Centru de dezintoxicare in Romania? Meth, alte prafuri si benzo

02-08-2015
GinaRo
Nu este medic/terapeut
GinaRo
Nu stiu unde as putea sa scriu... dar unii dintre voi sigur ma puteti ajuta macar cu info pentru ca nu mai pot asa.
Am locuit 3 ani in Olanda impreuna cu prietenul meu, am aproape 40 de ani, sunt medic si sunt pe care sa-mi distrug cariera, implicit viata.
Momentan lucrez la privat si castig destul de putin dar din motive obiective nu pot sa ma mut in alta tara desi meseria de medic e cautata. Intai trebuie sa scap de droguri dar problema mea principala este ca... nu am motivatie, adica parca nu-mi doresc cu adevarat, nu stiu cum sa va explic asta fara sa sune...penibil. Cunosc toate efectele pe care metadona- pe care o iau acum, heroina- pe care am bagat-o in mine 3 ani, le au asupra organismului, am reusit sa ma las de heroina fara ajutor, imi era jena sa spun cuiva dar am bagat tranchilizante multe ca sa pot dormi si sa inlatur acele simptome de sevraj. M-am intors in tara pentru ca am pierdut pe cineva, am primit un post foarte bun, dar... parca nu simteam viata iar de antidepresive nici nu vreau sa aud, majoritatea dau dependenta ca orice drog si preferam sa fiu slaba decat sa ma simt mereu adormita si fara chef de nimic. Din prostie, din slabiciune si apoi, din orice motiv, mi-am informat o prietena care lucreaza la Sf Stelian si i-am spus ca sunt inca dependenta de heroina, asa am obtinut pastilele, am intrat in program, acum iau cam 12 pe zi dar parca mai jos nu vreau sau nu le pot lasa.

Pe langa asta, le combin cu xanax ori cu diazepam pentru ca acestea nu-mi dau stari de somnolenta ori apatie ci ma linistesc, in combinatie cu drogul.
Din pacate, acum un an am incercat si acel M-Cat, prietenii cu care eram au spus ca e varianta pura, intr-adevar a fost o senzatie sa sarit in tavan si-am chefuit doua zile si doua nopti. N-am mai reusit sa fac rost de asa ceva, am mai tras niste prafuri ocazional, din categoria etnobotanicelor, dar nude ele ma consider dependenta, oricum, starea de depresie si epuizare pe care am avut-o dupa aceste 'prafuri'- care am inteles ca odata erau legale este ingrozitoare, asa cum nu mi-as fi imaginat si n-a aparut nici cand psihicul meu cerea in continuare heroina.

Stiu ca-n alte tari sunt centre de dezintoxicare, intrebarea mea este: statul roman are numai clinici de psihiatrie in care ii trateaza pe 'toxicomani'? Pana la urma, dorinta aceasta si imposibilitatea de-a te opri, este o boala, mie nu mi-ar lipsi nimic si totusi, fara ele, parca-mi lipseste tot!

Exista clinici private in Romania sau clinici de stat unde m-as putea adresa si in care as putea primi un tratament adecvat in mediul creat special pentru dependentii de droguri- substante interzise???? Adica- tratament usor, ocupatie (nu sa-mi dea in fiecare zi metadona!!) psihoterapie?
Am auzit de persoane dependente de droguri, tratate in acelasi fel cu alcoolici, adica bagi in ei haloperidrol si somnifere, la gramada, sa doarma toti- in loc sa se bazeze tratamentul pe dezintoxicare-vitaminizare, le dai antipsihotice si deprimante ale sist nervos central? Eu nu sunt medic pshiatru (desi stiu cativa ciudati) si sincer as astepta raspunsuri de la voi, cei care ati trecut sau treceti printr-o dependenta...
Vindecarea- sau moartea- cand alegi vindecarea trebuie neaparat sa accepti umilintele din spitalele 'clasice'?????
12 comentarii
0
02-08-2015, ora 21:12
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Nu stiu nici un centru dar intuiesc un tratament pt dependenta ! A inlocui heroina cu metadona e un fel de prelungire a bolii si transforma personalul de la sectiile de dezintoxicare din medici mai mult in dealeri de droguri (metadona) ! Asta e o abordare invechita si absolut paguboasa pt pacient (nu si pt centrele respective) !

O varianta logica si rationala as vedea-o ca fiind un tratament initial cu un modulator al receptorilor opioizi cum este Suboxona, timp de cateva saptamani apoi un antagonist precum Naloxona si Naltrexona dupa care procesul de dependenta e incheiat definitiv ! Se poate merge in paralel sau continua inca o perioada cu un tratament clasic pt depresie/anxietate (un antidepresiv plus un anxiolitic sau timostabilizator) si psihoterapie de suport !
0
03-08-2015, ora 12:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mai e o sectie de dezintoxicare la Obregia unde ati putea sa cereti o a doua opinie dar preferabil sa ramaneti la Sfantul Stelian de care nu stie prea multa lume. Stiu ca sunt medici buni la Sfantul Stelian.

Incercati aici sau dati search Centru de dezintoxicare pe Google.
0
03-08-2015, ora 16:52
GinaRo
Nu este medic/terapeut
GinaRo
Stevens, ai mare dreptate. Eu am stiut exact ca metadona este de fapt doar o 'trecere la alta stare' si nu un tratament pentru depedent in sine. Ceea ce spui tu, cu Suboxona si Naltrexona se practica in alte tari (da, e mai scumpla privat), dar nu inteleg de ce aici nu exista aceasta abordare. Din punctul meu de vedere, dependenta fizica nu a fost chiar atat de ingrozitoare (cat am intrerupt) precum cea psigica- ce urmeaza. Adica, un centru care m-ar trata nu trebuie sa-mi dea in continuare droguri ci sa-mi mentina cateva zile o stare de 'bine relativ' si apoi terapie ocupationala, B-uri, discutii in grup, etc.
M-am tot uitat peste aceste programe 'antidrog' si mie-mi par bataie de joc. Stim foarte bine ca faptul ca-mi spun eu povestea si cum ma distrug, nu-l opreste pe altul sa nu incerce drogul. Ori, mie mi se pare ca la atat se rezuma aceste 'centre'. In plus sunt putine si 'foarte deschise ' publicului iar activitatile de prevenire se reduc la a 'prinde pesti mici' cand piata este in crestere
Din pacate am avut si un incident in care m-au gasit- pe mine si inca o colega- cu meth la mine si nu am putut explica, nu o luasem de la Sf Stelian.
Pentru mine aceste spitale- includ obregia- sunt simple centre de psihiatrie si din informatiile mele programele sunt superficiale iar psihiatri nepregatiti sa trateze exact toxicomania, nu poti fi specializat pe toate!
Sigur ca le convine sa-ti dea in continuare, cand nu ai, tot la ei te duci, nu isi mai f** capul cu povesti pe bani putini sau fara bani- ei iti dau pastilele.

Daca ar exista posibilitatea internarii pe o per de 2-3 sapt intr-un centru SPECIFIC, as face-o dar nu intr-un spital in care specializarea este tratamentul bolilor nervoase, schizo, alcoolismului.
Eu as plati 500-1000 euro pt dezintoxicare aici in tara.
Clara, or fi medici buni, dar cei care au trecut prin asta stiu ceinseamna sa fi judecat, s-auzi de 3 ori aceleasi replici care ar trebui s-o constituie psihoterapia gratuita, sa te vireze tot spre medicamente, ce vreau sa spun e ca nu exista un program standard care sa te ajute sa te reintegrezi.Da, am fost la cineva de la Obregia si din pacate nu pe un medic bun am 'cazut'. 3 min de povesti, uitat la ceas, programul cu meth

A fost cineva internat in aceste doua spitale pe sectii de dezintoxicare si a functionat? Apreciez detaliile despre cum se face dezintoxicarea in spital!
0
05-08-2015, ora 17:04
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Nu toate antidepresivele sedeaza, de exemplu bupropiona este un NDRI (inhibitor recaptare noradrenalina si dopamina) care se foloseste si pentru abandonarea fumatului, in mod oficial ! SSRI-urile care dau usoara somnolenta sunt necesare acelora la care predomina simptomele anxioase inainte sau dupa renuntarea la drog !

Dupa cum v-am spus abordarea din centrele de dezintoxicare mi se pare cam neglijenta, mai bine stati acasa si mergeti de 2 ori pe saptamana la un psiholog specializat pe adictii ! Cat priveste tratamentul medicamentos il putem concepe impreuna (mai am inca o idee cu includerea de oxytocina ) iar la sfarsit daca mai ramane ceva din suma pe care o aveti disponibila mi0o puteti dona mie daca sunteti multumita de rezultat ! :))

Deocamdata insa trebuie sa gasiti o motivatie pt inceperea acestui demers !
0
15-08-2015, ora 16:21
GinaRo
Nu este medic/terapeut
GinaRo
Ca de exemplu...un proiect pe bani europeni?
Am cunoscut cativa "drogati". Printre care eu. 80% chiar isi doreau sa se lase. Majoritatea sunt mai informati ca psihologii, citesc, traduc, cauta raspunsuri. Din pacate niciun organism nu reactioneaza la fel si forumurile mai mult ii sperie cand vad experienta altora. Mi s-a intamplat si mie.
Restul- "normali" stiu sa spuna, vai ce caracter slab esti. Asa si? E al meu, asa mi l-a dat mama natura. Da vreau sa-l intaresc. Remarca ta nu ma ajuta. Nici macar astia de la antidrog nu-s bine pregatiti.


Si e trist ca multi raman dependenti de antidepresive dupa ce scapa de "astea grele". Cati medici crezi ca recomanda si urmaresc tratamentul cu bupropiona?

Buna sugestie :))
0
25-03-2018, ora 10:13
claudia414
Nu este medic/terapeut
claudia414
Buna GinaRo, sper ca nu e tarziu pt tine dar stiu o clinica privata in Bucuresti daca te mai intereseaza te pot ajuta cu un nr de tel.sant fff buni in ceea ce fac si cu rezultate imediate
0
18-04-2018, ora 19:23
masha2018
Nu este medic/terapeut
masha2018
Buna! Inteleg ca stii un centru pt detox in Bucuresti.Imi poti da contactul, te rog?Ar fi urgent.multumesc mult.
0
24-05-2018, ora 14:44
claudia414
Nu este medic/terapeut
claudia414
buna, Masha2018, scuze de intarziere, nr. centrului de detox este0762215506, suna cu incredere este un centru ffff bun, o zi buna.
0
29-05-2018, ora 21:02
anonimul77
Nu este medic/terapeut
anonimul77
este centru cu plata sau cum e ?
trebuie sa ma interneze ?
0
30-05-2018, ora 13:48
claudia414
Nu este medic/terapeut
claudia414
da au pachete pe diferite tipuri de tratament, tratamentul este fff bun si eficient personalul este calificat,
0
13-09-2018, ora 13:45
Domnul care a lăsat heroina
Nu este medic/terapeut
Domnul care a lăsat heroina
Frați Narcomani, Eu am consumat heroină mulți ani, de fapt toate drogurile dar heroină și cocaină timp de 20-23 ani...De ceva timp am intrat în program de detoxifiere in Germania.Acolo am inceput cu Subutex ( subuxonul e cu gust de Orange dar dependenți de heroină, bagă pe vene pe amândouă), Este cel mai recomandat dacă vrei să scap de heroină complet! Am primit după câteva luni Metadonă lichidă, bună dar te îngrași rău de Tot!! Apoi câteva luni am primit Substitol!! Ăsta funcționează 100%, cel mai bun, dacă vrei într-adevăr să te lași Complet, atunci Subutex minim 2-3 săptămâni după care zilnic scazi cate un miligram sau jumătate de miligram Zilnic!! In timp in care te-ai decis să scazi, Neapărat să iei o tabletă de Tramadol iar după durere, nevoie, de 3 ori pe zi!! Scapi rapid de Ele!! Care vrei mai multe detalii sau ajutor să te scap de droguri, cautama!! In privat, îți explic ce trebuie făcut, Exact!!
0
05-10-2018, ora 14:37
iboga
Nu este medic/terapeut
iboga
Salut!
De 3 ani studiez o terapie care in strainatate da rezultate bune in tratarea dependentelor de opioide, opiacee, benzodiazepine, alcool si nicotina, inca din 1960.
Terapia cu ibogaina este in prezent ilegala in Romania, substanta fiind clasificata ca substanta de risc, insa inclusa in tabelul 3, cu potential de cercetare in medicina.
Aplicatia consta in 20 pana la 72 de ore de regresie (in cazul dependentei de metadona si alte droguri grele), in acest interval fiind reprogramati receptorii recompensei.
In Europa exista centre de tratament in Austria, Olanda, Grecia si Portugalia, procedura pornind intr-un cadru medical adecvat de la 5000 de euro, in functie de dependenta, fiind necesar in prealabil un set de analize pentru a identifica eligibilitatea.

Pentru mai multe detalii si info: ----------*

Multa sanatate!

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cura de dezintoxicare în alcoolism şi toxicomanie
  • Anumite trăsături din adolescență pot crește riscul consumului de droguri la maturitate
  • Cele mai periculoase droguri în prezent
  • Obiceiul de a căuta droguri, un factor de risc pentru recidivă în rândul foștilor consumatori de droguri
  • Muzica indigenă ajută persoanele care se recuperează de dependența de droguri sau alcool să se vindece mai repede
  • Cură de dezintoxicare după sărbătorile de iarnă
  •