Certuri zilnice!

02-08-2016
Ionescu.S
Nu este medic/terapeut
Ionescu.S
Buna seara, sunt barbat am 40 de ani sunt impreuna cu sotia mea de 9 ani si de 8 suntem casatoriti.Relatia intre noi nu a fost buna nici macar la inceput dar am zis sa acord sansa relatie in speranta ca se mai schimba situatia.Anii au trecut si din rau a mers in mai rau, certuri peste certuri scandaluri chiar si batai.Nu spun ca eu sunt perfect dar consider ca scandalurile in proportie de 90% sunt provocate de catre ea.Este o fire impulsiva nu recunoaste ca a gresit nici atunci cand o face provoaca tot timpul certurile din nimic si orice lucru cat de nesemnificativ ea il trateaza ca pe ceva grav si starneste certuri si chiar sare la bataie.In cazul in care ripostez situatia se inrautateste din partea fiind mult mai violenta.De cateva luni a aparut in viata noastra o minunatie de copil si tot de atunci relatia intre noi a devenit de nesuportat.In mare din punctul meu de vedere cred ca nu se mai poate convietuii impreuna dar eu nu as vrea sa imi las copilul si asta e singurul motiv pentru care mai stau cu ea.Imi este frica sa las copilul cu ea si din motivul ca eu o consider instabila psihic si am sa va dau si un exemplu.Intr-o zi a sarit la mine la bataie si a lovit si copilul de 4 luni.In loc sa i-a copilul in brate si sa vada daca a patit ceva ea s-a comportat ca si cum ceea ce a facut a fost un fleac.Sunt multe de povestit dar nu cred ca imi ajung 100 de pagini sa povestescAm incercat sa discut in fel si chip sa incercam sa ne intelegem pentru copil dar nu se poate, este mereu pe scandal si pe certuri.Ideea este ca doresc binele copilului si nu stiu ce sa fac.Pe ea nu o mai suport dar vreau sa fiu langa copil.
9 comentarii
1
03-08-2016, ora 02:11
A.H
Nu este medic/terapeut
A.H
Scuze daca deranjez cu întrebarea mea dar.copilul acela cum a venit pe lume daca pe sotie nu o suportati?
2
03-08-2016, ora 08:05
Psiholog Berdei Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Berdei Roxana
Buna ziua,
intr-adevar este foarte greu sa stati in aceasta relatie care de la inceput nu a fost una potrivita. Copilul va creste si va realiza ceea ce se intampla in jurul lui (certuri, batai), iar aceste lucruri il vor afecta si ii vor influenta dezvoltarea psihica! Probabil ca nici sotia nu va vede ca fiind partenerul ideal si de aceea va provoaca, aratandu-si propriile nemultumiri. O relatie de cuplu se bazeaza pe iubire, incredere, sprijin reciproc, nu pe existenta unui copil. Sunt sigura ca va iubiti foarte mult copilul si vreti sa fiti alaturi de el si de aceea va sfatuiesc sa vorbiti cu sotia dvs. ( fara sa va acuzati) despre relatia dvs., care este directia in care va indreptati, care sunt sentimentele pe care le aveti etc. Toate aceste lucruri le puteti discuta si in cadrul terapiei de cuplu, care v-ar ajuta.
Copilul dvs. nu ar trebui sa creasca intr-un mediu conflictual. Chiar daca isi vede parintii zilnic, nu inseamna ca este fericit auzind tipete in jur!
Psihoterapeut Roxana Berdei
1
03-08-2016, ora 13:09
Ionescu.S
Nu este medic/terapeut
Ionescu.S
Va rog sa ma credeti ca am incercat in toate felurile posibile sa discut cu ea dar ea imi inchide gura mereu.I-am propus chiar sa mergem si la o consiliere de cuplu si mi-a zis sa merg eu ca ea nu are nevoie.Ea este o fire care nu prea comunica cu cei din jurul ei, nu are nici o prietena nu e interesata de nimic doar de cateva emisiuni de duzina de la tv.Nu are nici un fel de pasiune fata de nimic si prin asta ma constrange si pe mine.Am trecut cu vederea multe lucruri din partea ei doar sa nu provoc conflicte dar nu pot fi preşul ei.Putine sunt momentele in care e bine si liniste iar copilul a venit intr-un moment din acela!
1
03-08-2016, ora 14:00
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Din pacate aparitia unei ‘minunatii de copil’ poate fi insotita adesea de probleme semnificative in viata unui cuplu. Asta deoarece, de multe ori, schimbarea produsa de noile responsabilitati parentale e un factor de stres ce poate destabiliza complet un cuplu fragil….in special unul la care comunicarea e déjà deficitara. Nu rareori se intampla ca situatia sa fie complicata si de prezenta unei stari depresive dupa nastere (ce poate exista chiar la ambii parinti, manifestandu-se insa diferit). De aceea iti sugerez sa apelati la sprijinul psihoterapiei, pentru a modifica in bine acea parte a interactiunii dintre voi ce nu functioneaza corespunzator. In plus sesiunile ar putea eventual identifica si daca e sau nu cazul de a sugera un consult la medicul specialist.

Dr Rares Ignat
psihoterapeut de cuplu - psihosexolog
0
04-08-2016, ora 16:10
Psiholog Camelia Stavarache
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Camelia Stavarache
Daca sotia nu accepta o terapie de cuplu si va detestati reciproc, va ramane varianta divortului sau a separarii cu pastrare relatiei cu copilul si implicatea in cresterea lui. Poate ar fi mai bine sa o intrebati si pe ea ce isi doreste de la dvs si de la aceasta relatie
0
04-08-2016, ora 20:04
Psiholog Valentina Dragomir
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Valentina Dragomir
Bună ziua dl. Ionescu,

vă cred că vă este foarte greu să comunicați cu soția dvs. când este într-o stare ca cea pe care o descrieți.
Din câte observ, soția dumneavoastră are perioade bune care vă dă speranță și care au făcut posibilă și venirea pe lume a copilului, și perioade mai rele când totul se năruie. Iar dvs. în prezent păreți să fiți mai mult singur în această relație.

Poate că dacă reușiți să o prindeți din nou pe soția dvs într-o perioadă mai bună, atunci ați reuși să o convingeți să vedeți un psiholog care să vă ajute și să vă îndrume mai departe. Asta dacă mai sunteți dispus să vă dați din timp pentru o posibilă soluționare a problemelor căsniciei dvs. Însă din experiența mea, dacă soția dvs. nu e de acord să rezolvați împreună situația de acasă sau să mergeți la psihoterapeut, vă luptați cu morile de vânt.

Psih. Valentina Dragomir
0
05-08-2016, ora 11:25
Ionescu.S
Nu este medic/terapeut
Ionescu.S
Am adus in discurie de-a lungul timpului problema separarii si a divortului dar ea trateaza problema ca si cum am spus ceva gluma sau fabulez, iar in momentul in care am vrut sa fac bagajul si sa plec s-a opus nelasandu-ma sa o fac.Am ajuns la concluzia in toti acesti ani ca ea trateaza oamenii ca pe niste obiecte iar eu fiind cea mai apropiata persoana de ea am cel mai mult de suferit. Faptul ca ea trateaza oamenii ca pe obiecte nu stiu daca o face voluntar sau macar daca este constienta de acest lucru si mare parte din actiunile ei nu cred ca le realizeaza gravitatea cand acestea au loc.Sunt multe probleme, nu vreau sa mai indispun pe nimeni cu ele.Multumesc celor care au venit cu posibile solutii la problema mea si va doresc toate cele bune!
0
05-08-2016, ora 16:00
Psiholog Valentina Dragomir
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Valentina Dragomir
Buna ziua dl. Ionescu,

nu indispuneți pe nimeni cu ceea ce scrieți pe forum. Aici este probabil unul din puținele locuri unde vă puteți expune problemele sub protecția anonimatului și găsi răspunsuri sau îndrumare.
Vă doresc succes în alegerea dvs.

Psihoterapeut Valentina Dragomir
0
08-08-2016, ora 15:49
Psiholog Gabriel Pîrvan
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriel Pîrvan
Buna ziua,

Ionescu S, daca sotia ta nu doreste sa participe la sedinte de consiliere de cuplu, asta nu inseamna ca nu ai puea apela doar tu pentru sedinte individuale. Sedintele te-ar ajuta sa-ti intelegi mai bine sotia, comportamentele sale, sa gasesti cai mai eficiente de comunicare cu ea, sa iei decizii mai realiste si sa fii mai ferm in aplicarea acestor etc.

Toate cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Violența din partea partenerului intim crește riscul de atac de cord și accident vascular cerebral
  •