chist arohidian mezotemporal drept

13-10-2005
florelai
Nu este medic/terapeut
florelai
Va rog sa ma ajutati intr-o problema destul de grea pt mine. Am un nepotel in varsta de 10 ani si are chist arohidian mezotemporal drept. Verisoara mea mi-a zis ca este situat langa creierul mic.Nepotelul mai sufera si de ADHD dar despre aceasta am mai gasit pe net informatii dar despre chist nu am gasit nimic.Va rog sa ma ajutati cu informatii despre acest chist, pt ca doctorul la care a fost nu a lamurit-o pe mama despre aceasta boala. Mentionez ca de 2-3 luni face tratament cu STRATERA(daca am retinut bine medicamentul care este strain) fara nici o ameliorare a bolii.Ne-ar interesa orice informatie despre evolutia bolii in general, despre tratament, si despre o eventuala interventie chirurgicala pe care verisoara mea vrea s-o evite pt ca i s-a spus ca poate fi fatala copilului.Daca mai aveti nevoie si de alte informatii o sa vi le dau.
Va doresc sanatate deplina si va multumesc din suflet pt tot ceea ce faceti!
1 comentarii
0
01-11-2005, ora 00:00
dr. mihaela
Identitate neconfirmată
dr. mihaela
Chistul este o colectie seroasa de obicei, invelita de o membrana; problema este ca face compresiune pe tesutul cerebral inconjurator. Ma intreb daca acest chist nu poate fi punctionat, dar nu sunt neurochirurg, asa ca mai bine consultati un specialist in domeniu (presupun ca baietelul a facut CT cu contrast sau RMN).
Ce pot eu sa va mai spun este ca Stratera este un medicament care se da pt. ADHD; nu toti copiii reactioneaza la fel de bine la acesta - este posibil ca in cazul nepoteluluil dv. acest tratament sa nu fie eficient din cauza efectelor chistului.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.