Ceva ciudat la gingie, infectie

10-10-2014
george25
Nu este medic/terapeut
george25
Buna ziua, problema mea este urmatoarea :

Intre 2 masele mi sa facut puroi, am fost la destist am facut radiografie la cele 2 masele (intre ele se afla gingia cu probleme) iar doctorul a zis ca nu este nimic grav, el vroia sa vada de unde o venit infectie iar pana la uram mi.a scos nervul de la o masea, o tratato si a plombat radacinile si plomba finala, si a zis ca a rezolvat treaba, si mia recomandat o pasta de dinti pentru sangerari. Dupa 2 saptamani iara mi sa umflat putin acum gingia, dintre cele 2 masele, dar acum fara durere..probabil cum mi.a scos nervul de la o masea, si am observat ca din gingie mi.a aparut ca un firicel alb, ca un varf de ac, tare ca un os micut, ma deranjeaza putin dar nu ma doare..despre ce este vorba ?

Multumesc
1 comentarii
0
23-03-2023, ora 09:06
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

din descrierea dvs, pare că aveți o infecție în gingie care a dus la formarea de puroi între cele două masele. După ce ați primit tratamentul, gingia a fost tratată și infecția a fost eliminată, dar este posibil să fi rămas o mică cantitate de țesut infectat în interiorul gingiei.

Firicelul alb pe care l-ați observat ar putea fi un mic abces sau o mică porțiune de os care a fost expulzată în timpul procesului de vindecare. Este important să discutați cu medicul dvs dentist despre această problemă și să-i spuneți că ați observat acest firicel alb. Medicul ar putea recomanda o examinare suplimentară sau poate să vă explice cum să îngrijiți gingia acasă.

Este important să continuați să aveți grijă de igiena orală acasă, să vă spălați pe dinți de două ori pe zi și să folosiți ață dentară pentru a preveni formarea de infecții sau a altor probleme gingivale. De asemenea, este important să faceți controale regulate la medicul dentist pentru a preveni problemele dentare.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul