CE trebuie sa faci ca sa nu mai pulseze durerea atat de viu in tine?

15-08-2013
vig
Nu este medic/terapeut
vig
Incerc sa imi 'ling ranile', dupa despartire, uneori simt ca m-am linistit pentru ca a doua zi sa realizez ca totul e prea viu in mine...
Citesc aici despre tot felul de situatii, in speranta ca voi gasi una care sa imi sugereze ca se poate mai rau decat la mine. Am citit despre persoane care s-au eliberat din iubiri nepotrivite, dar nimeni nu a scris CUM a facut, CE trebuie sa faci ca sa nu mai pulseze durerea atat de viu in tine, CUM sa faci sa uiti, sa tai miliardele de fire care te leaga atat de strans de persoana iubita, CUM sa te desprinzi, sa te eliberezi? Ce sa fac sa nu mai simt sfasierea asta in mine? Cum sa lipesc cioburile pe care am reusit sa le adun in speranta ca voi putea reface ceea ce numim 'suflet'? Cu ce sa acopar golul care sta cascat in mine?
CE sa fac?
11 comentarii
0
15-08-2013, ora 18:34
Nyoca
Nu este medic/terapeut
Nyoca
Pey in primul rand trebuie sa te gandesti daca intradevar ti-ai dorit aceasta despartire.avantajele si dezavantajele ei..daca el si-a dorit despartire trebuie sa te gandesti ca dragoste cu sila nu se poate, iar daca tu ai vrut-o intreaba-te de ce, daca ai avut motive..nu stiu despre ce e vorba si nu pot spune prea multe, dar cel mai bine iesi cu prietenii, plimbate nu-ti lasa timp sa te gandesti la despartire.numai bine
0
16-08-2013, ora 19:12
Psih Cristina Nedea
Identitate neconfirmată
Psih Cristina Nedea
Din descrierea pe care ai facut-o inteleg ca suferi dupa o despartire. Spui ca "iti lingi ranile" si asta ma face sa cred ca nu tu ai vrut aceasta despartire.
Intrebi despre modalitatea celor care au suferit de pe urma unei despartiri. Fiecare are propria sa cale pe care o urmeaza pentru a depasi aceasta stare. Nu este usor sa spui ca de maine nu vei mai suferi dupa persoana iubita - durerea va mai pulsa o perioada dar cu timpul se va estompa. Vrei sa tai miliardele de fire care te-au legat o perioada. Nu exista nicio foarfeca sa poata taia sentimentele.
Nu este prea clar din descrierea facuta - motivul despartirii, cine a facut pasul, tu Vig ce sex ai F/M, cat de proaspata e despartirea, ce varsta ai? Oricum, in timp, te vei desprinde/elibera de aceasta suferinta si nu vei mai simti sfasierea despre care vorbesti. Ai sa intalnesti pe altcineva si cioburile sufletului se vor lipi la loc si golul nu va mai exista, va fi acoperit cu afectiunea viitoarei iubiri.
Pana atunci va trebui sa gasesti activitati care sa te tina ocupat. Gandeste-te la fosta relatie, fa o sumarizare a ceea ce ati petrecut impreuna - cu bune si rele; scrie o scrisoare in care sa-i spui cum te-ai simtit alaturi de ea pe parcursul relatiei - scrisoare pe care o poti trimite sau nu. Cu siguranta iti vei usura sufletul si te vei simti mai liber.
Orice persoana, dupa o suferinta, devine mai matura. Vede viata, relatiile, ceea ce o inconjoara cu alti ochi.
Inima chiar daca are cicatrici e mai fericita decat una care e intreaga, fara urmele vietii pe ea. O inima perfecta poate fi lipsita de frumusete...
Iti dau un link catre o povestire http://spiritcenter.ro/2013/08/16/dragostea-adevarata-frumusete-a-inimii/ unde ai sa gasesti ceea ce ai nevoie.
0
17-08-2013, ora 11:50
vig
Nu este medic/terapeut
vig
Va multumesc pentru vorbele bune, sunt convinsa ca ati facut-o pentru ca ati empatizat cu mine si pentru ca aveti suflet bun! Pentru ca aveti ceva viu in dumneavoastra.
Doamna psiholog, am citit si am plans, mi-a placut. Aveti dreptate, dar... plang si acum, nu ma linistesc deloc. Nu vreau sa dau amanunte, la ce imi folseste acest lucru? Nu mai am timp pentru a cunoaste pe altcineva, nici loc in inima mea nu mai este.
Va multumesc din nou!
Sa aveti o viata frumoasa!
0
17-08-2013, ora 13:23
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Daca durerea este vie, intensa, cea mai simpla cale este sa va cumparati de la farmacie 10-15 pastile de rudotel (medazepam) ! Este un tranchilizant usor de zi care induce o stare de indiferenta, absolut binevenita in stari de socuri afective ! Luati cate o una pe zi, intreaga sau fractionata !

Astept si o parere despre cartea recomandata, care nu este una cu happy-end, autoarea este parasita de sot dupa ce s-a vindecat natural de o tumora gigant, dupa care le-a luat casa foc ! Cu toate acestea autoarea a reusit sa ramana recunoascatoare doar SIESI !

Nu mai plangeti dupa barbati masochisti ! Probabil are nevoie sa-l umileasca cineva ! :)
0
23-08-2013, ora 21:13
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Buna seara!

Continuati sa iubiti (ori incepeti sa iubiti) insasi persoana in cauza. Veti ajunge in felul acesta sa aveti mai multa grija de dvs. in aceste momente, ori sa le incorporati cu mai putina rezistenta.

V-am raspuns pe scurt la intrebarea cum.
Va voi raspunde la intrebarea in ce fel va ajuta, doar daca veti dori acest lucru.

Numai bine!
Psih.clinician,
Simina Munteanu
0
23-08-2013, ora 21:27
vig
Nu este medic/terapeut
vig
Nu am incetat sa il iubesc, dar ma doare foarte tare, parca se acutizeaza mai mult pe masura ce trece timpul, desi sunt si zile in care simt ca inima mi-a impietrit intr-o mare de durere. Impietrit in sensul propriu al cuvantului.
Afirmatia dvs. este interesanta, insa marturisesc ca ma contrariaza. Si da, vreau sa stiu. Va multumesc, nici nu va imaginati cat de oportuna este interventia dvs, va multumesc din nou!
Buna seara!
0
24-08-2013, ora 15:14
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Daca mai sunteti la varsta potrivita poate ar trebui sa faceti un copil cu acest barbat daca spuneti ca il iubiti atat de mult ! Eu consider ca iubirea este in buna parte o expresie emotionala a instinctului de reproducere ! Este pacat sa nu se concretizeze astfel de trairi inalte ! Astfel va impliniti ca femeie si este posibil ca in viitor si el sa vrea sa-si refaca viata alaturi de dvs. ! De buna voie si nesilit de nimeni desigur !

Nu strica sa treceti si pe la preotul paroh sau altul pt o discutie libera !

Sa auzim de bine !
0
24-08-2013, ora 15:37
vig
Nu este medic/terapeut
vig
Nu sunt genul de femeie care considera ca se tine un barbat agatat de ea prin astfel de mijloace. Un copil nu rezolva problemele dintre doi oameni.Inteleg ce vreti sa spuneti, sunt implinita ca femeie, dar, fara suparare, un copil nu e solutia. Multumesc!
Doamne-ajuta!
0
25-08-2013, ora 22:18
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Buna seara!

In mod obisnuit, consideram ca fiind necesara prezenta fizica a celuilalt in cazul unui sentiment de iubire. Uneori se intampla acest lucru, alteori, nu. Insa acest din urma fapt nu incheie iubirea pur si simplu, ci o transforma si directioneaza inspre altceva.
Iubirea neimpartasita de celalalt ramane ca o puternica sursa de energie, iar suferinta apare ca urmare a incercarilor de a o trece in uitare sau negare. Nu este necesar acest demers inutil si dureros. Intr-o prima faza, recomand orientarea atentiei inspre propria persoana, si odata cu asta, a tuturor sentimentelor de grija, atentie, blandete, toleranta, respect pe care le aveti fata de persoana iubita. Ceea ce nu inseamna ca le retrageti dinspre aceasta, ci ca vi le daruiti si dvs.
Aceasta va da nastere unei alte perspective asupra propriei vieti si asupra experientei traite. Nu orice relatie are drept scop casatoria ori intemeierea unei familii. Uneori este vorba despre insasi cresterea si descoperirea personala prin intermediul unei persoane a carei menire este aceea de a ne arata capacitatea de iubire pe care o avem in prezent. Nu fata de cineva anume, ci fata de tot ce reprezinta viata noasta acum: profesie, familie, talent, prieteni, viitor.
Exista situatii in care pastrarea iubirii vii in suflet modifica lucrurile, si altele in care aduce lucruri noi. Nu stiu spre ce va directioneaza experienta dvs. Dar se pare ca va mentine vie, alerta, curioasa, chiar daca la modul greu de trait. Prin urmare, de ce nu ar putea fi convertita intr-una eliberatoare de vechile conceptii si convingeri?

Lasati-va purtata de experienta si aveti incredere in ea. Este mai benefic decat sa incercati sa o descifrati!

Numai bine!

Psih.clinician,
Simina Munteanu
0
26-08-2013, ora 12:58
vig
Nu este medic/terapeut
vig
Va multumesc pentru sfaturi! Credeti-ma ca am incercat sa fac lucruri care altadata ma tineau conectata pana la ore tarzii in noapte, am incercat sa ascult piesele mele dragi de teatru, muzica mea de suflet... Ce pacat ca mi-am pierdut cheful de viata! Nici de mancare nu imi mai arde, totul are gust de cartoane, nu ma mai ingrijesc, ba trebuie sa ma mai si prefac fata de ai mei, ca sa nu constientizeze dimensiunea durerii mele... Ma zbat sa inchei aceasta dark age care ma epuizeaza galopant psihic si fizic. Vreau un pai de care sa ma agat...
0
26-08-2013, ora 15:05
utilizator_24568
Nu este medic/terapeut
utilizator_24568
Aici nu e loc de vorbe dulci, asa ca o sa fiu dura.

Ai iubit pe cine nu trebuia si de-acum s-ar putea sa incepi sa si idolatrizezi un barbat fara caracter, care te-a cam folosit.
I-ai oferit exact ce-a avut el nevoie, iar tu n-ai cerut nimic in schimb.

Vrei un pai de care sa te agati?

Daca vrei ca in scurt timp sa nu incepi sa iei pastile ca sa uiti durerea, da-ti doua palme, ba chiar vreo trei, consulta un specialist daca nu poti singura sa iesi din situatia asta, apoi da-l afara pe nemernic din inima ta. PENTRU TOTDEAUNA.
Ce atata filozofie pentru o situatie atat de clara? Ai fost atat de nesigura pe tine si ai fost probabil in vreo criza la vremea respectiva, incat ai acceptat orice, de dragul de a-l avea pe el in viata ta. Si cu cat te-a respins mai tare si te-a umilit, pentru ca a facut-o, cu atat te-ai indragostit mai puternic de el.

De fapt, bomba vine acum: ce-ai simtit tu nu e dragoste adevarata, a fost o pacaleala de iubire. Te-ai mintit singura atata timp, desi stiai ca nu e normal ce ti se intampla, tot singura sa te repari! Pentru ca daca altcineva vine si-ti spune ce sa faci, ii vei sari in spate si-i vei lua apararea tot lui.

Tu trebuie sa ai o conversatie interesanta cu constiinta ta si sa incepi sa recunosti adevarul. Daca nu o faci, ori ca nu vrei, ori ca n-ai capacitatea sa vezi realitatea, atunci nimeni nu te va putea ajuta. Realitatea e asta: ai iubit un barbat care doar te-a folosit, ai stiut, dar ai mers mai departe. Te-ai incapatanat sa vezi ceva ce nu exista, asa-zisa iubire din partea lui.

Ce e de facut? Lasa-l, uita-l, nu mai tanji dupa cineva pentru care nu existi ca femeie si concentreaza-te sa mai recuperezi de la viata ce mai poti. Daca nu faci asta urgent, ACUM, atunci spor la suferit si inghitit pastile. Caci fii sigura ca le va veni randul curand, doar nu crezi ca daca o sa insisti in "iubirea" asta inexistenta, vei ramane intreaga la suflet si psihic.

Pasul 1: alunga-l definitiv din viata ta.

Pasul 2: incepe recuperarea, iesi in lume, lasa-i si pe altii sa te cunoasca, NU TE IZOLA.

Pasul 3: traieste-ti viata in realitate, nu in imaginatia ta, asa cum ti-ai trait si iubirea inexistenta.


Chiar vrei sa ajungi la sfarsitul vietii si sa spui si tu, ca multe altele, "ce proasta am fost, mi-am irosit viata pentru cine nu trebuia!!!!" ?!?...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul