Chiar poți slăbi cu ajutorul produselor pe bază de cafea verde?

27-03-2017
Claudiu Ionescu
Nu este medic/terapeut
Claudiu Ionescu
Poți slăbi dacă începi o dietă pe bază de cafea verde? Și ce ar însemna mai ales o dietă pe baza acestei cafele?
Dacă încep să consum cafea verde în loc de cafea clasică, asta se cheamă dietă?

Sau trebuie să existe un anumit program și o doză de consum?

Ce părere aveți de cafeaua verde boabe? Sau care este cea mai benefică, cum ar trebui consumată?
-------*

(*modificat de admin)
5 comentarii
1
29-03-2017, ora 10:56
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

Slabirea se recomanda a avea loc prin modificarea obiceiurilor alimentare care au favorizat de la bun inceput cresterea in greutate. Desigur, sunt binevenite „ajutoarele”, dar putine sunt cu adevarat eficiente. Studiile care au analizat efectele cafelei verzi in pierederea ponderala au o calitate inferioara si nu dispun de credibilitate pentru a fi recomandate pentru aceelerarea slabirii.

Plus ca, slabirea este doar un termen monden utilizat in reviste, de vedete si alte persoane neautorizate sau pentru promovarea dietelor „la moda”, si nu unul stiintific. Din punct de vedere medical, adevarata „slabire” are loc doar daca se scade aproape exclusiv masa grasa, fara a afecta compartimentul hidric (slabirea nu are loc pe baza pierderii de apa, prin efectul diuretic al suplimentelor). O alta conditie este conservarea masei musculare, care este aproape imposibil de realizat printr-o dieta, mai ales daca este restrictiva, dezechilibrata si bazata pe suplimente fara eficacitate dovedita.

Incercati sa deveniti mai activ din punct de vedere fizic, sa va alimentati mai sanatos, sa cresteti aportul de fructe, legume, leguminoase, produse lactate si peste, sa limitati pe cat posibil obiceiurile obezogene din viata dvs. Desi „slabirea” este tratata superficial in mediul online de cele mai multe ori, echilibrarea greutatii inseamna mult mai mult decat infometare si diete minune sau substante care slabesc.

Ganditi-va asa: daca aceste suplimente ar fi cu adevarat benefice, de ce supraponderea si obezitatea sunt in continua crestere si de ce nu fac parte din terapia acestei afectiuni? Investiti in sanatate! Nu exista scurtaturi, doar efort, determinare si decizii corecte!

Multa sanatate!

Aveti aici si un articol despre cafeaua verde pe care il puteti consulta: http://dieta.romedic.ro/cafeaua-verde-si-scaderea-in-greutate

*studiile mentionate in articol prezinta concluzii favorabile, dar trebuie tratate cu precautie deoarece prezinta multe neajunsuri din punct de vedere metodologic, pentru a fi luate in calcul atunci cand se decide daca este sigur sau eficient sa se consume cafea verde
0
20-04-2017, ora 16:05
Dietetician Calutu Mirela
Nutritie si dietetica, Craiova
Dietetician Calutu Mirela
Stimate domn,
In ciuda unor studii ce releva efecte benefice ale consumului de cafea verde si reducerea masei corporale si a procentului de grasime corporala, dar mai ales in ciuda armatei de marketing care da acesteia proprietati fabuloase – dieta pe baza de cafea va poate ajuta sa slabiti in masura in care regimul dietetic pe care vi-l propuneti spre aplicare, respecta principiile unui regim hipocaloric, hipoglucidic, hipolipidic si normoproteic.
Ca sa slabiti trebuie sa va raspundeti singur intrebarii “Ce m-a determinat sa ma ingras?” si sa incepeti nu prin a introduce alt produs/supliment alimentar, ci prin eliminarea anumitor produse alimentare, mai putin recomandate in astfel de situatii.
Personal, nu va sfatuiesc sa va bazati pe consumul de cafea verde daca va doriti scaderea in greutate. Incercati abordarea clasica, stiintifica, rationala pentru rezultate durabile.
In speranta ca v-am fost de folos, va mai astept intrebarile.
0
26-05-2017, ora 23:35
Psiholog Iosif Szenasi
Psihologie
Psiholog Iosif Szenasi
Eu unul nu recomand nicio solutie rapida de slabire, fie ea cafea verde sau orice altceva. E nevoie de educatie nutritionala si de respectarea unui stil de viata sanatos. Doar asta aduce rezultate durabile.
0
16-03-2018, ora 20:06
ahfelina
Nu este medic/terapeut
ahfelina
Cafeaua verde, ei bine eu una am incercat-o. Incep prin a recunoaste ca ajunsesem la 82 de kg, la 170 cm, totul dupa debutul unei afectiuni articulare cu nenumarate complicatii. Kg s-au adunat iar eu gaseam doar scuze, Mi-a cazut in mana un anunt despre cafeaua verde, insotit de asa zisele declaratii ale celor care, chipurile, slabisera vazand cu ochii doar cu ajutorul cafelei. In plus, se garanta chiar si restiturea banilor in caz contrar. Credula, am muscat momeala. Am urmat toate instructiunile, nici poveste de slabit. La a doua cutie am fost ceva mai atenta si la dieta, dupa doua sapt scazusem cu 500 de gr. Am decis sa continui fara nici un ajutor, cu o dieta hipocalorica, salate la greu, peste, fructe, de sport nici vorba din cauza restrictiilor articulare si au disparut 3 kg in prima luna apoi in urmatoarea alte 4, in sase luni au disparut 26 de kg. A fost greu primele doua sapt pana cand s-a obisnuit organismul. Vestea buna este ca mi-am schimbat obiceiurile alimentare iar acum, dupa doi ani kg s-a stabilizat
In consecinta, m-am invata minte, depinde doar de mine nu de promisiuni desarte, si apropo, banii de la firma cu cafeaua nu i-am mai primit, era ddoar o alta promisiune desarta, au complicat ata de mult restituirea flacoanelor ca am abandonat
Luati-va inima in dinti, recunoasteti ca aveti o problema si actionati in consecinta. e plin net-ul de retete gustoase fara sa fie bombe calorice
Succes
0
17-03-2018, ora 02:14
EleonorRosu
Nu este medic/terapeut
EleonorRosu
Sunt câteva suplimente foarte eficiente cu cafea verde făcute de firme de nutriție renumite în lume. Pe pagina produselor o să găsești și foarte multe discuții pozitive ale utilizatorilor. Forum-urile site-urilor respective la fel, sunt pline cu discuții pozitive despre aceste produse. Opinii despre majoritatea suplimentelor eficiente pentru arderea grăsimilor le găsești pe cel mai mare site din lume de bodybuilding. Într-adevăr, pe piață găsești și multe produse ineficiente sau contrafăcute fabricate de firme obscure care îți promit că te scapă de burtă în 2-3 săptămâni și de câteva sute de roni instant. Când cumperi online trebuie sa fii foarte atent de unde cumperi și ce cumperi. Dar înainte de a apela la un astfel de supliment, de indicat este să vorbești cu un nutriționist care te-ar putea ajuta mult mai simplu printr-o dietă.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: