chist de uraca

17-07-2008
sdrevar
Nu este medic/terapeut
sdrevar
in urma unor dureri abdominale am facut un RMN si am fost diagnosticat cu 'chist de uraca'. amfost operat dar as vrea sa stiu cat este de periculos, sau este cumva cancer?
7 comentarii
0
18-07-2008, ora 00:00
Ana Cristea
Nu este medic/terapeut
Ana Cristea
Uraca este un rest al canalului alantoidian (formatiune embrionara ce intra in structura cordonului ombilical), leaga vezica urinara de ombilic si se inchide in mod normal dupa nastere. Uneori poate ramane permeabila pe tot traseul ei sau doar pe anumite portiuni. Chistul de uraca este asadar o cavitate in interiorul acestei formatiuni, plina cu lichid (deci nu cancer, ci doar un defect de inchidere). Are rezolvare chirurgicala, asa cum s-a intamplat si in cazul dumneavoastra. Numai bine!
0
18-07-2008, ora 00:00
sdrevar
Nu este medic/terapeut
sdrevar
Va multumesc mult pentru incurajari, eu chiar am fost ingrijorat auzind ca au trimis spre analiza din ce au gasit acolo, in cazul meu fiind vorba de un abces adica de ceva puroi.
0
18-07-2008, ora 00:00
Ana Cristea
Nu este medic/terapeut
Ana Cristea
Ca regula generala, majoritatea pieselor anatomice extrase sunt trimise la anatomopatologie spre examinare, pentru un diagnostic de certitudine, iar medicii nu ascund diagnostice, indiferent de gravitate, pentru simplul motiv ca orice afectiune are tratamentul ei. In speranta ca v-ati linistit, va doresc multa sanatate!
0
08-11-2009, ora 23:55
ramurel
Nu este medic/terapeut
ramurel
acum 3 ani m-am trezit cu o durere abdominala insuportabila am fost catalogat chist de uraca.am fost operat dupa care in decursu a inca aproape 2 ani dupa operatie mi-a mai aparut de zeci de ori infectia la buric.la inceput imi aparea cam la 5-8 luni si era foarte dureroasa acum imi apare aproape in fiecare luna si nu mai este la fel de dureroasa.sunt foarte speriat pt ca peste doua zile voi merge la alt medic sa imi spuna care este cauza.primul medic mi-a zis ca va trebui sa imi scoata tot ombilicul este adevarat??si pot avea probleme cu organele genitale din cauza acestuia?? astept un rasp urgent din partea dumnevoastra.Va multumesc mult.
0
09-11-2009, ora 16:46
Ana Cristea
Nu este medic/terapeut
Ana Cristea
Stimate domn,
Ombilicul are o functie mai mult estetica si nu are absolut nici cea mai mica legatura cu organele genitale. Nu va faceti probleme in cazul in care acesta vi se va scoate. Mai bine fara ombilic decat cu unul in permanenta infectat sau cu complicatii de pe urma infectiei. Domnii doctori chirurgi oricum stiu mai bine ce e de facut in cazul dumneavoastra.
Multa sanatate!
0
09-11-2009, ora 18:05
ramurel
Nu este medic/terapeut
ramurel
va multumesc mult multa sanatate si dumneavostra!!!
0
12-03-2010, ora 23:40
amalia22
Nu este medic/terapeut
amalia22
acum o luna jumate am fost diagnosticata cu chist de uraca infectata si am suferit o interventie chirurgicala pt extirparea infectiei. la ultimul control medical, mi s-a explicat ca am aderente (si nu pt k as fi facut vrun efort) si ca pielea mea nu se vindeca cum trebuie din cauza tesutului care se regenereaza foarte greu. mi s-a mai spus ca buricul se va trage inapoi si ca va reveni la normal, dar nu si in cat timp. medicul mi-a promis ca peste 6 luni imi va face operatie de reconstructie a pielii taiate, iar mie imi este groaza ca mi se vor face iar peniciline. intrebarile mele sunt: in cat timp buricul meu va reveni la normal? si in cazul unei eventuale operatii estetice, mi se vor face iar peniciline?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul