Ce se poate face pentru a evita metastazele?

29-09-2009
loriandra
Nu este medic/terapeut
loriandra
Buna ziua,
Am mai vb de cazul acesta, tatal meu operat tumoare cec, trebuie sa inceapa citostaticele. Trebuie sa ii intarim organismul si sa facem orice sa evitam metastazele. In primul rand, vreau sa intreb daca suplimente precum Omega 3, Viusid, Anticancerlin se pot administra, sau presupun riscuri vizavi de ficat pe care trebuie sa il protejam la maxim.
In al doilea rand, astept sa imi spuneti ce se mai recomanda pt protectia hepatica.In al treilea rand, ce putem face in general pt prevenirea metastazelor care ar putea aparea.Multumesc din suflet.
8 comentarii
0
29-09-2009, ora 17:15
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ar trebui daca are vointa si se poate, daca are cine sa-i poarte de grija si este langa el cu dragoste si intelegere sa treaca pe alimentatie vegetariana, fara nici un fel de proteina animala. Poti cumpara o carte de bucate de acest gen, sunt sute de retete, nici nu va simti, la un moment dat, schimbarea.Pe perioada de chimioterapie sau radioterapie va fi sfatuit sa consume carne mai multa pentru a evita accentuarea anemiei ca urmare a terapiei ; dupa parerea mea este gresit, caci o anemie o poti trata si medicamentos, si exista si multe legume care contin fier.Alimentatia este foarte importanta, mai ales in cancerele digestive.Si suplimentele naturiste anticanceroase sunt bune, dar sa le ia dupa terminarea chimioterapiei.Numai bine!
0
29-09-2009, ora 17:23
loriandra
Nu este medic/terapeut
loriandra
Multumesc mult pt promptitudine. Partea cu proteine o stiu, problema este ca si chirurgul si oncologul m-au pus la colt, primul m-a intrebat daca vreau sa il omor tinandu-l dupa operatie fara carne, cea de-a doua mi-a recomandat sa nu il aduc daramat la citostatice. Asa ca inca mananca pui si peste, la 2 saptamani dupa operatie. Ati avea ceva recomandari pt intarirea imunitatii in aceasta perioada?Ce parere aveti de Viusid?
0
29-09-2009, ora 18:05
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nici nu m-am gandit ca va putea brusc sa renunte la carne. Pacientii ce fac radio sau chimioterapie sunt "daramati " oricum datorita agresivitatii tratamentului ; dar studii americane arata o rata de supravietuire mult mai mare, aproape dubla a pacientilor cu cancer ce au renuntat la proteine de origine animala, si o calitate a vietii mult mai buna. Viusid este bun are produsi antioxidanti, anticancerosi in compozitie. Deocamdata e suficient atat. Alimentatia sanatoasa, odihna, terapia adjuvanta, toate vor ajuta spre a se simti mai bine.
0
29-09-2009, ora 18:11
loriandra
Nu este medic/terapeut
loriandra
Incepem chimio peste 2 saptamani, deci pana atunci si in timpul cito ii pot da Viusid. Cunoasteti cazuri in 3 care s-au vindecat?
0
30-09-2009, ora 07:30
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Raspunsul si evolutia unui cancer operat si tratat tine de reactia fiecarui organism in parte. Nici un tipar al bolii de la un bolnav nu este identic cu al celuilalt. Un pacient poate evolua bine si fara regim vegetarian, fara sa fie menajat prea mult [ fondul genetic isi spune cuvantul foarte mult ] si alti bolnavi, cu acelasi fel de cancer pot muri in scurt timp, cu toate masurile si precautiile luate. In aceste cazuri nu este valabil modelul personal. Dar nu trebuie sa fim sceptici, orice bolnav la care se tine cont de cateva sfaturi ce si-au dovedit totusi eficacitatea in timp merita de luat in seama si aplicat caci nu vor face decat bine celui in cauza.Nimeni nu-ti va spune clar." fa asa si da-i asta caci tatal tau va trai pana la 90 de ani, caci mai cunosc eu pe cineva care." Dar speranta inseamna si a incerca.
0
02-10-2009, ora 20:31
loriandra
Nu este medic/terapeut
loriandra
As vrea sa cunosc parerea dumneavoastra despre Noni si Culevit, daca are cineva experienta cu aceste produse. Se pot folosi inainte si in timpul cito? Au vreun efect pozitiv?
0
12-11-2009, ora 10:25
Loritta
Nu este medic/terapeut
Loritta
Buna. Un dintre prioritatile dvs este sa-i ridicati tatalui dvs nivelul de glutation intracelular. Pentru a obtine concentratii optime de glutation, exista un supliment natural care a obtinut International ANTI-CANCER Medical Patents, practic singurul produs eficient in optimizarea nivelului de glutation. Acest produs se numeste Immuocal si este o sursa naturala de cisteina, un precursor al glutationului.

Glutationul, denumit si "proteina vietii", este o tri-peptida care contine aminoacizii cisteina, glicina si acid glutamic. Dintre acesti 3 componenti ai glutationului, cisteina este cel mai greu de introdus in organism, intrucat ea provine din consumul anumitor alimente neprocesate cum ar fi laptele neprocesat, oua crude, carne curda, lucru impractic in societatea moderna.
Glutationul are functie de coenzima in numeroase reactii de oxidoreducere. Acesta foloseste ca antioxidant, reactionand cu agentii oxidanti potential periculosi, oxidandu-i. Acest lucru este important in functionarea normala a proteinelor, hemoglobinei, lipidelor membranare. Nivelurile ridicate de glutation in sange sunt asociate cu longevitatea.

Ficatul este cel mai mare depozit de glutation, dar in concentratii mari glutationul se gaseste si in splina, rinichi, pancreas, cornee. Nivelul celular al glutationului este stimulat de acidul alfa lipoic, glutamina, colostru, seleniu si vitaminele C, B6 si B2. Eficienta vitaminelor C, E si a coenzimei Q10 depinde de nivelul de glutation din organism.

Efectele benefice ale glutationului sunt:
- antitumoral exceptional: reduce mutatiile ADN-ului determinate de substantele cancerigene, prin sustinerea fazelor I si II de detoxifiere enzimatica; inhiba absorbtia si favorizeaza eliminarea din organism a metalelor grele, fumului de tigara, pesticidelor, fungicidelor, hormonilor în exces, colorantilor alimentari, detergentilor, supradozelor medicamentoase
- reduce efectele toxice ale chimio si radioterapiei, expunerii la radiatii ionizante, explorarilor radiologice
- protejeaza împotriva efectului mutagen al radiatiilor ultraviolete
- previne aparitia si reduce evolutia hepatitelor, cirozelor si a cancerului hepatic prin puternica actiune detoxifianta (leaga poluantii toxici si carcinogenii din ficat si îi transforma din substante liposolubile în componente hidrosolubile pe care le elimina pe cale urinara)
- stimuleaza detoxifierea limfei prin eliminarea toxinelor pe cale biliara
- antioxidant intracelular: este unul dintre cei mai puternici si importanti antioxidanti ai organismului; este numit "antioxidantul miraculos"; stresul oxidativ produs prin deficit de glutation are un rol major în patogenia cancerului, astmului, bronsitei cronice, emfizemului, fibrozei chistice, mucoviscidozei pulmonare, autismului, deficitului de atentie si hiperactivitate, bolii Parkinson, maladiei Alzheimer, SLA, sclerozei multiple, schizofreniei, dischineziei tardive;
- protejeaza împotriva leziunilor si a emboliilor cerebrale, bolii Crohn, infectiei cu Helicobacter pylori, enterocolitei, pancreatitei (si a celei de etiologie alcoolica), infertilitatii masculine, etc.
- protejeaza împotriva leziunilor din sindromul de ischemie - reperfuzie
- imunomodulator- puternic antiviral în infectii cu virusul Herpes simplex 1, HIV, virusul Epstein Barr, virusurile hepatitice; sustine reactia de aparare împotriva infectiilor rezistente la tratamentul alopat
- adjuvant în tratamentul sindromului de oboseala cronica si al fibromialgiei
- benefic în tratamentul degenerescentei maculare; reduce riscul aparitiei cataractei (cristalinul are un mecanism propriu care faciliteaza captarea glutationului; aparitia si evolutia cataractei sunt favorizate de scaderea nivelului de glutation)
- reduce formarea placilor ateromatoase în hipercolesterolemie
- stabilizeaza si mentine nivelul glicemiei în diabetul non-insulinodependent, asigura protectie fata de afectiunile renale, cardiovasculare, cerebrale conexe diabetului
- protejeaza împotriva hipoacuziei produsa de traume sonore
- adjuvant în stari casectice (stare generala proasta, care se manifesta prin tulburarea functiilor organismului, scadere marcanta în greutate, anemie extrema, hipotermie, etc.)
- creste performantele atletice
- dermatoprotector (psoriazis, dermatita de contact)
- reduce dependenta de droguri si de alcool

Incepand sa-i administrati Immunocal in mod regulat, veti creste rezistenta organismului, veti creste in mod natural nivelul de glutation in organismul lui, acesta putand sa lupte natural cu boala. Immunocal poate fi administrat inclusiv in perioadele de chemoterapie, intrucat optimizarea nivelului de glutation in aceste perioade este extrem de importanta pentru mentinerea organismului puternic.

Immunocal detine recunoastere medicala in Canada, SUA, Australia si alte 70 de tari care au recunoscut valoarea acestui produs. El este listat in Physicians"™ Desk Reference ("PDR" U.S.A.) si in Compendium of Pharmaceutical Specialties ("CPS" Canada). In SUA, Immunocal este subventionat de companiile nationale de asigurari MEDICARE si MEDICAID.

-*

Sper ca v-am fost de folos,

Sanatate multa!



(*modificat de administrator)
0
20-01-2011, ora 10:39
monica pl
Nu este medic/terapeut
monica pl
Matusa mea a fost diagnosticata cu cancer de colon cu multiple metastaze la ficat. Mergand la mai multi medici unii sunt pentru operatie iar altii spun sa nu o mai chinuim ca viitorul este sumbru. De asemenea neoperata poate ajunge la ocluzie intestinala, am mai multe intrebari daca imi poate raspunde cineva care a trecut printr-o situatie similara: tratamentele naturiste pot ajuta in aceasta situatie si care sunt acelea, un medic chirurg bun in ploiesti, tratamentul cu isorel si nicolit este eficient, si tot ce ne poate ajuta in acest caz, va multumesc anticipat

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: