ce sanse am sa raman insarcinata cu ligatura de trompe

12-11-2011
ghenghea ioana
Nu este medic/terapeut
ghenghea ioana
buna, ma numesc ioana, sunt din gura humorului jud.suceava. am 22 de ani si am trecut prin 2 cezariene.datorita faptului ca cea de a doua cezariana a fost la doar 11 luni de prima si fiind un pic speriata am decis impreuna cu familia ca sunt de acord cu optiunea medicului meu ginecolog de a imi face ligatura de trompe.acum au trecut 2 ani de la ultima cezariana la care mi sa facut si interventia cu trompele si imi doresc sa fiu din nou mamica dar am auzit ca nu sunt prea multe sanse.va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai bun.se mai poate face ceva pt a ramane din nou insarcinata.ce inerventi ?si ce riscuri reprezinta acestea?am doi baieti si imi doresc enorm de mult o fetita si sunt foarte speriata ca nu voi mai reusi, desi stiu ca sunt responsabila de situatieva rog sa ma ajutati.orice sfat il primesc cu mult drag.va multumesc anticipat
14 comentarii
0
12-11-2011, ora 16:47
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
E lucru frumos sa-ti doresti copii.
Intrebare:
-DE CE ai dorit si/sau acceptat legarea trompelor?
- ai cumva, acum, alt sot?
Iti doresc numai bine. si..mai scrie.
0
12-11-2011, ora 19:58
ghenghea ioana
Nu este medic/terapeut
ghenghea ioana
buna si mersi de rasp.nu, sunt tot cu sotul meu dar at am acceptat pentru ca erau doua cezariene deja la fosrte scurt timp una dupa cealaltasi doctorul mia explicat ca daca raman insarcinata mai repede de doi ani dupa cele doua cezariene sunt complicatii mari atat pt mine cat si pentru bb.de aceea am fost deacord.mentionez ca cea de a doua cezariana a avut loc asa de repede dupa prima deoarece anticonceptionalelee pe care le foloseam nu au avut nici un efect.eram foarte speriata sa nu mi se intample ceva pt ca totusi am doi bb pe care tre sai cresc.dar au trecut perioada in care nu aveam voie sa raman insarcinata si atat eu cat si sotul meu ne dorim din suflet inca un bb.ideal ar fi sa fie si fetita.as merge oriunde doar sa stiu ca se poate.va multumesc
0
13-11-2011, ora 13:03
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
Buna! cred ca sunt metode cumva legate de fertilizarea in vitro. Ar trebui sa consulti un astfel de specialist. Practic ar trebui sa existe o metoda de a se extrage ovule de la tine, de a fi fertilizate in vitro si apoi cumva sa ti se implanteze un embrion fertilizat. Cel putin din cate am citit asa am citit eu, si cred ca e o metoda aplicabila femeilor care au avut infectii repetate si trompele lor s-au fibrozat (sau ceva de genul acesta)
0
15-03-2012, ora 14:44
ghenghea ioana
Nu este medic/terapeut
ghenghea ioana
iti multumesc pt sfat dar la astfel de interventii chiar nu as aplela nu am incredere.problema este ca am discutat si cu mai multi ginecologi si raspunsurile difera de acea am decis sa scriu acest lucru pe acest sait.poate din alta zona a tarii cineva stie cum sa rezolv problema fara inseminare in vitro.multumesc si mai astept pareri
0
20-08-2012, ora 23:07
maria52
Nu este medic/terapeut
maria52
Eu cred ca la 22 de ani, 2 sarcini sunt destule!
Sunt curioasa, ai facultate, ai o cariera bine pusa la punct?! Ma intreb oare, cu ce ii hranesti pe cei doi copii?
Inca unul este sinucidere curata. Eu zic sa stai cuminte si sa-i cresti pe cei doi, ca vin vremuri grele!
Nu vezi ca investitiile straine s-au diminuat dramatic in ultimul an, nu vezi ca economia fluctueaza intre recesiune tehnica si o crestere nehotarata si anemica.
Eu zic asa: stai cuminte in banca ta, ii cresti pe cei doi ingerasi, si daca peste vreo 10 ani, mai vrei unul, presupunand ca atunci vei fi o femeie matura, cu cariera, vei plati fertilizare in vitro. Chiar si atunci, vei avea 32 de ani, varsta la care femeile din tarile civilizate, abia incep sa se gandeasca sa faca copii, varsta mamei la prima sarcina este de peste 32 de ani. Mai mult, chiar si in Romania, varsta mamei la prima sarcina tinde spre 27 de ani.
Chiar nu stiu de ce te grabesti asa... uite-te si tu la natalitatea pe 2011: 19500 de nou nascuti, cea mai mica cifra de cand exista statistici, iar pe primele 6 luni, s-au nascut doar cu 1000 de copii mai multi decat anul trecut, deci exista toate sansele ca si anul acesta sa se nasca mai putini de 200000, nefiind exclus ca micul avans de 1000 de fie pierdut pana la sfarsitul anului, si astfel sa avem 2 valori recor consecutive.
Eu cred ca reticenta oamenilor de a face copii este intemeiata. Ai face bine sa intelegi si tu aceste lucruri. De asemenea, trebuie sa intelegi ca un copil nu este o jucarie: daca il faci, trebuie sa fii in stare sa-i oferi niste conditii de trai, in mod sustenabil pe toata durata cresterii, pana la 23-24 de ani, cand va termina masteratul, sau chiar mai bine, pana la 27 de ani, cand se presupune ca ar termina doctoratul.
Te las pe tine sa alegi... dar nu uita ca in acest joc sunt chiar vietile copiilor tai.
0
22-08-2012, ora 10:17
ghenghea ioana
Nu este medic/terapeut
ghenghea ioana
buna.inteleg foarte bn ce imi spui si iti multumesc pt sfaturi.sunt constienta de tot ce imi spui dar chiar daca am doar 22 de ani am tot ce imi trebuie si sotul are o afacere destul de bn intemeiata din care castiga foarte bine.copiilor mei nu lea lipsit nimic si nici nu o sa le lipseasca vreodata.cel mai mare motiv pt care vrem sa avem inca un copil este faptul ca speram la o fetita.neam dorit enorm de mult si eu si sotul meu o fetita.si eu sunt de parere ca peste 10 ani nu o sa mai am acelasi curaj sa fac un copil si e vb si de diferenta de varsta dintre frati care nu e prea bn sa fie asa mare cu toate ca sunt multe cazuri.asta e parerea mea personala.daca nu aveam cu ce sa ii cresc si sa le fac un viitor poate ca nu ii faceam nici pe cei doi baieti.imi plac foarte mult copii si imi doresc enorm inca unul.regret pt greseala care am facuto at cand am fost deacord sa mi se lege trompele dar asta e.din cate am auzit si mam interesat sunt multe cazuri incare femeile au ramas insarcinate cu trompele la cativa ani dupa astfel de interventii.sper sa se intamle si la mine o minune.iti multumesc tare mult pt raspuns si pt faturi dar nu este cazul meu.
0
27-08-2012, ora 01:21
maria52
Nu este medic/terapeut
maria52
Daca sotului tau ii merge bine acum, nu este o garantie ca asa va fi la nesfarsit.
Poate ca acum este vremea pentru a va consolida situatia financiara, in caz ca lucrurile nu vor merge prea bine (si sincera sa fiu, sunt sanse mari ca acest deceniu sa fie unul pierdut, dar exista si sansele unei reintrari in recesiune).
Presupunand ca esti asa de bogata precum pretinzi ca esti, poate ca ar fi bine sa pui deoparte cel putin 200000 de euro pentru fiecare din cei doi copii ai tai, asa ca sa aiba si ei ceva cheag cand o sa fie de 20 de ani.
Dupa ce ai pus sus si ultimul banut din aceasta suma, cred ca te poti gandi si la al treilea copil. Pana atunci ai ce sa faci.
Succes.

P.S. Ai face bine sa nu cazi in pacatul in care au cazut cei carora li s-a urcat bunastarea la cap in anii de boom nesustenabil, de au ajuns sa faca fel de fel de investitii de natura imobiliara care acum zac in paragina. Deci daca acum mergr bine, e gresit sa presupui ca va merge mereu asa, sau mai grav ca va merge si mai bine ca acum. Daca vrei sa te asiguri ca si in vremuri mai grele iti va merge bine, incepe sa pui bani sus.
Economisirea este mama bunastarii.
0
27-08-2012, ora 20:58
ghenghea ioana
Nu este medic/terapeut
ghenghea ioana
se pare ca tu ai o problema cu femeile care fac copii la timpurile astea sau ai o problema cu banii.ai copii?
nu intotdeauna bani sunt pe primul loc in viata.e adevarat ca sunt o necesitate dar sunt foarte multe familii care au cate cinci sau mai multii copii si chiar daca nu au avut acele mii de euro de care vb tu au crescut cu tot ce lea trebuit si au de toate si o viata frumoasa.nu stiu care este adevarata ta problema dar cred ca sunt putine persoane care gandesc ca tine
0
30-08-2012, ora 15:26
axiela21
Nu este medic/terapeut
axiela21
Maria52, nu inteleg de ce crezi ca mentalitatea ta este cea corecta si aplicabila pentru toata lumea. Statistic, poate ai dreptate, insa nu poti cataloga sau trai viata altcuiva. Spun asta pentru ca eu sunt o exceptie de la regulile tale. Am 24 de ani, sunt insarcinata (e primul copil) si am deja doua facultati terminate si un inceput de cariera destul de fructuos, cu oportunitati frumoase. Sotul meu e la fel de tanar, doctorand si poate chiar mai realizat ca mine. Am vrut sa dau doar un exemplu ca nu stim niciodata ce se petrece in vietile celorlalti, iar varsta medie sau potrivita pentru a face un copil (27 ani in Romania) nu este agreata de toata lumea. E adevarat ca este o responsabilitate imensa si partea financiara are mare importanta dar nu putem sti ce se afla in portofelul sau CV-ul altuia:). Sanatate tuturor!
0
03-09-2012, ora 10:19
ghenghea ioana
Nu este medic/terapeut
ghenghea ioana
foarte frumos ca esti insarcinata si ca ai tot ce iti doresti.multa sanatate si o nastere usoara.sati dea domnu un copil frumos si sanatos si sa ai tot ce iti doresti in viata.dar ai sa vezi ca o sa iti mai doresti si alt copil.nu zic ca o sa faci mai multi dar o sa iti dau si eu un sfat care poate e cam devreme acum dar sper sa tii cont de el pe viitor.incearca sa nu fie acesta singurulk copil pt ca in majoritatea cazurilor nu e bn sa fie dor un copil la parinti deoarece vor invata sa fie egoiti si sa creasca crezand ca totul i se cuvine doar lui.eu am doua verisoare care fiecare are doar cate un copil si de asta stiu despre ce vb.e foarte greu sa faci un copuil care e singur la parinti sa fie ca ceilalti desi sunt si exceptii.iti doresc numai bn si o sa vezi ca desi sunt mai tanara ca tine la un moment dat in viata o sa imi dai dreptate la ce tiam zis
0
24-11-2012, ora 18:56
a0109
Nu este medic/terapeut
a0109
mamaaaaa mia. 22 de ani si 2 copiii...colegele mele de la facultate se gandesc la maritis, si nu spun prostii, de abia dupa 30 de ani, si altele la 22 au deja 2 copiii...mda suna interesant...mai interesant ar fii sa stim ce varsta are si sotul tau
0
23-01-2013, ora 17:25
ghenghea ioana
Nu este medic/terapeut
ghenghea ioana
sotul este de aceeas varsta cu mine dar nu stiu cata importanta are asta si toate comentariile care leam primit la intrebarea care am adresato eu pe acest forum?fiecare face ce vrea cu viata lui si fiecare se marita si fac copii cand vor cum vor si le ce varsta cred ei nu?este strict problema personala a fiecaruia.decat sa ma criticati si sa imi dati lectii de viata mai bn nu imi mai scrieti daca nu aveti un rasp la intrebarea mea.nu ca mar deranja dar sunt inutile comentariile.nu asta ma intereseaza pe mine, cand se marita femeile si la ce varsta fac copii.sunt altele si mai tinere ca mine si au si cate 3.4copii si nu ma refer aici numai la romi.eu sunt bn asa cum sunt cu doi copii la varsta asta si ma bucur enorm de ei si daca ar fi sa dau timpul inapoi tot la fel as face.am o familie fericita si ma bucur de viata si de tot ce imi ofera ea si cu toate ca am copii imi termin si scoala..le doresc tuturor femeilor de toate vrstele sa aiba o viata la fel de frumoasa si implinita ca a mea.am doi ingerasi pe care ii ador si..da imi mai doresc copii spre surprinderea tuturor.sa dea domnu sa mi se indeplineasca dorinta.va doresc numai bn
0
02-07-2013, ora 15:23
iulyanab
Nu este medic/terapeut
iulyanab
Bravo tie, Ioana! te admir pentru curaj. Copiii cresc odata cu tine. Eu am 29 de ani si nu am dorit copii pe motiv ca e prea devreme si nu suntem realizati. Acum sotul face tratament cu interferon si nu putem avea copii decat dupa terminarea tratamentului, si asta cu riscuri de malformatii. Ne-am realizat, nu??? Asa ca nu o mai judecati atata! Te realizezi si in fond nu ai nimic...
Mai ganditi-va odata, de fapt ganditi mai putin ca si voua vi se poate intampla, , sa va realizati, , ca noi. Faceti copii de tineri ca acum e momentul.
0
28-08-2018, ora 13:11
Dn viorica barbu
Nu este medic/terapeut
Dn viorica barbu
Buna ziua, am citit articolul dumneavoastră și as vrea sa stiu daca ati reusit sa mai rămâneți însărcinată după ce v-ați legat trompele! Si eu imi doresc din suflet al treilea copil! O zi Buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  •