ce vreau eu nu vrea el

15-01-2010
sofia27
Nu este medic/terapeut
sofia27
Buna ziua, ma numesc Sofia, am 27 de ani si m-am gandit sa apelez la acest forum pentru a primi cateva raspunsuri sau pareri la problema cu care ma confrunt de ceva vreme in fiecare zi.
Am un prieten cu care lucuiesc in aceiasi casa, mai exact la el acasa, unde sunt toate bune si frumoase pana la un punct...eu imi doresc enorm sa intemeiez o familie, sa ma casatoresc, sa fac un bebe...lucruri pe care el le cunoaste foarte bine dar nu face nimic in sensul asta...i le-am facut cunoscute in nenumarate randuri fiind acuzata prin urmare de presare, stres, deranj, sufocare, citez " cutitul in coaste".am incercat sa nu mai pomenesc despre m dar nu reusesc..si asta pentru ca pentru mine aceste lucruri sunt foarte importante, iar el la randul lui spune ca daca eu nu ma potolesc nu o sa facem nimic.
Acum intrebarea mea ar fi cam urmatoarea: Tre sa ma opresc?Daca da, cum sa o fac pt ca nu prea reusesc?Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc anticipat!
10 comentarii
0
16-01-2010, ora 19:17
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Pentru ce să se căsătorească şi să facă, mai ales, copii iubitul dv ? Lui îi e bine aşa, îi convine situaţia. Are nevoie din când în când de o femeie ? Păi e acolo. O fasolică şi un aşternut cald ? Se rezolvă. Părerea mea este că, având în vedere şi că probabil e un pic comod şi poate încă nu tocmai matur (nu vă miraţi, vă spun un secret: majoritatea bărbaţilor se maturizează pe la 40 de ani), trebuie să fie complet stupid ca ÎN ACTUALA SITUAŢIE să se gândească la căsătorie şi la copii. Ce i-ar aduce în plus ? Poate belele.

De aceea, vă sfătuiesc să vă faceţi valiza. Va fi greu, dar trebuie. Fără scene, fără simulări, cu o scrisoare în care îi veţi explica ceva de genul: "iubitule, ori-ori. Eu te voi mai aştepta un timp, pe urmă am de gând să fac tot ceea ce e nevoie pentru un cămin."

Şi data viitoare când vă mutaţi acasă la un bărbat, e bine să fiţi sigură că are intenţii serioase. Preferabil chiar să aveţi dovada de la starea civilă. Fiţi înţeleaptă. "Sofia" înseamnă, literalmente, înţelepciune.
0
17-01-2010, ora 03:07
sofia27
Nu este medic/terapeut
sofia27
Pai si daca il pierd?
0
01-02-2010, ora 01:09
dora_s
Nu este medic/terapeut
dora_s
domnule doctor, jos palaria pt asa un raspuns sincer si inteligent! am primit si eu un sfat asemanator de la cineva, cu ani in urma. e adevarat ca mi-a trebuit ceva timp sa cred ca asa este.dar pana la urma am inteles.

sofia, este exact cum ti s-a spus. mai era si un proverb cam cinic..."daca ai deja vaca, de ce sa mai cumperi laptele?".suna urat, dar rezuma modul de gandire al barbatului.

pai si daca te paraseste?.pai atunci, foarte bine! scutesti luni sau ani din viata irosite aiurea. nu spun ca el e vinovat de ceva dar ca sa fiti un cuplu trebuie sa fie o armonie , sa lupte pt tine si nu sa tragi tu de el si sa aveti idealuri apropiate.
0
01-02-2010, ora 19:30
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Intemeierea unei familii si crestrea copiilor desi pare un lucru inaccesibil in ziua de azi, poate fi realizabil. Diferenta poate fi ca partenerii unui cuplu cantaresc cu grija si mai mult timp o astfel de decizie. Insa pentru a fi realizate, mai mult ca niciodata, trebuie ca amandoi sa-si doreasca acest lucru,
Ar fi bine sa recunoastem ca oamenii nu stau impreuna, impart timpul, fac sex sau se iubesc doar din dorinta ca ulterior sa se casatoreasca sau sa faca copii. Acesta este diferenta dintre unele cupluri sau unii partenerii ai aceluiasi cuplu.
Daca doresti sa realizezi neaparat ce ti-ai propus Sofia, va trebui sa gasesti un mascul cu acelasi scop. Ori daca te gandesti ca l-ai gasit deja, ar trebui sa-ti pui intrebarea de ce iti doresti aceste lucruri de la un om care nu si le doreste.
0
01-02-2010, ora 20:46
dora_s
Nu este medic/terapeut
dora_s
inca ceva : cand un barbat nu vrea copii dupa toate insistentele se poate deduce ca vrea sa spuna "nu, nu vreau copii acum si poate nu cu tine".
multe cupluri care au copii doar pt ca femeia dorea sa fie mama esueaza mai ales cand barbatul nu poate trece peste egoismul lui si se simte neglijat.
0
01-02-2010, ora 23:06
sofia27
Nu este medic/terapeut
sofia27
Mai nou mi-a spus ca vrea dar sa nu il mai bat eu la cap, pentru ca nu poate face nimic de mine.ce parere aveti?
0
02-02-2010, ora 13:30
dora_s
Nu este medic/terapeut
dora_s
ei, atunci fa cum ti-a zis si nu mai aduce vorba despre asta macar 1 luna sau 2.e si o perioda grea cu "criza" asta globala.daca simti ca in rest e ok si te iubeste, si ca aveti si planuri in comun, mai poti astepta.
dar nu amana dupa 30 de ani ca e mai bine sa fie parintii tineri.
0
02-02-2010, ora 17:29
Elena Georgescu
Identitate neconfirmată
Elena Georgescu
Buna ziua.
Sofia, sa presupunem ca iubitul tau va ceda presiunilor tale si va accepta sa va casatoriti si sa faceti un copil. Crezi ca lucrurile o sa fa se aranjeze? S-ar putea ca abia de-atunci sa inceapa problemele. O demonstreaza marea parte a cuplurilor care au facut un copil pe care numai unul il dorea.
Exista o vorba care ne zice sa nu punem caruta inaintea boilor. Esti in relatia in care vrei sa fii? Atunci bucura-te de ea, las-o sa se dezvolte, nu te mai gandi doar la ceea ce vrei si nu ai, ci ia in calcul ceea ce merge bine in viata si relatia ta. Cand o sa te casatoresti si o sa ai copii, acesta trebuie sa fie consecinta unei dorinte comune, nu rezultatul unei negocieri intre tine si partener.
Multa bafta!
0
04-02-2010, ora 11:11
sofia27
Nu este medic/terapeut
sofia27
Mi-am propus sa nu ma mai gandesc la asta!Sper sa reusesc!Nu o sa il mai presez, dar daca mai incolo o sa fie prea tarziu pentru un bebe?
0
11-03-2010, ora 21:53
vicctoriaion
Nu este medic/terapeut
vicctoriaion
Buna seara.
Sofia, se spune ca o problema devine o problema numai atunci cand este privita ca atare. Dorinta ta de a avea un copil nefiind impartasita de partenerul tau de viata o descrii ca fiind o problema pentru relaţia de cuplu. Oamenii sunt diferiţi şi au nevoi diferite, tocmai de aceea iti sugerez se te gandeşti daca dorinta ta de a avea un copil vine din sentimentul ca te-ar împlini ca femeie sau din credinta ca un copil solidifica un cuplu.

Victoria Ion, psiholog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul