Cecitate.Logoftalmie.

18-03-2010
Elenur
Nu este medic/terapeut
Elenur
In urma unui accident rutier ce a avut loc pe 29 noi 2009, sora mea, a ajuns transportata de un elicopter la Spitalul clinic de Urgenta"Bagdasar-Arseni", iar iar pe fisa de externare era inscris urmatorul diagnostic:
1. Politraumatism prin accident rutier
2. Traumatism cranio-cerebral mediu GCS=13pct la internare
3. Fractura temporala stanga
4. Fractura temporo-occipitala dreapta
5. Otoragie stanga remisa
6. Colectie hematica temporala dreapta resorbita
7. Fractura mandibula paramediana dreapta opetara
8. Logoftalmie ochi drept
9. Hemoragie subconjunctivala ochi drept
10. Pareza nerv VI dr
11. Pareza faciala periferica dreapta
12. Cecitate ochi drept
13. Contuzie toraco-abdominala
14. Contuzie genunchi drept.
Din toate aceste la momentu de fata o mare problema o reprezinta ochiul drept.A urmat tratament cu Nutrof, Mirtilene Puro, Neuromultivit, Cetebe, Complexu de vitamina B si picaturi Systane.
Pentru inceput ni s-a spus ca ar fi sectinat nervul optic si ca sansele ar fi de 1 la o 100, dar data fiind varsta foarte frageda(11 ani) sunt sanse.
Acum dupa aproape 4 luni de tratament in urma unui consult ni s-a spus ca exista un punct unde ea vede o lumina, lucru pe care il confirma si ea la o lumina mai puternica citez " vad conturul nasului" asta e ceea ce imi zice ea.
Intrebarea mea este ce se mai poate face, cum se mai poate intervenii inafara de acest tratament sau un Doctor caruia am putea sa ne adresam cu aceasta problema!
Suntem dispusi sa facem orice numai sa nu ramana doar cu un ochi!
Va Multumesc!
1 comentarii
0
19-03-2010, ora 10:25
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Care este rezultatul RMN-ului privind globii oculari si nervii optici ? Nu cred ca a fost vorba despre o sectionare a nervului optica daca, in momentul de fata, pacienta percepe lumina.Mai puteti face tratament cu Cerebrolysin, cure de cate 20 de zile, cu pauze de 20 de zile, pentru 3 luni, Tanakan 40mg, 2 cpr pe zi, timp de cel putin 6 luni, Milgamma( sau un complex cu viatmine B)- 1 cpr pe zi, 10 zile pe luna, timp de cel putin 6 luni, reevaluare oftalmologica la 6 luni ( ar fi bine sa se faca PEV, camp vizual computerizat); O solutie, ar mai fi tratamentul cu celule stem la o clinica unde sa fac tratamente cu celule stem; numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.