Cea mai fiabila proteza scheletata ? | Forumul Medical ROmedic

Cea mai fiabila proteza scheletata ?

14-11-2010
VRS
Nu este medic/terapeut
VRS
Am cei 8 dinti de pe mandibula sanatosi si pregatiti pentru amprentare coroana fixa de ceramica. Din cauza ca unde au fost maselele mandibulei, am gingia "creasta de cocos" si nu se poate face acum implant, am hotarat sa port o proteza scheletata.

As vrea sa aflu care proteza scheletata este mai buna in situatia mea, tinand cont ca doctorul imi recomanda Biodentaplast cu crosete, iar tehnicianul dentar imi recomanda scheletata cu culise.

Care proteza scheletata are cel mai bun sistem de prindere, sa fie comoda, practica, rezistenta, fara sa balanseze cand mananci si fara sa distruga dintii de care ea este ancorata ?

Poate din experienta in ani pe care o aveti cu pacientii cu proteze scheletate, stiti care e cea mai fiabila in timp..
5 comentarii
0
15-11-2010, ora 09:04
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
daca am inteles bine.toti dintii din fata sunt prezenti.as opta ptr cea scheletata, cea cu culise.dar poate ca medicul dvs are anumite motive ptr care nu o indica. Ar trebui sa discutati cu el aceste nelamuriri.
0
15-11-2010, ora 12:03
VRS
Nu este medic/terapeut
VRS
Mai exact, care scheletata sa accept, cea propusa de medicul dentist, sau cea de tehnicianul dentar ? De la medic aud ca Biodentaplastul cu crosete turnate e cea mai buna varianta in prezent deoarece nu solicita dintii bunni si se poate interveni usor la rebazare etc, , pe cand tehnicianul dentar imi spune chiar razand ca nu voi putea mesteca cu niste dinti din cauciuc, normal exagerand si fortand descrierea protezelor elastice, sustinand totodata ca cea cu culise imparte forta masticatiei catre toti dintii... Nu mai inteleg nimic si nu stiu ce sa aleg. Cum spuneam, pe mine ma intereseaza sa nu balanseze cand mananc si sa nu-mi distruga dintii de care e ancorata.

Sunt in ceata si in criza de timp, deoarece in functie de hotararea mea, coroana fixa de ceramica va include sistemul special de prindere al protezei sau nu. Va multumesc si astept in continuare raspuns
0
15-11-2010, ora 15:15
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
daca o sa cititi mai atent mesajul trimis anterior, o sa observati ca v-am raspuns deja.si eu consider ca parerea tehnicianului in cazul de fata e mai viabila.
0
15-11-2010, ora 16:15
VRS
Nu este medic/terapeut
VRS
Multumesc
0
15-04-2019, ora 12:53
Yyya
Nu este medic/terapeut
Yyya
Va sfătuiți si cu tehnicianul, nu numai cu medicul?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noi proteze dentare 3D îmbibate cu medicamente pentru a combate infecÈ›iile
  • Utilizarea protezelor dentare poate proteja împotriva declinului cognitiv
  • Cum influenÈ›ează proteza dentară alimentaÈ›ia unei persoane?
  •