Ce se intampla cu mine?

17-03-2008
aridana
Nu este medic/terapeut
aridana
Am 27 ani(sunt din Oradea) si am probleme de sanatate ami biine zis nu stiu ce am dar nu ma simt bine.Sa incerc pe scurt sa descriu ce mi se intampla poate este cineva sa ma ajute.Totul a incepu in urma cu 3ani si jumatate dupa ce am nascut.La cateva luni dupa ce anm nascut au inceput niste stari ciudate cu agiatatie senzatie de a urina tensiune mare pe care medicii le-au catalogat atunic atacuri de panica.Am fost la pshiatru am primit tratamnet cu xanax si parca s-au mai ameliorat.Anul trecutin aprilie a murit mama subit si de atunci au revenit toate starile dar cu intensitate mai mare.Am fost internata in spital am facut analize am primit medicatie de la pshiatur dar nici un rezultat si ce este cel mai grav e ca de anul asta din ianuarie sau poate chair din decembrei am pusee mari de tensiune zilnic de mai multe ori pe zi imi creste tensiune la vlaori foart marii 155-160/100-110 si tahicardie.Sunt disperata la cardiolog am fost si chair mi s-a facut rau acolo si mi-a facut eck si a aparut cu modoficari(subdenivelare de segment st). Tensiune era de 155/100.Dupa 15 min mi-am revenit tensiunea era de 135-90si eck era normal fara modificari.A zis ca nua re ce trartament sa-mi dea.La analizele care la-am facut ceea ce nu s-a incadrat in limite normale a fost vsh care este 30/50 proteina c reactiva care este 13 ca si mg care sut f putin scazute si am trimis analize de catecolamine in franat si au iesit si alea crescute.Am facut rmn la hipofiza si la suprarenale.A iesit fara modificari semnificative(la hipofiza suspiciune de microadenom hipofizar posterir de cca 3 mm)dar care zice medicul de la endo ca nu da simptomele astea.Vreau sa va descriu in linii mari o criza:incepe brusc indiferent ca e zi sau noapte ca dorm sau ma uit la tv cu agiatie frisoane f putenice(sau bufeuri) dureri de cap mari dureri in piept tremuraturi uneori senzatie de nod in gat sauapasare pe piept sau senzatie de vomagura uscata ameteli putenice(de fapt ametelilie sunt aproape tot timpul ) jena respiratorie frica de moarte de ce mi se poate intampla si tenisune e de peste 150 cu 110.Imi este foarte frica ca nu stiu ce sa fac in acele momente sunt de mai nmulte ori dpea zi sau pe noape medicii de aici(cardiolog endo )nu mi-au dat nici un tratament si nu stiu ce mi se poate
intampla in acele momente ce sa iau ma sperii foarte tare.Vrea sa recizez ca atunci simt nevoia sa merg la toaleta sa urinez si dupa ce urinez parca imi scade tensiunea si la cateav minute e 117/78.Pulsul e mi tot timpu peste 85/90.Sunt supraponderala si, mama a fost hipertensiva iar tata a suferit un infarct.Toate stariel astea nu le-am avutinainte de a naste in sarcina a aparut tensiune chiar am nascut cu preecalmsie.Ve se intampal cu mine de imi oscileaza asa tensiuen a ce s afac ce se poate inpampal intr-o criza din asta ce sa iau su nt disperata nu ies afara singura nu stau singura in casa cu copilul nu ma duc nici pana la magazin.Va rog ajutati-ma spuneti-mi ce se intampla cu mine?Pot face infarct sau e oare pe baza de stres.Medicii zic ca fac descarcari de catecolamine dar nu au ce trastament sa-mi dea.Va multumesc si astept cu nerabdare sfaturile dvs.
7 comentarii
0
17-03-2008, ora 00:00
aridana
Nu este medic/terapeut
aridana
Imi cer scuze pentru greselile de ortografie.
0
17-03-2008, ora 00:00
Dr. Marina Prunea
Medicina de familie
Dr. Marina Prunea
Tot ce descrii se incadreaza la anxietate si atacuri de panica. Trebuie sa consulti un psihiatru si sa faci si psihoterapie, nu numai tratament medicamentos, altfel vei deveni depresiva si starea ta se va agrava. e bine ca-ti constientizezi starea si asta te va ajuta foarte mult sa depasesti aceste crize. Nu-ti face probleme, in momentul cand vei gasi un psihiatru care sa aiba suficienta rabdare, te vei trata. Daca nu, apeleaza la un psiholog. Acestia sunt mult mai deschisi la discutii si efectul psihoterapiei il vei resimti mai repede decat pe cel al medicamentelor.
0
19-03-2008, ora 00:00
aridana
Nu este medic/terapeut
aridana
Fac pshioterapie dar sincer nu simt nimic nici o imbunatatire.Ma ingrijoreaza f mult oscilatiile astea bruste de tensiune si ischemia aparuta pe ecg(ib stare de tensiune mare).Imi e frica sa nu am ceva la inima sunt nasolae rau starile astea si sunt de mai multe ori pe zi(sau nopatea) si chestia e ca nu am nici un tratament de nici un fel nu mi-a dat nici un medic un tratament anume..Multumesc frumos mary78 pt raspuns poate mai este cineva sa ma sfatuiasca ce sa fac.
0
03-04-2008, ora 00:00
gigisan
Nu este medic/terapeut
gigisan
aridana, ai atacuri de panica.

si eu am astefl de atacuri si senzatii ca si tine de ceva timp incoace si asta doar pentru ca nu m-am controlat atunci cand trebuia.

am atacuri de panica de 5 ani si de-abia acum incerc sa le controlez... stiu foarte bine cum e sa iti bata inima brusc, sa o simti ca un fluture care sta sa zboare din piept, sa ai senzatia de greata insotita de o durere in capul pieptului.

am fost la toate urgentele din Bucuresti pana acum...toti ma cunosc...

cheia rezolvarii sta numai in puterea ta de a trece peste aceste momente. incearca sa citesti cat mai mult desprea atacurile de panica. exista multe carti de specialitate si site-uri.

toate astea au un punct de start care a fost traumatizant pentru tine. si eu trecusem peste aceste stari pana a murit subit bunica mea si atunci au inceput sa revina.


Bafta !
0
14-05-2008, ora 00:00
emy83
Nu este medic/terapeut
emy83
Buna.
Draga mea..tu nu ai nimic..ai atacuri de panica...asa ca stai linistita..consulta un psiholog si o sa vezi ca-ti va fi bine. si eu am uneori astfel de atacuri, dar nu asa puternice..Gandstete ca esti tanara, ai un viitor in fata si un copilas... nu-ti mai cauta diagnostic... daca vrei sa mai vb astept o adresa de mail...
0
14-05-2008, ora 00:00
emy83
Nu este medic/terapeut
emy83
mai mergi si la alt medic sau schimba psihologul..am si eu o colega care are aceleasi simptome si merge la psiholog si e foarte bine acum.incearca sa iei Magne B6 si calciu. sau Mg+Ca+Zn este f bun
0
24-06-2008, ora 00:00
aridana
Nu este medic/terapeut
aridana
va multumesc pt sfaturi.emy83 -
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hipotensiunea
  • Stresul are un rol activ în afecțiunile dermatologice inflamatorii
  • Stresul și sistemul imunitar
  • În ce mod ajută stresul memoria
  • Stresul din timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea fătului (studiu)
  • Stresul la locul de muncă
  • Atacul de panică
  • Cum se reactivează virusul herpetic în condiții de stres
  • Anxietatea și stresul cronic pot crește riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  •