Cer ajutor.. senzatie ciudata, ca atunci cand ai emotii multe, doar ca eu nu am

25-06-2017
Catalina98
Nu este medic/terapeut
Catalina98
Bună.
Sunt foarte speriata. Nu stiu ce sa mai cred. Am o continua stare de voma, o senzatie ciudata asupra fetei, ca atunci cand o persoana are emotii multe, doar ca eu nu am. Dar seamana senzatiile.
O permanenta durere de cap, atat in spatele capului, cat si in lateral.
Senzatie de ameteala.
Ma simt foarte iritata in permanenta si mi-e frica foarte tare de simptomele astea.
Am fost diagnosticata cu atacuri de panica si depresie. Nu stiu de unde a pornit totul, dar eu sunt speriata si mi-este frica ca ar putea fi altceva, de fapt. Medicul de familie este plecat din tara, iar medicul sau inlocuitor nu imi cunoaste problemele si mi-a recomandat doar psihiatrul. Nu stiu ce sa ma mai fac. Unde sa merg. :(
5 comentarii
1
25-06-2017, ora 21:49
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Buna seara,

Doamna Catalina, o modalitatea eficienta de tratare a anxietatii, a atacurilor de panica si depresiei o reprezinta psihoterapia cognitiv-comportamentala.
Atunci cand omul traieste un atac de panica, tinde sa interpreteze simptomele ca fiind semne ale unei boli grave. Gandul ca ar putea fi ceva foarte grav produce anumite tipuri de reactii afective, in special teama, frica. Atunci cand omul crede ca se afla intr-o situatie periculoasa, glandele suprarenale secreta adrenalina. Adrenalina este un hormon care ne pregateste pentru confruntarea cu pericolele reale sau imaginare. Concret, adrenalina produce:
-accelerarea batailor inimii;
-cresterea tonusul muscular;
-greata, diaree sau probleme cu stomacul, senzatia de voma;
-cresterea metabolismul, fapt care va duce la intetirea arderilor din organism. Acest lucru va genera senzatii de caldura. Corpul va incepe imediat contracararea acestor valuri de caldura si va genera transpiratie.
Teama de un nou atac de panica, ingrijorarea excesiva contribuie la evitarea activitatilor si a situaţiilor asociate cu posibila aparitie a senzatiilor fizice.
Aceste comportamente evitative, de siguranta ( ex renunt sa mai depun efort fizic) reduc anxietatea pe termen scurt dar, pe de alta parte, nu fac decat să mentina interpretarile catastrofice si senzatia de pericol permanent.
Sedintele de psihoterapie cognitiv-comportamentala se pot tine in cabinet, dar si online audio-video pe Skype sau Messenger pentru cei care nu pot ajunge la cabinet. Sedintele online sunt la fel de aficiente ca si sedintele din cabinet.

Directii de tratament
-Deoarece evenimentul critic in atacul de panica este interpretarea eronata, catastrofică a senzatiilor corporale interventia vizeaza in primul rand modificarea acestor interpretari.
Există diverse metode pentru a realiza acest lucru: psihoeducatie (oferirea de informatii corecte), exercitii de expunere interoceptiva, disputare cognitiva.
-Renunţarea la comportamentele de siguranta, efectuarea comportamentelor si expunerea la situatiile evitate sunt alte elemente importante ale terapiei.
-Invatarea unei tehnici de relaxare si respiratie. Acestea ajuta de asemenea la reducerea starii de activare generale si eliberarea tensiunii din organism.

Multa speranta!
2
25-06-2017, ora 22:19
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună seara!
Ca și colega mea vă recomand psihoterapia cognitiv-comportamentală, recunoscută pentru rezultate bune în astfel de tulburări.
Ca și informare, vă recomand să citiți :
Radu Vraști-, , Depresii, noi perspective" și, , Ajută-te singur în caz de atac de panică" cărțí pe care le găsiți în format electronic pe site-ul Dr.Vraști, căutând prin google.
Important este să fiți convinsă că problema dvs. e rezolvabilă, pentru că tocmai teama pe care v-o induceți vă face rău.
1
25-06-2017, ora 22:33
Catalina98
Nu este medic/terapeut
Catalina98
Va mulțumesc pentru raspunsuri.
Fac deja psihoterapie. Acolo ne jucam mai mult decat comunicam. Este foarte interesant si ma captiveaza.
Insa, dupa cateva zile de la ultima sedinta, iar apar starile astea. Si intr-adevar, am inceput sa ma privez de la tot ce imi placea sa fac inainte, in primul rand pentru ca am impresia ca nu-mi mai place, si in al doilea rand, de frica.
Imi apar atacurile de panica si in medii relaxante. Nu imi pot explica de ce. Incep sa cred ca nu o sa ma mai vindec, ceea ce ma sperie ingrozitor.
0
26-06-2017, ora 10:10
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Perseverati in ceea ce priveste psihoterapia. Discutati cu psihologul dificultatile aparute, reevaluati obiectivele, recompensele etc.

Succes!
0
28-06-2017, ora 14:17
Dr. Ungureanu Elena
Psihiatrie, Iasi
Dr. Ungureanu Elena
Perseverati cu psihotetapia...rezultatatele se vor vedea in timp.Daca totusi sinptomele se mentin apelati la un psihiatru pentru a va sustine un pic si cu medicatie pana reusiti sa va insusiti tehnicile de terapie.Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul