Ce se vede mai exact la CT Craniu?

31-03-2009
Loredanna6
Nu este medic/terapeut
Loredanna6
Buna ziua in urma unei radiografii sinusale mi s-a recomandat o tomografie craniana datorita unei formatiuni prezente in sinusurile frontale, as vrea sa stiu mai exact ce se poate depista prin aceasta tomografie?Se vad si sinuzitele, infectiile dentare, chisturi etc!?Aceasta tomografie cuprinde chiar tot craniul??Se observa orice pb la nivelul acestuia??Vreau sa stiu daca merita sa fac aceasta tomografie, am auzit ca prezinta un nivel foarte mare de radiatii...si am facut deja 3 radiografii anul aceasta!Va multumesc.
4 comentarii
0
31-03-2009, ora 19:14
nicolla_75
Nu este medic/terapeut
nicolla_75
mda, la acest CT se vede intradevar tot craniul si toate problemele lui, daca ti s-a recomandat nu ezita sa-l faci, este posibil ca pe radiografii sa nu se vada clar ce pb ai, din cauza asta medicul a recomandat asa ceva, si nici nu vreau sa te sperii, dar e posibil ca medicul care ti-a vazut radiografiile sa nu fie multumit de ce a vazut acolo, este spre binele si linistea ta sa faci acest CT, si sa speram ca nu vor fi pb serioase decat o alarma falsa, iar daca exista ceva este bine sa iei totul din pripa., multa sanatate si succes, nu -ti fie teama.
0
01-04-2009, ora 19:59
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
O alternativa este RMN (rezonanta magnetica nucleara). Aceasta nu expune organismul la raze X, dar este un pic mai scumpa.
0
03-03-2010, ora 17:45
ana maria8
Nu este medic/terapeut
ana maria8
Buna ziua, am si eu o problema la care as dori sa aflu parearea unui specialist.
Acum 4 zile, am cazut cu scaunul si m-am lovit cu capul de coltul unei bobliotecii, nu mi-am pierdut cunostinta, nu mi-a curs sange, si nici nu am facut cucui sau altceva.
In schimb m-a tot durut capul, am cresut ca e normal, din cauza socului si a loviturii.
La vre-o 2 zile, a persistat durerea de cap insotita de senzatii de voma si usoare ameteli.
Am fot la spitalul Bagdazar, unde mi-au facut radiografie graniana+radiografie dervicals, si au spus sa stau linistita ca nu e nimic grav, capul nu e spart, totul e ok, si ca e normal sa ma doara capul de la lovitura citeva zile.
Este necesar sa fac totusi o tomografie computerizata, sau sa stau linistita ca nu e nimic grav, o simpla lovitura si atat?Ce simptome ar trebui sa ma ingrijoreze?
Va multumesc.
0
21-05-2011, ora 00:21
ioanasigeorge
Nu este medic/terapeut
ioanasigeorge
Buna ziua,
As dori sa va intreb daca exista posibilitatea sa fie prezenta o tumora de cavum, dar ea sa nu fie vizibila prin CT cranian. va intreb acest lucru deoarece in urma unui epistaxis mi s-a recomandat sa fac un CT cranian, care mi s-a spus ca este normal, dar deoarece aveam si o hipoacuzie usoara am consulatat si un ORL, care mi-a spus ca e tumora de cavum si trebuie facuta punctie biopsie. Va rog lamuriti-ma. Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.