Cervicita si exocervicita! ce anume inseamna?

01-06-2006
Ankh
Nu este medic/terapeut
Ankh
Buna ziua! Am fost diagnosticata de curand cu cervicita. Am ales tratamentul medicamentos si nu cauterizarea si mi s-a spus ca sunt sanse mari de vindecare fara cauterizare. Insa niciodata nu am fost prea lamurita despre ce inseamna exact aceasta boala, cauze, si de riscurile pe care le are.(doctorul meu nu prea da explicatii si cand le da sunt numai termeni medicali pe care nu am de unde sa ii stiu). As fi profund recunoscatoare de un raspuns din partea unui medic sau al unei persoane in tema. Mi-ar fi de folos si mie si multor persoane aflate in necunostina de cauza.
Multumesc anticipat!
2 comentarii
0
02-06-2006, ora 00:00
Dr.Evelyn
Nu este medic/terapeut
Dr.Evelyn
Cervicita este practic o inflamare a colului uterin. Este una dintre afectiunile ginecologice cele mai des intilnite si poate aparea ca urmare a unor infectii sau poate fi cauzata de raniri sau iritatii locale(provocate de produsele de igiena intima folosite, tampoane interne, spermicide, etc).
Riscuri sunt legate de: malignizarea(transformarea in cancer) a leziunilor de la nivelul colului uterin, progresia infectiei catre uter si anexe pucind duce inclusiv la sterilitate, etc
0
09-12-2006, ora 00:00
vbuterez
Nu este medic/terapeut
vbuterez
opteaza pentru rezectie pt ca o sa fi mult mai sigura.eu am trecut prin asta si sunt f bine acum.sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: