Ce se intampla cu sotul meu?

07-02-2010
ionecaty
Nu este medic/terapeut
ionecaty
Sunt casatorita de 6 ani. acesti ani i-am petrecut in casa soacrei mele si de o luna ne-am mutat in apartamentul nostru, cumparat de comun acord, cu multe sacrificii. Nu a fost totul perfect intre noi doi mai ales cu o familie ca a lui, dar niciodata nu m-am bagat intre ei. M-a ajutat mult dragostea lui sa trec peste toate acestea. M-am gandit mereu sa am rabdare ca totul se va rezolva si ne vom aseza la casa noastra. Asta s-a intamplat numai ca nu-l mai recunosc pe sotul meu. S-a schimbat inca dinainte de a ne muta. A facut tot posibilul sa intazie plecarea noastra din casa mamei lui. M-am gandit sa nu-l presez ca ii este greu sa plece de langa mama lui. Dar pana la urma s-a intamplat. De cand ne-am mutat nu este zi sa nu plang. Imi spune ca nu-i place in casa mea (nu o considera si a lui cu toate ca am ales-o impreuna), nu-si gaseste locul. Sta la serviciu pana seara tarziu, sau isi gaseste tot felul de activitati cu colegii. Acasa cand vine imi spune ca vrea sa moara, ca se arunca de la etaj.nu se ridica de la calculator. Daca nu are apa presiune imi spune - ma imbrac si plec. Cred ca o sa innebunesc si eu...nu stiu ce se intampla cu el. Zilele trecute m-a luat in brate si mi-a spus sa ma rog pentru el ca nu stie ce se intampla cu el.
Nu pot sa cred ca familia lui sau altcineva i-a facut ceva rau...sunt derutata si ravasita. Am momente cand imi doresc sa plece, dar as suferi foarte mult pentru ca il iubesc. Nu stiu ce sa mai fac. Sper ca am fost coerenta.
4 comentarii
0
07-02-2010, ora 21:11
Focsa
Nu este medic/terapeut
Focsa
Cred ca ar trebui sa mergeti impreuna la un psiholog sau chiar si la psihoterapeut. La stresul pe care-l traim astazi este de inteles. Totodata, petreceti mai mult timp cu cei dragi si nu ratati nici o iesire.
0
07-02-2010, ora 23:29
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Daca vrei te ajut cu un remediu homeopat care il readuce la normal.
0
08-02-2010, ora 18:23
Dr. Bociu Crina
Obstetrica-ginecologie, Londra
Dr. Bociu Crina
daca acum v-ati mutat de acasa de la el, este foarte posibil sa fi fost foarte obisnuit cu situatia, sa nu si fi dorit neaparat sa plece de acolo, desi stie ca e mai bine sa aiba propria lui casa- e practic rupt intre cele doua parti ale familiei lui, cea mai buna solutie ar fi psihoterapia, mai ales psihoterapia de cuplu- sa mergeti amandoi si astfel ati putea gasi o solutie, el insusi trebuie sa inteleaga singur ce se intampla in propria minte. se intampla frecvent astfel de situatii- mai ales cu barbatii care au crescut foarte "cocolositi" de mamele lor- mama barbatului are o influenta foarte foarte mare in familie, mai ales cand el este singurul copil si din pacate multe tinere familiii si nu numai au probleme de adaptare si de rupere de aceasta situatie- problema este mai presus de orice medicina si la un moment dat, e posibil sa simta ca trebuie sa aleaga intre mama si sotia lui- desi mai niciodata nu il pune de fapt nimeni sa aleaga.
solutia? comunicarea, si in caz de probleme de comunicare psihoterapia, psihologii care se ocupa cu probleme de cuplu ar trebui sa ajute
0
11-02-2010, ora 13:25
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Ionecaty,

Situatia pe care o descrii e suficient de delicata pentru a necesita mai multa atentie in formularea explicatiilor. Simptomele manifestate de sotul tau, modul brusc in care au aparut, evolutia lor rapida - toate astea sugereaza un dezechilibru cu un nivel de gravitate ce depaseste sfera blocajelor relationale si a imaturitatii afective.
E posibil ca mutarea, cu toate consecintele ei, sa fie un factor declansator pentru un teren premorbid, ori pur si simplu cele doua fenomene s-au asociat, fara a exista in mod necesar o legatura cauzala intre ele doua, sau cel putin nu una exclusiva.
Iti recomand sa te adresezi unui cabinet de psihoterapie. Este necesar un diagnostic si un tratament adecvat - psihologic si psihiatric, daca severitatea diagnosticului o va impune.

Multa sanatate!

Psiholog clinician,
Simina Munteanu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul