ce tip de sport pot face pt spondiloza cervicala?

20-03-2012
monaserban
Nu este medic/terapeut
monaserban
buna ziua,

am 42 ani, 1, 63 si 60 kg, merg la sala de 4 luni cam 2-3 ori pe saptamana o ora si 10 -15 min, nu fac exercitii f solicitante, prefer bicicleta sau steperul si am alergat usor sau am mers pe banda in plan inclinat

am avut rezultate frumoase fara dieta stricta insa de vreo 2 saptamani am dureri usoare in zona lombara si o criza de spondiloza cu ameteli si presiune in zona cefei, nu stiu ce factori au declansat criza pt ca nu am mai avut probleme de peste un an in urma unui tratament homeopat.

acum incerc sa fac si aerobic cu miscari pt coloana, picioare, abdomen si fese si as vrea sa combin aerobicul cu fitnessul.se poate?imi poate dauna sau face bine?
imi place sa fac sport, imi face bine psihic si mi ar parea tare rau sa nu mai pot face asta

astept raspuns

multumesc
1 comentarii
0
12-04-2013, ora 21:16
Zaida
Nu este medic/terapeut
Zaida
Eu am spondiloza cervicala de ceva ani, eu nu am mai auzit ca asta poate fi "tratata" si mai ales cu tratament homeopat dar in fine... spondiloza este o problema mecanica intre vertrebele gatului, nu imi dau seama care e treaba cu tratamentul homeopat.

Spondiloza cervicata nu se trateaza si se tine "in frau". Eu cel putin, sunt afectata si de schimbarile de vreme, presiune de afara si atunci ma resimt mai mult cu spondiloza cervicala.
Eu fac de 2 ori pe an tratament (kinetoterapie, masaj medical cervical + curenti) si ma intretin acasa cu gimnastica medicala invatata la tratament. (tot felul de rotiri specifice ale capului, lucru cu gantere pt intarirea si oxigenarea muschilor cefei, gatului, omoplati etc.)

Sper ca va ajuta cu ceva aceste informatii. Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: