Ce se intampla daca un om normal ia antipsihotice?

16-06-2016
weirdo182
Nu este medic/terapeut
weirdo182
In urma cu mai multi ani, un „medic” psihiatru mi-a prescris un tratament medicamentos cu antidepresive si antipsihotice. Aveam depresie, insa nu aveam nevoie si de antipsihotice...

Eu nu am urmat atunci tratamentul medicamentos prescris de „medic”, dar... ce se putea intampla daca ascultam si luam antipsihotice??? Mi-as dori sa raspunda un psiholog de pe site sau cineva care are cunostinte in domeniu.

(Mentionez ca nu am stat prea mult in cabinetul psihiatric. Mi-a pus max. 2 intrebari, mi-a inmanat o foaie cu un diagnostic pus aiurea si la revedere...)
3 comentarii
1
16-06-2016, ora 16:31
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
De ce va intereseaza acum, dupa atatia ani acest lucru?
In unele situatii, chiar daca este vorba de anxietate si depresie, se pot prescrie antipsihotice.
De ce ar lua un "om normal" antipsihotice? Iar daca ar lua cel mai probabil ar deveni instabil psihic, ametit, "minte tulbure", lentoare in gandire si exprimare, somnolenta, fatigabilitate etc. Adica toate procesele lui ar fi incetinite substantial.
1
17-06-2016, ora 01:18
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Depinde de cantitatea de antipsihotic prescrisa. Unele antipsihotice in cantitate mica cresc puterea antidepresivului. La aceasta cantitate nu sunt utilizate ca antipsihotic, ci sa va ajute sa iesiti mai usor din depresie, anxietate.
0
24-07-2023, ora 19:38
Davincii
Nu este medic/terapeut
Davincii
"Daca ar lua cel mai probabil ar deveni instabil psihic, ametit, "minte tulbure", lentoare in gandire si exprimare, somnolenta, fatigabilitate etc."

Asta e interesant fiindcă dacă dai forțat cuiva un antipsihotic ii poți deregla tot sistemul hormonal, iar odată dereglat e dificil sa îl reglezi, dacă nu chiar imposibil.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul