ceva in gat

17-01-2008
kike
Nu este medic/terapeut
kike
buna ziua,
de vreo 2 ani am senzatia ca am ceva in gat sau foarte in spate pe limba, nu imi dau seama, pt ca este cam la nivelul laringelui. cand inghit nu se duce, deci imi da impresia ca e ca e ca o excrescenta. se simte ca o jena, ca ceva ce ti-a ramas pe gat si nu se duce la inghitit. nu doare, mananc normal, fara probleme, numai ca exista aceasta senzatie permanenta ca exista ceva acolo. inca nu am facut nici o analiza, dar as vrea sa stiu ce ar putea fi. va rog sa ma ajutati.
4 comentarii
0
17-01-2008, ora 00:00
marinaalina
Identitate neconfirmată
marinaalina
Senzatia ce o descrii poate avea multe cauze.Poate fi o faringolaringita infectioasa de obicei cea stafilococica da de o obicei o laringita crustoasa.poate fi un papilom sau chiar un polip pe laringe dar in ultimul caz ar trebui sa apara si raguseala citeodata.O sinuzita cu descarcare posterioara de asemenea da sensatia ca e ceva mereu in git.Un ex ORL ar exclude aceste diagnostice.O alta cauza poate fi o faringita cronica data de esofagita de reflux pentru asta ar fi nevoie de un tranzit baritat.O alta cauza ar putea fi cea endocrina-patologia tiroidiana-afectiunile tiroidiene nodulare sau difuze, in acest caz fiind necesare un consult endocrinologic, un eco tiroidian si dozarea TS si T4.Ia-o in aceasta ordine si vezi ce ar putea fi.Multa sanatate.
0
17-01-2008, ora 00:00
kike
Nu este medic/terapeut
kike
Iti multumesc foarte mult pt informatii, chiar nu stiam care ar fi pasii de urmat, decat examenul orl.Acum, de ragusit nu ragusesc niciodata, deci inteleg ca polipul se exclude, sinuzita iarasi nu se punepb la mine. intr-adevar, acum 2 ani cand am facut analize hormonale aveam niste pb, mai exact progesteronul f mic. nu stiu daca are relevanta (pt ca semnul s-a declansat inainte de asta) dar eu inca alaptez (de un an jumate), este pozibil sa fie valorile hormonale si sa nu reiasa clar cauza din acest punct de vedere?
0
03-02-2008, ora 00:00
SANDUVALERICA
Nu este medic/terapeut
SANDUVALERICA
buna ziua,
am o iritatie in gat de apoximativ 3saptamani si nu imi trece.am dat cu tantum verde spray dar nu atrecut, am luat.acum am inceput tratamentul cu augumentin de la 7 zile de augumentin am iesit afara si iar a aparut iritatia si ma si doara cand inghit am continuat sa iau augumentinul pana la 10 zile.maine 4 februarie se fac 10 zile de cand iau augumentinul.intrebarea mea este daca merg sa-mi fac EXODAT-UL pot?sau trebuie sa treaca 48 de ore de la luarea augumentinului?
sau trebuie sa iau alt antibiotic v-a rog sa ma sfatuiti ce anume sa fac.
Va multumesc,
VALERIA
0
29-11-2009, ora 13:35
Maria22222
Nu este medic/terapeut
Maria22222
Bună ziua!
Am şi eu o problemă cu gâtul. De 2 ani de zile am senzaţia că am ceva în gât. Apare ca o umflătură care, când înghit, parcă nu se duce de acolo. Parcă omuleţul din gât e inflamat şi îmi atinge limba.
Mi-am făcut, de 4 ori, exudat faringian şi nu mi-a ieşit nimic.Am mers la ORL şi nu mi-a găsit medicul nimic. Mi-am făcut toate analizele de sânge şi mi-a ieşit ASLO 300.Am luat 3 luni moldamin o dată pe săptămână dar aslo nu a scăzut.Senzaţa de "ceva în gât" nu mi-a dispărut. Ba mai mult, câteodată, la baza limbii simt o senzaţia de parcă aş avea mii de ace în ea.Nu ştiu ce să mai fac şi unde să mai merg.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce îmi dreg vocea întruna?
  •