ce tip de analize trebuiesc facute pentru hemoragia rectala?

17-04-2008
Bocalinda
Nu este medic/terapeut
Bocalinda
as vrea sa fie facute cat mai repede si sa sar peste consultatia unui medic generalist dar problema e ca nici nu stiu la ce medic specialist sa apelez. si mai am o problema, la toate subiectele care m-au interesat am vazut ca nimeni nu a raspuns, e un forum doar de intrebari, sau...?
2 comentarii
0
17-04-2008, ora 00:00
Dr. Adina Mester
Identitate neconfirmată
Dr. Adina Mester
Vedeti unde ste problema?In loc sa mergeti la un medic care sa va consulte si apoi sa va indrume apelati la o consultatie on-line.Care considerati ca este varianta normala?
0
17-04-2008, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Dupa intrebarea pusa nu se intelege prea bine situatia in care va aflati...adica ati observat sange in scaun si vreti sa stiti ce e de facut sau banuiti ca pierdeti sange prin scaun si vreti sa evidentiati o astfel de posibilitate printr-o analiza.
In prima situatie aveti nevoie de consult chirurgical iar medicul va poate recomanda, daca este cazul, rectosigmoidoscopie sau colonoscopie.
In al doilea caz se face un test din materiile fecale - test Adler (pentru hemoragii oculte) care daca iese pozitiv urmati sfatul de mai sus...
Referitor la raspunsuri pe forum...fiecare raspunde cand poate, si noi avem familii si locuri de munca si daca raspundem o facem pentru ca vrem sa ajutam cu sfaturi atat cat e posibil, desi nu avem nici o obligatie in acest sens...
Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sânge în scaun
  •