Ce sa fac cu fiul meu?

10-11-2012
coddita4072
Nu este medic/terapeut
coddita4072
Am 24 de ani si am doi copii de 2 si 4 ani.

Antonie (2 ani)
Umbla cu cutitul in mana, se plimba prin casa,
nu asculta si nu memoreaza nimic din ce i se spune, il bate pe fratele lui care sta linistit, arunca mancare sau biberonul cand i se da, arunca jucariile pe geam sau in wc, daca ii dau biberonul cu ceai de pe foc, nu ii simte fierbinteala, si nici daca e prea rece... Nu stiu cum sa procedez cu el, am probleme cu vecinii pentru ca tipa si e foarte obraznic, am pierdut controlul, nici la gradinita nu e primit.
13 comentarii
0
10-11-2012, ora 19:14
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Un psiholog ar fi cel mai indreptatit sa raspunda, e complicat sa stii ce sa faci cu agresivitatea la asa o virsta.Urmariti sa nu existe in alimentatie ceva care sa declanseze violenta, alergiile alimentare nu sunt de neglijat si nici carentele de vitamine.Parintele fiind adultul trebuie sa se implice si eu va doresc sa aveti reusita:


http://depici.ro/copilul/cum-te-porti-cu-un-copil-agresiv-6-sfaturi-ca-sa-il-ajuti-sa-se-schimbe/
0
10-11-2012, ora 20:05
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
1. cutitele si orice alte obiecte care-l pot leza nu se lasa la indemana
2. nu se raspunde cu agresivitate cand face rele, i se explica fara tipete, i se dau pedepse(nu corporale) si este recompensat pentru faptele bune
3. tv si cartile care contin scene violente trebuie excluse
4. alimentatia nu trebuie sa contina multe dulciuri, ele fiind excitante
5.mediul in care traieste trebuie sa fie unul armonios...fara certuri, tipete si batai.inainte de culcare aerisite camerele si limitarea timpului de joaca
6.daca ati facut toate acestea si n-ati avut sanse de reusita, consultati un psiholog!!!
0
10-11-2012, ora 22:17
danacatalina
Nu este medic/terapeut
danacatalina
Psihologul este pentru mama, sau...?
0
10-11-2012, ora 22:51
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Pentru copil.Mergi la medicul de familie sau la pediatru si sa-ti dea trimitere la un psiholog pediatru.
O metoda, in unele situatii, e sa-l ignori (dar sa nu-l lasi singur). Poate va vedea ca nu obtine nici macar pedeapsa si asta s-ar putea sa-l descunmpaneasca si sa-l linisteasca.
Ai grija si cu partea afectiva, poate e gelos din cazua celui mic, interesant ar fi de stiut daca acest comportament a aparut odata cu venirea in casa a celui mic. Mangaie-l si arata-i afectiunea in aceeasi masura cu cea arata celui mai mic.
Nu amana mersul la psiholog, daca are ADHD sau alta problema de acest gen, trebuie ajutat de cineva specializat, e si pentru el un chin sa fie mereu agitat. Nu ameninta cu mersul la medic, sa nu aiba teama sau sa se simta pedepsit daca merge la medic.
Si nu uita, ce stare ai tu, acea stare transmiti si copiilor. Deci fii calma, echilibrata si asta se va simti.
E bine ca ceri ajutorul in aceatsa problema, sa nu ajungi si tu cu nervii la limita.
Numai Bine!
0
10-11-2012, ora 23:02
danacatalina
Nu este medic/terapeut
danacatalina
Oameni buni, acest copil are 2 ani! Voi il trimiteti la psiholog?
Eu sunt de parere ca mama e depasita de situatie. Adica e prea tanara si are deja 2 copii. Nu stie cum sa procedeze cu ei si din aceasta cauza mezinul a cam luat-o gresit.
Eu as trimite-o mai degraba pe mama la psiholog. Poate acesta o ajuta sa-si dea seama unde greseste.
0
10-11-2012, ora 23:17
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Scuze, am inversat la paragraful cu gelozia intre frati.
Nu, nu este anormal sa mearga la psiholog, va fi indrumata si ea daca va fi nevoie.
Bineinteles ca poate are si ea nevoie de ajutor, dar nu din cauza varstei, , ,
0
10-11-2012, ora 23:49
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
De unde trageti concluzia ca trimitem copilul la psiholog?Un psiholog ar fi fost in masura sa raspunda aici cit mai corect in locul nostru, s-o lamureasca pe mama cum sa procedeze.Credeam ca se subintelege asta si cum mai intra din cind in cind pe aici un psiholog, ar fi fost mult mai util sfatul, indrumarea.Chiar daca va fi evaluat copilul, trag nadejde ca nu se va alege cu medicatie la asa o virsta.
Mama va face ce va crede de cuvinta sau ce i se va parea rezonabil.
0
11-11-2012, ora 00:15
uliana
Nu este medic/terapeut
uliana
As fi fericita sa ma insel, dar copilul Antonie prezinta simptome de autism. Dintre cele enumerate de mama cel mai caracteristic este reactia inadecvata, mai exact lipsa de reactie la stimulii fierbinti/reci.
Copilul trebuie investigat rapid, multidisciplinar, de o echipa de specialisti, incluzind medic psihiatru, psiholog, neurolog, logoped si consultant in probleme de educatie. Mama trebuie sa primeasca, de asemenea, sustinere psihoterapeutica.
0
12-11-2012, ora 14:35
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
Clar psihiatru pediatru prima oara. Nu stiu ce vi se pare voua normal sa faca sau nu un copil de 2 ani, dar simptomele par intr adevar de autism si daca ju ar fi, trebuie exclus acesta de un medic avizat penttru ca este nevoie de interventie terapeutica rapida. Recomand clinica obregia din bucuresti unde pot rezolva si sfatui legat de multe aspecte ale problemelor care tin de copii, autism, comportament inadecvat etc.
Sa spui ca mama e depasita si sa o trimiti pe ea la psiholog implica riscul ca acest copil sa aiba ceva el... Plus ca unpsiholog ptr mama nu ar reusi adecvat sa stabileasca ce e necesar ptr copil.

Danacatalina, nu stiu ce fac copiii tai sau cu ce esti obisnuita, dar autismul, adhd si alte probleme sunt foarte intalnite si tarziu diagnosticate sunt greu de gestionat. Nu e doarrasfatul si cine stie ce greseli in educatie. Ce ar trebui sa si bata copiii?
0
28-04-2013, ora 11:31
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Si eu cred ca e vorba despre o tulburare psihica caracteristica copilariei, probabil autism.Exista posibilitatea psihoterapiei adecvate, cu concursulul dat de medicul psihiatru, psihiatrie infantila si psiholog.Exista terapii tintite pe aceste tulburari.Mai tarziu, se va putea face si tratament medicamentos.V-as recomanda o vizita la sanatoriul Voila(Campina), unde exista specialisti formati pe acest gen de tulburari sau la Spitalul Obregia, care e chiar un centru de excelenta prin personalul pe care il are(exista sectie dedicata, un mic parculet pentru joaca).Daca nu ma insel, sefa sectiei e cel mai bun specialist in domeniu si se numeste Iuliana Dobrescu, profesor universitar si om de o inalta tinuta morala.
0
01-05-2013, ora 22:29
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
@coddita 4072

Nu sunt psihiatru sau psiholog, dar mie nu mi se pare din scurta dv. prezentare a fiului dv. Antonie ca ar avea autism, care este de fapt o introversie extrema. Copiii autisti sunt, din contra, foarte linistiti. Fiul dv. pare sa prezinte niste probleme ce tin de suflet si care la o varsta mai avansata pot vira in psihopatie (Doamne fereste!). Din pacate, nu stiu cum poate fi indreptata problema, stiu doar, ca toata lumea, ca toti copiii au nevoie de iubire si armonie in jurul lor. Incercati sa va reconectati la Dumnezeu, va rog frumos.

Multa sanatate dv. si copiilor dv. si numai bine va doresc!
0
02-05-2013, ora 00:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Observ cu uimire ca rand pe rand utilizatorii care mai scriu din cand in cand pe sectiunea de Tulburari psihice se indreapta cu fata catre Dumnezeu. :)

Intr-adevar, mai mult decat pastilele, El este vindecatorul suprem.

@ coddita4072

Atitudinea fiului dv. este cauzata, asa cum a spus @the_eye si de atmosfera din familie. Atentie mare la acest aspect.
Credinta aduce pacea si linistea intr-o familie iar daca fiul dv. ii va vedea pe toti intelegandu-se foarte frumos, va adopta si el, mimetic, acelasi comportament.

Nu priviti comportamentul fiului dv. ca pe ceva rau. Ci intrebati-l pe Dumnezeu de ce s-a intamplat asa. Ce vrea de la dv. si de la familia dv. Nu cumva armonia si bunaintelegere in intreaga familie ? Faceti Acatistul Sfantului Nectarie si mergeti la Manastirea Radu-Voda din Bucuresti si luati ulei de la candela Sfantului Nectarie. Il ungeti in fiecare zi. Pina la 7 ani ar trebui sa mergeti sa il impartasiti periodic.
0
02-05-2013, ora 17:25
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
@coddita4072

Oamenii sunt, cei mai multi dintre noi, si lumina si, poate, si ceva intuneric, asta apropos de reclama pentru emisiunea de Pasti de pe Pro TV. Iar lumina noastra vine de la Dumnezeu, nu trebuie sa uitam niciodata asta! Lumina lui Dumnezeu este chiar dragoste, caci el ne-a creat.

Copiii au nevoie de multa iubire, un mediu plin de armonie in care sa creasca si in care sa se dezvolte, de invataturi din partea educatorilor (si parinti, precum si alti educatori), si de modele de urmat in viata, caci de multe ori invatam prin copiere. Ganditi-va ce modele ne ofera societatea in ziua de astazi...

In alta ordine de idei, voi scrie mai jos definitia tulburarii de personalitate antisociala (psihopatia):

"Tulburarea de personalitate antisociala este o conditie in care persoana arata lipsa de consideratie fata de lege si de drepturile celor din jur. Persoanele cu tulburare de personalitate antisociala tind sa minta sau sa fure si nu-si indeplinesc obligatiile profesionale si cele de parinte. Termenii "sociopat" sau "psihopat" sunt uneori folositi pentru a descrie o persoana cu tulburare de personalitate antisociala.
Debutul adolescentei reprezinta o perioada critica pentru dezvoltarea tulburarii de personalitate antisociala. Oamenii care cresc intr-un mediu abuziv sau in care sunt neglijati prezinta cel mai mare risc, iar adultii care prezinta aceasta tulburare au avut debutul simptomelor de conduita inainte de varsta de 15 ani. Tulburarea de personalitate antisociala este de trei ori mai frecventa la barbati decat la femei si este mult mai prevalenta in populatia din inchisoare decat in populatia generala.
Tulburarea de personalitate antisociala este o conditie cronica si reprezinta una dintre cele mai dificil de tratat tulburari de personalitate. Totusi, psihoterapia si unele medicamente pot ajuta la ameliorarea simptomelor. In multe cazuri, simptomele tulburarii de personalitate antisociala descresc odata cu inaintarea in varsta."

Daca veti vrea sa cititi mai multe, acesta este linkul:

----------*
Nu cred ca psihiatria este cea care va poate vindeca fiul, ci relatiile cu ceilalti oameni si relatia noastra speciala cu Dumnezeu.

Va urez un Pasti fericit si plin de lumina!

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul