijloc.
0
11-03-2019, ora 20:14
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
E foarte posibil sa ramai mult timp blocata pe infidelitatea lui atat timp cat nu exista o discutie foarte deschisa despre asta. O conversatie in urma careia sa intelegeti si sa acceptati mai bine amandoi ce anume s-a intamplat

Cum blocajul acesta e posibil sa va erodeze incet relatia de cuplu si increderea reciproca, poate nu ar strica sa apelati la terapia de cuplu Felisana.

Dr Rares Ignat
Terapie de cuplu - Sexologie
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul