ceaiul verde - efecte adverse

29-03-2007
gabriela 42
Nu este medic/terapeut
gabriela 42
Am citit pe net despre beneficiile caiului verde, descoperite inca din vechime. Va rog spuneti-mi daca are si efecte negative, sau da reactii adverse. Cat pot bea pe zi fara sa-mi dauneze. Sunt o persoana care are o greutate normala si nu doresc sa slabesc. Doresc doar sa am o dieta cat mai sanatoasa si sa exclud din alimentatie ce este mai daunator. Stiu ca nu pot sa trec la o dieta naturista, dar macar pe cat pot sa mananc mai sanatos si sa gatesc la fel pentru toata familia.Multumesc anticipat celor care imi vor raspunde si imi vor da sfaturi.
6 comentarii
0
29-03-2007, ora 00:00
al_dumitru
Identitate neconfirmată
al_dumitru
Asa cum cafeaua contine cofeina, cacaoa contine teobromina si ceaiul contine teina. Toate sunt substante cu efect asupra vaselor de sange, insa, in vreme ce cofeina actioneaza mai mult pe vasele creierului, teina si teobromina actioneaza pe vasele cardiace. Deci nu e bine sa faci excese cu nici una dintre ele. Si ceaiul are efect de trezire, ca si cafeaua si daca bei mult ceai si, mai ales, seara tarziu, se poate sa nu mai poti adormi.
In rest, daca tii masura si nu faci excese, asa e, ceaiul verde e un aliment minunat.
0
29-03-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
si sa cititi eticheta, pentru ca sub numele de "ceai verde" se comercializeaza de fapt amestec de palnte. Cele care au crusin au efect laxativ, iritant asupra intestinului, spre exemplu.
0
09-05-2007, ora 00:00
di
Nu este medic/terapeut
di
daca vrei sa inveti sa maninci cat mai sanatos si sa-ti ajuti si familia in aceasta directie te invit la cabinetul de nutritie pentru oaceasta.Consultatia este gratuita! dr diana -*


(*modificat de administrator)
0
11-07-2007, ora 00:00
stefaninoiu
Identitate neconfirmată
stefaninoiu
daca va intereseaza, eu cunosc pe cineva care are ceai vede sub forma de tablete. Fiecare tableta este echivalentul a 20 de cesti ceai verde din comert. Asa cum a zis si dr. Craciun. - Cu multa consideratie, Dr. Aninoiu Stefan - Craiova.
0
26-02-2008, ora 00:00
crissi
Nu este medic/terapeut
crissi
buna, eu beau ceai verde de vreo 2 ani constant si ma simt minunat de la el. Aici nu prea am incredere in el, dar imi cumpar din Germania ceai verde "gunpowder" si este minunat.Nu are crusin sau alte plante de genul aceste, ci este pur. Pe deasupra este si un tonic excelent. Vi-l recomand tuturor.Poate ca se gaseste si la noi dar mai degraba in magazinele chinezesti sau arabe. Si un alt ceai verde foarte bun este ceaiul "Matcha", foarte popular pentru efectele sale benefice.
0
17-07-2009, ora 12:07
qwerty95
Nu este medic/terapeut
qwerty95
-
-mesaj sters deoarece nu a respectat regulamentul forumului -
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Detoxifiere cu ceai verde
  • Efectele dovedite științific ale ceaiului verde
  • Ceai verde - beneficii conform studiilor
  • Este ceaiul verde bun pentru slăbit?
  • Consumul zilnic de cafea și ceai verde asociat cu un risc mai mic de deces la diabetici
  • Compusul de ceai verde crește nivelurile unei proteine anticanceroase
  • Poate reduce ceaiul verde riscul de infectare cu COVID-19?
  •