Ce se intampla cu mine?

07-04-2007
456tyr
Nu este medic/terapeut
456tyr
Am 23 de ani si sunt invatatoare. De 3 ani am fost diagnosticata cu migrena acompaniata de aura. Toate bune si frumoase pana acum 4 saptamani cand brusc am intrat din senin, fara vreun motiv anume intr-o stare din care nu mai pot sa ies.La inceput am crezut ca am probleme cu vederea pentru ca nu puteam focaliza bine, adica, am aflat ulterior de la un medic neurolog foarte bun aveam vedere panoramica, pe care o am si acum. Dar problema este ca de atunci am o frica permanenta, nu ma pot opri din plans, abia daca ma pot concentra asupra activitatilor zilnice, abia astept sa ajung acasa ca sa plang, cateodata ma gandesc ca mai bine mor, ca nu mai pot. Nu stiu ce se intampla. Nu am avut nici un necaz ca sa ma simt asa si este tot mai rau.Acum plang de 5-6 ri pe zi, mi se schimba brusc dispozitia.Am fost si la un medic psihistru care mi-a spus ca nu am nimic si sa imi vad de viata mea. Mi-a dat o saptamana Tranxene, dar..Am inteles ca vederea panoramica mai este specifica si in schizofrenie. Se poate?De o saptamana iau pentru migrene Topamax si parca starile sunt mai rele. Nu stiu ce sa mai fac, nu stiu ce se intampla cu mine.Este doar depresie?Am prieten, nu vreau sa il pierd, nu vreau sa imi pierd slujba, vreau sa am o viata normala. Puteti sa imi recomandati un medic psihiatru bun din Sibiu?
12 comentarii
0
08-04-2007, ora 00:00
adelaide
Nu este medic/terapeut
adelaide
Parerea mea e ca nu este cazul sa mergi la un psihiatru, poate mai degraba la un psiholog, pentru ca din ce povestesti tu, se pare ca esti intr-o stare de depresie foarte avansata. Faptul ca plangi foarte mult iti agraveaza situatia. Sa stii ca pentru orice boala, cel mai bun medicament este gandirea pozitiva. Eu iti recomand din tot sufletul sa gasesti un doctor bun homeopat si sa mergi la el. Iti spun asta din proprie experienta. Eu am o boala foarte grava si in urma cu 2 ani am fost la un pas de moarte, doctorii nu mai imi dadeau nici o sansa, dar m-a salvat o doctora homeopata si m-a ajutat sa redevin un om normal si a facut ca boala sa evolueze incet. Te rog sa incerci si tu un asemenea tratament si incearca cat poti sa nu disperi si sa nu mai plangi. Esti foarte tanara si trebuie sa fii puternica si sa lupti, nu sa te lasi invinsa si sa lasi depresia sa puna stapanire pe tine. Stiu ca este greu, dar incearca sa fii optimista, nu te mai gandi la rau si eu sunt sigura ca totul va fi bine si daca vei cauta in adancul sufletului tau, vei gasi acea forta de care ai nevoie sa mergi mai departe, sa invingi totul si sa ai o viata frumoasa. Iti doresc un Paste Fericit si multa sanatate!
0
08-04-2007, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
scumpa mea Codrutel, nu te mai speria, uite, eu din nastere am vederea dubla de la un strabism si tot pot sa traiesc, nu are legatura cu nervii, eu cred ca ai obosit, nu te mai speria, pentru ca sugestia este esentiala, mergi la un psiholog bun sau chiar psihiatru bun, nu te speria de termenul psihiatru, daca este bun te poate ajuta cu psihoterapie.
Din pacate nu cunosc medici in Sibiu, eu sunt din alt oras, tot mare.
mergi la un specialist care sa te ajute, si nu uita ca mai este si un Dumnezeu care nu isi lasa copiii sa sufere prea mult.
Hristos a inviat si a vindecat multa lume, tine-ti firea ca esti tanara si, exact cum ai spus, este bine sa ai un prieten si serviciu, fii tare, incearca sa nu mai plangi, uita-ter la comedii, la flori frumoaes, plimba-te, mananca miere, relaxeaza-te si te vei simti mai bine.
0
09-04-2007, ora 00:00
456tyr
Nu este medic/terapeut
456tyr
Multumesc mult de sfaturi! Desi am trecut prin multe experiente groaznice in care a trebuit sa ma descurc singura, eu sunt o fricoasa de cand ma stiu, si imi este si acum frica ca acestea sa nu fie cumva semnele unei boli psihice. Faptul ca de 4 saptamani nu vad cum trebuie si ca la oftalmolog nu mi s-a gasit nimic, ma sperie ingrozitor. Asa cum, in urma primei crize de migrena de acum 3 ani am ramas cu sensibilitate la lumina, in sensul ca vad halouri in jurul luminilor si nimeni nu isi poate explica aceste fenomene. Am fost la cel mai bun neurolog care mi-a spus ca aceasta afectiune (migreana cu aura) exista dar trebuie sa ma resemnez cu ea.Faptul ca nu ma mai pot controla ma sperie ingrozitor. Sper ca totusi cu ajutorul celor din jur voi depasi aceste momente si ca ma voi obisnui cu aceasta vedere, desi este ingrozitoare.Multumesc inca o data de gandurile bune.Daca cunoasteti un homeopat bun din Sibiu, va rog sa imi scrieti
0
11-04-2007, ora 00:00
ita
Nu este medic/terapeut
ita
omule ai facut o depresie
ai nevoie de un consult de psihiatrie
ceva medicamente
si curaj sa ajungi acolo si mai ales sa recunosti
las-o cu migrenele ca si eu am lungit-o asa; ai migrene atipice, nu-i nimic neobisnuit, toti au. Cam asa suna pana am ajuns unde trebuie
0
13-04-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Cred ca ceea ce incearca toata lumea sa-ti spuna este ca inr-o prima faza, asa cum ai mers la un neurolog bun si la un psihiatru, sa stai de vorba cu un psihoterapeut bun.
Din moment ce fizic stai bine, inseamna ca din diverse motive (printre care si incidentul cu vederea) ai reusit sa-ti activezi o stare de anxietate si panica (plansul de frica).
Pe de alta parte, cine n-ar fi socat sa aiba brusc probleme cu vederea ?

Tocmai ca sa nu mai dezvolti si alte lucruri neplacute - mergi la un psihoterapeut bun in Sibiu - puteti incepe cu anularea starilor de frica si panica, pentru ca apoi sa va ocupati si de ceea ce mentine vederea defocalizata si poate ca din colaborarea cu psihoterapeutul si migrenele tale vor dispare treptat...

Andrei
0
22-01-2008, ora 00:00
LOREANARO
Nu este medic/terapeut
LOREANARO
Am 32 de ani si sufar de migrene din adolescenta.Dupa varsta de 18, 19 ani s-au accentuat.De atunci tot incerc sa le gasesc o cauza sau un tratament eficient pe termen lung.Concluziile mele sunt:
-crizele se pot declansa pe nepusa masa, cu sau fara factori decisivi ca stresul, alimentatia, starea emotionala etc.;
-pe mine ma juta Quarelin-ul daca il iau la inceputul crizei; mai apoi e apa de ploaie ca il vomit;
-desi mi-am scos fierea pt. a elimina o posibila cauza-era cam lenesa-crizele au continuat;
-am facut RMN dar nu era cazul de anevrism cerebral sau de tumoare;
-am eliminat anticonceptionalele, mi-am echilibrat viata de zi cu zi dar...au continuat aceleasi stari;
-medicul neurolog a concluzionat ca sunt migrenoasa si ca trebuie sa ma impac cu ideea asta.
Eu nu ma impac deloc, am tampita impresie a unei sabii a lui Damocles deasupra capului.Pot oricand sa ma cultc bine mersi si sa ma trezesc cu migrena.La mine se centreaza pe partea dreapta de cele mai multe ori si tine cam 1, 2 zile.O pot duce pe picioare in faza soft dar daca se lasa cu vomitat sunt leguma.Singura mea sansa rezonabila este sa iau masuri inca de la primele simptome.Am mereu la mine Quarelin, imi pun comprese cu gheata, mananc-cand pot- chestii foarte light.Mi se mai infunda si nasul pe partea cu durerea si-mi prinde bine daca mi-l pot desfunda;de regula folosesc un creion nazal sau infuzii cu mentol.
Sunt asa multe de spus...as putea scrie o carte.motivul pentru care am postat aici este nevoia unor tovarasi de suferinta, care sa inteleaga prin ce trec.Sper sa ne adunam mai multi si sa invatam ceva unii de la altii.
Sa auzim de bine!
0
09-02-2008, ora 00:00
ita
Nu este medic/terapeut
ita
loreanaro ai fost si pe la un chirurg ORL ? Poti sa ai probleme cu sinusurile, la mine a mers. Dupa 3 ani de migrene atipice am facut o operatie la nas si sinusuri si brusc migrenele au disparut.Se acumula puroi in sinusuri si nu se drena pe nas si apareau migrenele
0
10-02-2008, ora 00:00
LOREANARO
Nu este medic/terapeut
LOREANARO
ITA.
Mi-am facut aceste analize, ce-i drept, in urma cu ceva ani.Aveam o usoara sinuzita pe care am tratat-o si tot am continuat cu migrenele.Mersi pt. pont, o sa reiau analizele.
Sa auzim de bine!
0
29-07-2008, ora 00:00
_vera_
Nu este medic/terapeut
_vera_
ma numesc vera si am 29 de ani.sufar de migrene de la 13 ani.la inceput era una pe luna, apoi, pe masura ce anii au trecut au devenit tot mai dese.acum am ajuns la cate 4 crize pe luna si ce e mai rau e ca inafara de migrene am in fiecare zi cefalee.ce-i drept, cefaleea e suportabila dar din pacate, ca si cum nu mi-ar fi ajuns, am facut si o depresie acum sase luni insotita de anxietate si simt ca nu mai pot sa imi revin.mi-am facut toate analizele, inclusivct si rmn, si nimic.simpatizez cu toti cei care sufera de migrene si dureri de cap si le urez multa bafta si sa se tina tari, sa nu-i lase si pe ei nervii.mai vorbim
0
06-11-2008, ora 19:44
_vera_
Nu este medic/terapeut
_vera_
pentru codrutel:ce mai faci?spune-mi te rog mai multe despre starile tale cu dureri de cap si ameteli...sau vederea aceea panoramica ptr ca cred ca mi se intampla si mie de aproape un an, ca o urmare a migrenelor repetate foarte dese.cat despre cizele tale de plans cred ca te-ai speriat si ai inaintat spre o depresie.oricum, noi, migrenosii suntem predispusi la depresie si atacuri de panica din cauza durerii si a fricii.astept raspuns.
0
21-12-2008, ora 05:29
adilimbau88
Nu este medic/terapeut
adilimbau88
Din pacate abia acuma am ajuns sa citesc acest topic, dar simptomele descrise de codruta mi-au aparut si mie in urma cu 2 ani, mai exact vederea mea a inceput treptat la fiecare 2-3 luni sa fie din ce in ce mai slaba iar de 6-7 luni am inceput sa vad halouri in jurul obiectelor luminoase, halouri colorate extrem de deranjante. Am fost la oftalmologi si neurologi insa am impresia ca toti ma vad paranoic si nu ma iau in serios. Este o senzatie extrem de neplacuta si sunt de parere ca doctorii nostri nu fac ce ar trebui sa faca, sa aiba rabdare sa asculte pacientul. In acest moment nu stiu ce sa fac, mi s-a spus eventual sa incerc sa vad daca nu am nevoie de ochelari, sunt insa sceptic in privinta asta deoarece acest lucru s-a mai incercat odata insa fara folos.
0
09-02-2009, ora 03:03
grecu
Nu este medic/terapeut
grecu
daca cumva ai probleme cu vederea si ai nevoie de ochelari poartai eu am facut greseala de a nui porta si mam ales cu 4 saptamani de criza tu ai 2 ani vechime in club eu 30 si e tare raucu lumina cum stai in momente de criza te deranjeaza?si cat despre doctorii nostri fara sa vreau sa ma laud am avut ocazia sa fiu consultat si afara Grecia, Germania si au facut acelasi lucru pe care il fac si ai nostri au ridicat din umeri neputinciosi
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Există o asociere între migrene și fluctuațiile estrogenului?
  • Migrenele pot constitui un factor de risc pentru accident vascular cerebral și infarct miocardic la femei
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • De ce vinul și ciocolata pot declanșa migrene?
  • 10 aplicații pentru smartphone pentru migrenă
  • Migrenele asociate cu nivelul de sodiu din lichidul cefalorahidian
  • Atacul migrenos protejează de fapt creierul de stresul oxidativ?
  •