Ceva serios? [medicii, astept raspunsuri]

22-02-2012
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Totul a inceput asta-vara cand am incercat cunoscutele legale, care m-au zapacit de tot. Mi-a fost rau o saptamana, am scris asta aproape in orice topic care l-am facut aici, deci nu o sa mai scriu iarasi, pentru ca ma plictisesc, invat discursul pe din afara. Faza e ca de ultima data cand am fumat, mi-am luat o panica foarte mare, cu frica ca mor, orice citeam pe internet despre droguri imi creeau o panica uimitoare in corp, ajungand pana la tremurat. Apoi, progresiv am inceput sa ma izolez, sa stau mai mult in casa si apoi am dezvoltat frica si mai mare, ca de exemplu, frica de a dormi singur (cateodata neavand un motiv, alteori din frica aparitiei demonilor). Am dezvoltat si o depresie, care ma chinuia seara, eu nefiind constient de ce mi se intampla.
Asadar, am inceput sa cercetez pe internet si am gasit, din pura intamplare, despre anxietate. Asa, am ajuns doctorul propriei fiinte, autodiagnosticandu-ma, pentru ca mi se potrivesc majoritatea simptomelor anxietatii.
In urma cu 2 saptamani, din pricina zapezii, am stat in casa, nemai ducandu-ma la scoala. Pot sa spun ca in primele zile ale acelor saptamani am dezvoltat cea mai urata frica, care era de altfel, fara motiv. Aveam frica nejustificata, motiv care m-a facut sa ii comunic mamei ceea ce simt si toata istoria, eu fiind, de altfel, o fire inchisa, care incearca sa nu mai preocupe pe cei din jur cu probleme, mai ales vazand ca sunt destule probleme deja.
Mama nu prea m-a inteles. Mi-a zis scurt: nu te mai gandi la astea. Punct. Gandeste-te la viitor, la ce o sa faci si gata. Ei, as fi vrut eu sa fie asa, sa pot sa imi inving gandurile, care, dupa o concentrare asupra unei emisiuni/carti etc, ajungea tot in acelasi punct. Aveam unele momente, in acele zile, in care, orice faceam, ajungeam intr-un punct care imi aminteau de frica care nu o puteam controla.
Apoi aveam si depresie, tot nejustificata, seara, care nu puteam sa o controlez si asociata cu anxietatea, mi-era frica sa nu comit vreun act de care nu eram in stare sa il fac niciodata.
Au fost doua zile foarte grele, in care ma abtineam sa nu plang. I-am spus mamei sa imi faca ceai de sunatoare in fiecare seara, citisem ca este foarte bun pentru depresii si anxietate.
Si am urmat sa fac ceea ce faceam de 4-5 ani. Statul foarte mult la calculator, asociat cu izolarea, lipsa de comunicare. Vorbeam, doar indirect, cand ma apuca depresia si frica, pe mess, cu diferite persoane, incercand sa gasesc ceva vesel care sa ma scape. Recunosc, dupa acele in intervalul zilelor 3 si 7-8 asa, mi-a fost foarte greu sa gasesc ceva de care sa ma bucur, deci depresia era la ea acasa.
Usor, usor, dupa ce eram constient de ce sufar (nu cred ca mai e loc de medic sa imi puna diagnostic, e clar ca am depresii si anxietate), am cautat tot mai multe pe internet, oameni care sufereau de aceeasi boala, sau de ceva mai grav. Si am gasit despre schizofrenie. Ceva ce nu trebuia sa fac, pentru ca mi-am luat frica de la schizofrenie, pana in ziua de azi, desi nu e interval mare de timp. Asta e si motivul pentru care am facut topicul, dar voi relua subiectul mai jos.
Dupa cele 2 saptamani, depresiile s-au micsorat, in sensul ca apar doar seara si pentru un interval mic de timp (de la 15 la 30 de minute, maxim). Lupt si eu cu ele, incerc sa ma uit pe YouTube la faze comice, sa ma uit la un meci de fotbal, ceva sa distrag atentia, ceea ce acum mi se pare foarte usor, fata de cum eram cu cateva zile in urma.
Deci, ma panicam pe droguri, orice citeam despre droguri, imi provoca o frica enorma; apoi schizofrenia, de asemeni, vazand ca nu e tratabila, mi-a dat batai mari de cap sa scap de frica.
Orice ce citeam despre aceste doua subiecte, sau orice scriam despre aceste subiecte, imi aduceau panica.
La fel si astazi, cand am inceput iar sa citesc, din plictiseala. Dar faptul ca in momentul acesta, in care scriu, nu am nici un sentiment de frica, este ceva incurajator. Acum, de exemplu, sunt aproape de ce eram inainte. Acum, nu am frica ca am schizofrenie, pentru ca stiu ca nu e asa.
Dar desi stiu asta, trebuie sa cer sfaturile medicilor, asa ca o fac aici. Refuz sa merg la medic pana nu e ceva mai grav, desi nu e prea buna strategia asta, pentru ca bolile prevenite pot fi tratate mai usor si mai repede.
In fine. Am citit despre schizofrenie, stiu ce simptome prezinta si vreau sa spun ca: nu am nici un fel de halucinatii, nici vizuale, nici auditive (pot doar sa spun ca in cazul asta, am avut un moment in aceasta perioada de anxietate, cand mi s-a parut ca m-a strigat mama, dar nu o facuse). Paranoic, nu stiu daca are sensul sa spun, dar o sa spun, faptul ca, de exemplu, cred ca unei fete ii place de mine, chiar daca nu este adevarat. La cea mai mica atentie care mi-o arata, dezvolt acest sentiment (nu la toate fetele). Suprinzator, am o stima de sine mai mare putin fata de cea care o aveam inainte. Dar aceasta cred ca tine doar de propria personalitate si nu de paranoia.
Ce mai pot sa mentionez este faptul ca, de exemplu, cand sunt singur, cant unele melodii, ceea ce mi se pare normal, iar in unele momente, spre exemplu, daca imi aduc aminte de unele scene ce s-au petrecut pe parcursul zilei, le comentez ca si cum as vorbi cu mine insumi.
Sunt in perioada adolescentei (am 17 ani) si cam acum se dezvolta schizofrenia. Nu am avut -NICI UN FEL- de probleme inainte de a folosi legalele, doar rusinea de a iesi in societate, adica, ma duceam la un magazin si imi era rusine sa ma adresez vanzatoarei, sau, rusinea de a ii cere tatalui bani (nu am o relatie prea calda cu el). Atat am avut, cam din clasa a opta (acum sunt a unsprezecea) si inca mai am. Si asta s-a datorat izolarii, presupun.
Tin sa spun ca nu am luat nici un antidepresiv, sau ceva pentru anxietate. Nu am luat nici un medicament si am facut bine, pentru ca am inteles ca nu e bine sa iei medicamente dupa capul fiecaruia.
Am momente de entuziasm, in care ma simt fericit si implinit, dar si coborasuri, in care ma simt trist, parca din lipsa de a comunica cu cineva, asa simt, acum imi dau seama. Lipsa de prieteni si lipsa de comunicare cu cineva ma face trist, de aceea si caut sa comunic cu cineva cand am depresii.
Am momente cand sunt aproape eu, cel care eram dinainte, dar nu reusesc sa mentin aceasta conditie prea mult timp (poate varia intervalul de timp, de la 5 la 20 de minute), decat daca am concentrez sa ma mentin asa.
Iar seara, am momente depresive, anxietate, cand apar, cum am spus, aceste fobii ca am schizofrenie si ca o sa sufar toata viata din pricina asta.
Cam asta e tot de mentionat. Ma simt stabil acum. Dar iar o sa am frica, sunt sigur.
Astept opiniile dumneavoastra referitoare la probabilitatea de a dezvolta schizofrenie in cazul in care continui acelasi stil de viata si in ce caz se instaleaza schizofrenia, adica, sunt factori externi care actioneaza asupra aparitiei bolii (adica lipsa de comunicare, stilul de viata in care suntem retrasi, lipsa prietenilor etc), sau apare doar din cauza unor deficiente ereditare (mai bine zic, transmisa de la parinti sau bunici. Si tin sa mentionez ca nici unul din bunici sau parinti nu am probleme mentale si chiar au trait destul de mult, peste 80 de ani).

Multumesc.
30 comentarii
0
22-02-2012, ora 22:57
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Tin sa adaug, ca din cauza jocurilor virtuale, am banuit eu, am momente in care mi se pare, pur si simplu ca sunt ca intr-un joc, ca la GTA, cand controlezi corpul unui caracter, asa mi se pare mie, ca mainile nu sunt ale mele, ca sunt ca la GTA (nu stiu cum sa explic mai bine).
Este asta din cauza jocurilor (ceea ce am banuit eu a fi motivul pentru care simt asa) sau din cauza unei posibile tulburari psihice?
0
23-02-2012, ora 15:08
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
N-ai tata schizofrenie, asta ti-o spun sigur. Insa stai deoparte de legale sau cum le-o zice pina nu va prajeste creierul. Acum stii asta!

Vine primavara, iesi, ia-ti o bicicleta si iesi cat mai mult in natura:)
Bucura-te cat mai mult de tineretea asta, dar fa-o destept, departe de droguri si alte belele.

Daca stai mult la calculator e bine, dar nu o fa moka, fa-o pe bani. Invata programare si fa bani. Eu is batrana fata de tine si asta fac. Nu am facut averi, dar crede-ma ca mi-e mult mai ok decat daca as lucra.

Numai Bine
Prozac
0
23-02-2012, ora 18:16
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Multumesc pentru sfat, prozac si pana la urma si eu am ajuns la concluzia asta, ca e imposibil sa am ceva in afara de anxietate, depresie si obsesia de a verifica daca ma simt bine.
Totusi as vrea sa stiu cum se dezvolta schizofrenia si in ce imprejurimi, adica de la ce factori poti sa dezvolti asa ceva.

Cat despre calculatoare, am invatat Photoshop-ul si intentionez sa fac bani, cum ai spus, pentru ca am inceput sa fac web design, asta in particular, eu singur, pe langa ce am la scoala. :)

EDIT: Droguri nu se mai pune problema, deci da. :)
0
23-02-2012, ora 19:22
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Super, nu pot decat sa te felicit pentru studiu!
Iubesc studiul si iubesc oamenii care stiu sa faca bani, nu ca asta ar fi cel mai mportant in viata, ci ca Internetul poate fi bine-merci un instrument de a face bani:)

In privinta schizo, citeste si tu pe site-uri de profil care e treaba cu boala asa si gata.Site-uri de profil, nu garbage ca e destul...
Citeste o data, nu fa din asta obiect de studiu ca ajungi fara sa vrei sa te identifici si sa te verifici la nesfarsit daca ai sau nu boala.

numai de bine
Prozac
0
23-02-2012, ora 19:34
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Da, stiu care sunt simptomele si nu am nici una din ele, dar se pare ca ma tot tem de asa ceva, cu toate ca este irational.
0
23-02-2012, ora 19:55
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
e doar anxietate...da-i pace...va trece. sigur.
0
23-02-2012, ora 20:53
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Si eu sunt increzator, am baut ceai de sunatoare care se pare ca mi-a facut bine. Simt doar mici depresii seara, pentru ca nu vorbesc cu nimeni si asta ma supara, iar frica nu prea mai am. :)

Oricum, as vrea sa stiu, de la cineva care se pricepe, in ce conditii se instaleaza schizofrenia si care sunt simptomele cele mai cunoscute/des intalnite.
0
26-02-2012, ora 13:10
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Hello?
0
26-02-2012, ora 15:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sa auzi voci.
0
26-02-2012, ora 15:21
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Dude, nu cred ca se mai incumeta cineva sa-ti raspunda. Nu ma intreba de ce ca nu stiu motivele.

Insa, daca tot esti curios, intra pe site-uri de profil:
JAMA, the Fournal of Medical Association
BMJ
Current Psichiatry
Pub Med
samd

Cauta acolo care sunt simptomele schizofreniei si nu pe diverse forumuri, in care nu stii cine Dumnezeu scrie si ce iti mai insusesti de acolo.

Citeste acolo, eventual extrageti ce te intereseaza si NU mai cauta de nspe mii de ori pe site-uri care nu-s de incredere, asta ca nu-ti face bine.

Prozac
0
26-02-2012, ora 20:56
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Pai in ce situatii se instaleaza, atat vreau sa stiu.
0
26-02-2012, ora 22:26
utilizator_122511
Nu este medic/terapeut
utilizator_122511
Se instaleaza atunci cand stai mult timp pe forumuri de psihiatrie.
0
26-02-2012, ora 23:03
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
O conditie esentiala fara care nu poti dezvolta o asemenea boala este sa ai un parinte sau macar o ruda apropiata (unchi, matusa, bunic ) fie cu afectiunea in sine diagnosticata sau cu o personalitate pregnanta, aparte, bizara, care provoaca multe discutii in colectivitatea in care se afla sau in familia extinsa si cu o mare putere de convingere atunci cand ii asculti personal ! Acestia sunt bolnavii f bine compensati, integrati si care trec de multe ori neobservati si sunt considerati doar excentrici sau 'carismatici' !

Un astfel de exemplu cunoscut de toata lumea (dar neindentificat) este chiar..'el presidente' :), care prezinta toate caracteristicile de mai sus (carisma, putere de convigere f mare..) dar si semideliruri :
- de persecutie : -'consiliul' de la primarie, 'mogulii' (vantu, patriciu, voiculescu), campania 'anticomunista' + referendum pt scaderea nr de parlamentari si mutarea lor intr-o..garsoniera :), plus o gramada de 'dusmani personali ' : ciorbea, tariceanu, iliescu, nastase..
- de grandoare : se refera la el intotdeauna ca 'presedintele' sau ' basescu ' concomitent cu minimalizarea tuturor celorlalti care au fost inaintea lui : iliescu, constantinescu si bineinteles..Regele Mihai ; cred ca a observat toata lumea ca el nu intinde mana fostilor presedinti la ceremoniile prilejuite de Ziua Nationala..doar nu se ridica nici unul la nivelul sau ! :)
- este cel mai mare 'dusman' al coruptiei - desi el are deja 2 case de la stat (si urmeaza sa o primeasca pe a 3-a dupa expirarea mandatului, este drepul lui ), si al nepotismului (din invatamant, justitie..) insa el si-a facut fiica europarlamentar (atentie din pozitia de presedinte) in vazul intregii tari si pe fonduri de la bugetul tarii (cele pt campaniile partidelor) insa altii sunt judecati pt sume de campanie ridicole..
- sa nu uitam ca doctorii, profesorii, judecatorii sunt niste 'spagari' nenorociti iar vamesii arestati pt un pachet de tigari in timp ce familia dumnealui traieste cinstit dintr-un salariu de (parlamentar, ministru)- presedinte si micile castiguri din activitati notariale ale fiicei sale ! :)
Mie mi se par foarte normale aceste lucruri..prin prisma unei boli !

Voua ?!..:)
0
26-02-2012, ora 23:07
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
:))
Foarte interesant ce ai scris acolo, stevens. :)
0
26-02-2012, ora 23:19
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Stevens, oricate defecte de gandire si caracter are presedintele, delirul trebuie sa fie de tip bizar ca sa fie vorba chiar de schizofrenie, gen ca i-au schimbat extraterestrii organele, ca ii asculta serviciile secrete gandurile sau alte ciudatenii de genul asta. Teoria ta se incadreaza in aceeasi linie cu cea cum ca Hilter avea Sindromul Asperger (si asta a fost lansata de somitati ale psihiatriei, deci...ce sa mai spun? Mai greu cu aplicatul teoriilor chiar si la case mai mari...).
0
26-02-2012, ora 23:50
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Mersi pt apreciere man ! Ma manca..tastatura de mai multa vreme ! :)

The eye, eu m-am referit doar la cazurile care trec neobservate, nu la cele evidente care nici alea nu prea sunt luate in serios de cei neinformati, de aceea am spus semidelir si nu delir !

Daca ne coboram in lumea reala, domestica, persoanele cu acest tip de personalitate (paranoida) trec, cum am spus mai sus drept excentrici sau carismatici, au crezuri si convingeri puternice, sunt campioni ai reclamatiilor, se lupta cu autoritatile ( asa cum basescu se lupta cu coruptia si cu 'sistemul' ), sau au un conflict de nestins cu un vecin sau ruda pt lucruri neinsemnate : o palma de pamant, gard, galagie, curatenie, , etc
Ideea de baza este ca ei intotdeauna au un 'dusman', 'o cauza dreapta' si 'legitima' pt care se lupta dar daca privesti mai de aproape todeauna exista ceva ilogic, paradoxal : de ex basescu se lupta cu coruptia si 'sistemul' al carui cap este de 7 ani neintrerupt !, 'clasa politica' corupta al carei emanatie este si a carei majoritate o conduce si manipuleaza de tot atata timp !! Mai exista un paradox al guvernarii sale : suntem una din cele mai stabile tari dpdv financiar (raport venituri-cheltuieli ) dar cu cea mai saraca populatie din UE ! :)

Referitor la Hitler am retinut un amanunt dintr-un documentar ! Prietena lui Eva Braun era absolut distrusa dintr-un motiv simplu dar secret : omul era coprofil se pare - adica avea orgasm doar daca dumneaei ii facea un..caca mare si prospat pe..pieptu-i de arama ! E tot o teorie !

Tu zici ca a fost un baiat bun Hitler sa inteleg ! :)
Later edit : ca si 'don base' de altfel, nu ?! Nu ne vrea el binele tuturor ?..Ei bine NU ! Singurul lucru care este cu adevarat important pt el este ca SA FIE LA PUTERE, restul sunt amanunte mai mult sau mai putin bune !
0
27-02-2012, ora 10:40
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
@Stevens

Domne, nu!!! N-am afirmat ca Hitler si Base sunt baieti buni, Doamne fereste! Nu interpreta!!

Cat despre amanuntele picante despre personalitatile istorice, cum e si cea despre Hitler pe care ai mentionat-o tu, circula tot felul de teorii, n-ar trebui sa stam sa le si credem pe toate! :) De exemplu, cica Rasputin o avea de 25 cm, iar Napoleon de doar cativa, motiv pentru care era extrem de complexat si ca sa compenseze vroia sa cucereasca intreaga Europa (deci setea lui de putere ar fi provenit de fapt dintr-un complex de inferioritate, cica), iar Cleopatra organiza orgii in care avea pana la 100 de barbati pe noapte. Eu tind sa cred toate sunt niste ditamai ineptiile.
0
27-02-2012, ora 20:47
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Sa revenim in subiectul pentru care am deschis topicul. :)
0
27-02-2012, ora 23:21
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ TicTac222

1. Depresia si anxietatea trec cu pastile.
2. Diagnosticul de schizofrenie se pune numai dupa un episod psihotic (deliruri, halucinatii) care sa fi durat mai mult de 6 luni.
0
28-02-2012, ora 14:48
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Umm, nu stiu daca depresia/anxietatea trec cu pastile, pastilele sunt luate doar pentru a mentine sub control situatia.

Iar despre schizofrenie m-am lamurit. :)
0
28-02-2012, ora 18:51
Psiholog Adina Demian
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Adina Demian
Buna TicTac222,
Imi pare rau sa aud ca te confrunti cu aceste simptome descrise in topicul de mai sus si ma bucur ca ti-ai dat seama ca aceste simptome nu sunt specifice schizofrenie!
Intr-adevar, contextul in care aceste simptome au aparut in cazul tau, pare a avea ca si cauza principala, debutul unei tulburari afective indusa de consumul "legalelor" cum le numesti tu. Din pacate, multor adolescenti si tineri li se actveaza aceste stari si tulburari afective, in urma consumului acestor substante.
Atata vreme cat rudele tale biologice de gradul 1, nu s-au confruntat cu schizofrenia, probabilitatea sa apara la tine este una foarte mica, chiar nula. Un risc crescut de schizofrenie este atunci cand o ruda bilogica de grad 1 are aceasta tulburare. Totodata, studiile de specialitate spun ca, un risc crescut de schizofrenie a fost constatat in asociere cu factorii prenatali(de ex., expunerea prenatala la gripa, la foame, complicatiile obstetricale, infectiile sistemului nervos in mica copilarie).
Faptul ca tu te ingrijorezi si te preocupi in ceea ce priveste aceasta tulburare, cu toate ca nu ai motive obiective sa o faci(cum ar fi, de ex. sa ai un parinte cu aceasta tulburare), este un aspect firesc si des intalnit in tulburarea de anxietate. Iar simptomele descrise de tine, sunt specifice acestei tulburari.
Cu alte cuvinte, iti recomand, pe langa informarea de pe internet fata de aceste tulburari sa apelezi cu incredere la cateva sedinte de consiliere psihologica sau psihoterapie.
Fiind adolescent si neavand inca un venit semnificativ, probabil vei intampina dificultati financiare, insa, exista psihologi care practica tarife speciale pentru cazuri cu dificultati de ordin financiar si ei te-ar putea ajuta.

Mult succes, liniste si echilibru interior!

O seara frumoasa si senina!
0
28-02-2012, ora 20:12
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Multumesc pentru informatii. :)
0
29-02-2012, ora 12:04
Psiholog Adina Demian
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Adina Demian
Cu placere si Sa-ti fie de folos!

O zi frumoasa si senina!
0
01-03-2012, ora 20:11
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Sper sa se indrepte vremea si sa ma duc la un psihoterapeut. Sper ca o sa dau de unul bun, sa ma ajute si sa reusim sa depasim aceste momente impreuna.
0
01-03-2012, ora 20:24
Psiholog Adina Demian
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Adina Demian
Buna TicTac222,

Ma bucur sa aud ca te-ai hotarat sa apelezi la ajutorul specialistului! E un lucru bun ptr tine!
Iti recomand psihoterapia cognitiv- comportamentala.
Mult succes!

O seara frumoasa si o Primavara senina, armonioasa si luminoasa tuturor!
0
01-03-2012, ora 23:04
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Da, aveam de mult in plan asta, dar ma gandeam ca reusesc de unul singur sa scap. Asa, mai bine decat sa ma chinui singur, mai bine scap de ea mai repede, ca sa nu mai am probleme mai tarziu. Acum, sper sa ma ajute si psihoterapia.
0
13-03-2012, ora 22:43
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Sa speram ca se va face vremea mai buna mai repede...
0
13-03-2012, ora 23:22
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
http://www.youtube.com/watch?v=Nf6rAYxsFoA
0
15-03-2012, ora 20:38
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
http://forum.romedic.ro/prod/Tulburare_de_vedere_065969.html
1
15-03-2012, ora 23:10
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
As vrea sa imi dea cineva un raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  • De ce consuma tinerii droguri?
  • Vaccinul pentru tratarea dependenței de heroină
  •