Cercetare tulburarea afectiva bipolara | Forumul Medical ROmedic

Cercetare tulburarea afectiva bipolara

03-12-2013
Psiholog Pentilie Marius
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Pentilie Marius
Salutari tuturor,
Ma ocup cu cercetarea tulburarii afective bipolare si in special a sistemului de recompensa din aceasta tulburare, deoarece cred ca se pot dezvolta terapii mai eficiente daca se pune accentul pe acest aspect. De aceea am nevoie de ajutorul vostru. Daca ai fost diagnosticat vreodata cu tulburare bipolara, trimite-mi un measaj privat, chestionarele utilizate se pot completa si online. Persoanele care sunt din Cluj, pot veni la cabinet sa completeze chestionarele si vor beneficia de o sedinta gratuita de consiliere. Fiecare participant la studiu va primi rezultatele cercetarii si concluziile care speram ca vor fi de ajutor pentru profilaxia episoadelor depresive sau maniacale. Va multumesc! - See more at: http://forum.romedic.ro/prod/Cercetare_tulburarea_afectiva_bipolara_082709.html#sthash.9csSdGal.dpuf
2 comentarii
0
08-12-2013, ora 14:44
Psiholog Pentilie Marius
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Pentilie Marius
Daca aveti intrebari in legatura cu aceasta cercetare puteti sa le adresati aici. Le multumesc celor care au completat deja aceste chestionare si ii rog pe cei care nu le-au completat inca sa acorde putin timp pentru a dezvalui mai multe despre tab.
1
03-03-2014, ora 14:52
Psiholog Pentilie Marius
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Pentilie Marius
Rezultate cercetare.
Studiul s-a axat in special pe relatia dintre activarea/inhibitia comportamentala si simptomatologia depresiva/maniacala dar si pe legatura dintre emotii si activarea/inhibitia comportamentala. Sistemul de activare/inhibitie comportamentala este un sistem al creierului care regleaza activitatea. Astfel a reiesit ca activarea comportamentala este strans legata de simptomatologie. Cand creste activarea comportamentala, apar simptome maniacale si emotii pozitive iar cand este scazuta apar simptome depresive.
Acest lucru poate indica o sensibilitate a sistemului de recompensa in tulburarea bipolara, recompensele supraactiveaza sistemul ceea ce duce la simptome maniacale cum ar fi excesiva angajare in scopuri, lipsa lor sau esecurile repetate duc la o dezactivare care se exprima prin simptome depresive cum ar fi retragerea comportamentala.
Mecanismele neurobiologice implicate in sistemul de recompensa si afectate in tulburarea bipolara sunt in special structuri subcorticale(amigdala cerebrala, ganglioni bazali, sistem dopaminergic, hipocamp) care se supraactiveaza si regiuni ale cortexului prefrontal care se subactiveaza (nu mai regleaza atat de bine emotiile, si nu mai raspunde atat de bine la schimbarea contingentelor).
Pentru a reduce simptomele maniacale este nevoie de o dezactivare a sistemului de recompensa pana la un nivel optim. Atunci cand se urmareste un scop si apar tot mai multe recompense care indica apropierea de atingerea scopului, este bine sa se relaxeze eforturile.
Pentru a reduce simptomele depresive este nevoie de activarea aceluiasi sistem tot pana la un nivel optim prin angajarea in activitati si obtinerea unor recompense.
De asemenea ar fi nevoie de a face scopurile mai realiste si mai apropiate in timp.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul