Ce tratament naturist sa urmez in cazul menopauzei timpurii?

29-01-2014
Adi I.
Nu este medic/terapeut
Adi I.
Buna ziua! Anul acesta voi implini 41 de ani si de 2-3 luni prezint simptomele specifice menopauzei: insomnii, bufeuri, transpiratii nocturne, anxietate, ciclu neregulat (intarzieri de 2 luni). Mentionez ca am hipertiroidie autoimuna (Basedow), dar in ultimii ani valorile TSH si FT4 au fost stabilizate si urmam tratament doar pe timpul verii, 5mg thyrozol. Anul trecut am fost diagnosticata cu mastopatie fibrochistica proliferativa.Dat fiind diagnosticul de hipertiroidie, nu am avut pana in prezent nici o sarcina. As dori sa intreb daca gemoderivatul din mladite de zmeur si/sau capsulele de branca ursului sunt recomandate pentru reaparitia menstrei si intarzierea instalarii menopauzei in cazul meu si in ce schema de tratament. Va multumesc.
9 comentarii
1
29-01-2014, ora 12:03
Terapeut Denis Chiurtu
Psihologie, Bucuresti
Terapeut Denis Chiurtu
Tratamentul este un pic mai complex, având în vedere dereglările hormonale pe care le aveţi. Se pot remedia şi să vă reluaţi viaţa obişnuită.
Aşa puteţi să vedeţi cât sunt de complexe şi cu câtă atenţie trebuie dozat tratamentul şi perioada de aplicare.
0
29-01-2014, ora 20:44
Adi I.
Nu este medic/terapeut
Adi I.
Va multumesc pentru raspuns, Domnule Denis Chiurtu. Am accesat link-ul primit, desi am fost putin uimita ca ma "directionati" spre informatii cu privire la afectiuni ginecologice. Dar, poate nu am fost eu prea explicita in mesajul postat...In urma unui consult de specialitate, a unei ecografii, test Papanicolau, dar si RMN, in zona genitala nu am probleme. Am citit insa informatiile despre afectiunile sanilor...Am inteles ca articolul cu privire la "dereglari hormonale" este inca in curs de editare... In prezent, marea mea problema este legata de simptomele specifice instalarii menopauzei si incercarea de a mai prelungi prin tratament naturist, ciclul menstrual., in conditiile in care sufar de hipertiroidie autoimuna si mastopatie fibrochistica.
Cu permisiunea dumneavoastra, in zilele ce urmeaza am sa va scriu mai amanuntit problema, pe blogul Recuperare si Terapii Alternative. Numai bine!
0
29-01-2014, ora 22:32
Terapeut Denis Chiurtu
Psihologie, Bucuresti
Terapeut Denis Chiurtu
Vă mulţumesc pentru interes şi pentru răspuns. Toate aceste lucruri împreună, inclusiv cele ale dumneavoastră, sunt legate de modificările care apar în sistemul hormonal. Sunt etape din viată care pot fi afectate de stres, de alimentaţie, de dereglări hormonale şi altele. Cunoscând cauza care a provocat disfuncţia, afecţiunea poate fi uşor de tratat, aşa cum dovedeşte practica.
0
13-02-2014, ora 17:00
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Buna,
Eu am 37 ani, si de la 32 ani am fost diagnosticata cu "menopauza precoce"sau insuficienta ovariana primara.(am primit acest diagnostic in urma unor investigatii la insitutul Parhon)
In prezent urmez tratament de substitutie hormonala cu care ma simt ft bine. (climen se numeste)
Remediile naturiste nu mi-au fost de ajutor, am incercat branca ursului si nici un efect..
Am mers si pe remedii homeopate si nici ele nu m-au ajutat.
Mergi pe medicatia alopata, asta este sfatul meu, si in felul asta ajungi sa ai o viata normala (fara bufeuri, transpiratii, uscaciune si asa mai departe).
Succes!
0
13-02-2014, ora 21:05
Terapeut Denis Chiurtu
Psihologie, Bucuresti
Terapeut Denis Chiurtu
Dragă Katy, un tratament de echilibrare hormonală, nu se face cu brânca ursului. Se foloseşte un amestec de plante la care nici nu ai cum să te aştepţi. Desigur, tu eşti bună şi specializată pe un anumit domeniu dar, cu siguranţa fitoterapia nu este punctul tău tare. Reglarea hormonală, restimularea acesteia, eradicarea chisturilor şi fibroamelor mamare şi uterine, se poate face intr-un interval de doua săptămâni-două luni.. Medicina alopată o face numai chirurgical -de exemplu... Şi parcă e păcat să pierzi tot sistemul genital sau sânii afectaţi...
0
14-02-2014, ora 11:55
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Dl doctor, eu mi-am pierdut increderea in tratamentul naturist/homeopat, l-am incercat dar fara rezultat, desigur, in cazul meu.
Am ajuns la concluzia ca anumite probleme de sanatate nu se trateaza cu aceste remedii, ci cu medicatie alopata.
Iar in remediile homeopate chiar imi pusesem mare speranta, desi ma costau o gramada de bani. Prin intermediul lor mai tratam si o tulburare obsesiv compulsiva si credeti-ma ca eram foarte agitata, psihic nu ma simteam bine deloc, iar pe partea hormonala, imi revenisera bufeurile si aveam o stare de rau.
M-am reintors la tratamentul alopat si mi-am revenit.
Acum nu imi pot reprosa ca nu am incercat si aceste variante.
Dar, din pacate, nu au mers.
0
16-02-2014, ora 11:32
Adi I.
Nu este medic/terapeut
Adi I.
Buna, Katy! Iti multumesc pentru tratamentul recomandat. Anul trecut am operat un san pentru a elimina o tumora considerata maligna, dar mai am inca 5 chisturi pe care le urmaresc din 6 in 6 luni. Eu nu pot urma un tratament pe baza de estrogeni, dat fiind diagnosticul de mastopatie fibrochistica. Asa ca, la fel ca tine la inceput, incerc remediile naturiste in speranta obtinerii unui echilibru hormonal. Am inceput tratamentul cu branca ursului de 12 zile, dar e prea devreme sa trag concluzii, insa ma simt foarte bine. Dupa 2 zile de administrare am nu am mai avut bufeuri, transpiratii nocturne, iar acum pot dormi in sfarsit noaptea si starile anxioase au disparut. Sper sa apara si alte rezultate bune in urmatoarea perioada si sa obtin un ciclu regulat. Te voi tine la curent...(daca imi permiti). Multa sanatate!
0
17-02-2014, ora 11:11
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Buna Adi, chiar ma bucur pentru tine ca ti-ai gasit un echilibru si iti este bine.
Sigur ca ma poti tine la curent, eu sunt aici, si putem discuta oricand.
Multa bafta in continuare, si sanatate de asemenea.
0
24-05-2021, ora 00:57
Doinita2602
Nu este medic/terapeut
Doinita2602
Buna ziua, am 40 de ani si simptome de menopauza, m ar interesa o schema de tratament naturist cu care sa pot intarzia acest fenomen, multumesc anticipat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: