Ce sa fac sa nu mai am senzatia de foame?

04-02-2017
Vernus
Nu este medic/terapeut
Vernus
Orice as manca dupa 2-3 ore mi se face iar foame sau simt nevoia sa rontai cate ceva mereu.Am stomacul marit?Ce poate fi facut in afara de operatie?Ce sa mananc si cat ca sa ma satur si sa nu imi mai fie foame?
2 comentarii
0
06-02-2017, ora 15:13
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

Comportamentul ingestiv - tipul de alimente consumate, cantitatea acestora, in ce context emotional sau social va alimentati - va uitati la televizor, va plictisiti atunci cand apare cheful de rontait, sunt toti factori care influenteaza apetitul.

Marirea de volum a stomacului in timpul unei mese nu este unicul mecanism de reglare al senzatiei de satietate, ci mai degraba numerosi hormoni secretati la nivelul segmentelor tubului digestiv (stomac, intestin, pancreas) si nu numai. Reglarea hormonala este la randul ei influentata de tipul de alimente pe care le consumam (daca sunt bogate in zaharuri - zahar, paine, cartofi, paste, orez, sucuri, dulciuri, grasimi etc.).
Operatia la care banuiesc ca faceti referire este o indicatie de tratament chirurgical pentru persoanele care sufera de obezitate severa, la care alte metode pentru pierdere in greutate nu au avut succes si/sau riscul pentru sanatate al excesului ponderal le pune in pericol calitatea vietii si supravietuirea.

Unele persoane sunt „construite” sa se alimenteze mai frecvent (mese mici si dese), de exemplu 3 mese principale si 2 gustari, ceea ce implica initierea unui aport alimentar o data la 2-3 ore. Problemele apar atunci cand mesele sunt incarcate caloric si aduc un exces energetic. Aici trebuie acordata o atentie deosebita la ce si cat alegeti sa mancati.

In acest mediu nu pot fi individualizate recomandarile alimentare. In schimb, va invit sa cititi acest articol despre alimentatia mediteraneana, aflata in topul celor mai sanatoase diete ani la rand. Aveti aici link-ul:
http://dieta.romedic.ro/dieta-mediteraneana

Multa sanatate!
0
21-04-2017, ora 10:34
Dietetician Calutu Mirela
Nutritie si dietetica, Craiova
Dietetician Calutu Mirela
Buna ziua, Vernus!
Poate daca ati putea sa dati mai multe detalii in ceea ce priveste modul personal de alimentare: cum mananci, cat mananci, dar si ce anume mananci, cateva detalii despre activitatea zilnica si tipul de activitate pe care o desfasurati, dar si indicii in legatura cu greutatea, inaltimea si varsta dumneavoastra - ar fi mai usor sa putem formula o recomandare. Orice amanunt este important, inclusiv confortul zilnic, relatiile profesionale, stima de sine, gradul de satisfactie, etc.
In plus, un jurnal alimentar sa stiti e de ajutor in ceea ce priveste o recomandare avizata, lasand la o parte si faptul ca va ajuta sa reflectati singura la comportamantul alimentar. Simpla punere pe hartie a tot ceea ce mancam, ne schimba putin atitudinea, lasa ca ne pune in fata unor exercitii de memorie indoielnice.
Va astept cu amanunte!
Cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.