Chist naboth sau sarcina incipienta?

26-09-2011
Ana Magda
Nu este medic/terapeut
Ana Magda
Am avut un contact neprotejat in perioada de ovulatie, adaoua si am avut o mica pata de sange. Dupa acest incient au inceput mici carampe abdominale si un disconfort fizic usor. Dupa opt zile cand m-am pus in pat intr-o seara am simtit ca ma sfasie ceva in abdomenul inferior cam dreapta-centru practic am simtit o durere putermica, dupa care a urmat o usturime si o arsura. Dupa acest incident am inceput sa am dureri mari de bazim mai ales in partea dr spre centru cu tot cu picior. In urma acestor simtome am fost de 3 ori la urgenta si ultima data cand noaptea la ora patru m-am trezit speriata pt ca ma inecam in propria voma si cu o durere imensa de cap, dupa trezirea mea brusca voma a coborat si a trebuit sa stau o ora in sezut ca daca puneam capul jos mi se intampla la fel. A doua zi la urgenta mi s-a facut o ecografie unde medicul a vazut un chist uterin naboth (nu am avut chisturi niciodata in uter, doar pe ovare si se reabsorb, merg la ginecolog sa-mi fac controalele periodoce cam odata la 6 -12 luni). Medicul de garda mi-a spus ca sunt chisturi fiziologice si ca nu este o problema si ca durerea de picior si faptul ca ajungeam sa-l mut cu mana e de la coloana.
Acum ce sa zic am mici probleme cu coloana nu ceva de speriat sunt in evidente cu RMN si tot ce trebuie, dar simtomele nu erau astea (in afara de amortitul piciorului dar totusi era un pic altfel) in niciun caz sa simt arsura si usturime in abdomen. Pe langa problema asta mai am si o hernie hiatala care imi da un reflux gasto-esofagian din cand in cand, dar in perioada asta iau controloc si ar fi trebuit sa fie totul sub control.
Acum eu nu as lua medicamente gen ketonal si alte minuni daca sunt insarcinata s am zis eu de la mine sa iau niste nospa dar am luat cam 4 pe zi si nimic. Cm tr sa vina pe 27 sept 2011 adica maine.
Nici nu stiu ce sa cred. Practic brust au inceput sa ma doara toate ba chier de sambata ma doare si umarul st sus la clavicula ( poate un curent). Asi migrena puternica nu afost numai in acea noapte ea persita cam odata pe zi de vreo 5 zile.
Va rog frumos sa ma elucidati si pe mine ca sunt derutata rau de tot.
Multumesc!
3 comentarii
0
26-09-2011, ora 17:22
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Fa-ti test de sarcina, arata cu destula acuratete si dupa numai 7 zile de la contactul sexual in urma caruia ai fi putut ramane insarcinata, daca este vorba de sarcina.
Poate ai nisip/pietre la rinichi. Ma gandesc ca extrauterina au exclus-o la urgenta.
Voma apare si in colicile renale, dar daca ai probleme gastro, cu atat mai mult.
E greu de spus de la distanta, iti poti face un RMN cerebral, analize endocrinologice si mai ales pentru depistare virusi.
Daca esti din Bucuresti, poti merge la spitalul Victor Babes.
Chisturile Naboth sunt benigne si nu dau starile descrise.
Numai un medic, fata in fata vazandu-te, te poate indruma la analize si investigatii.
Sanatate!
0
26-09-2011, ora 17:49
Ana Magda
Nu este medic/terapeut
Ana Magda
Ideea este ca la mine se depisteaza mai greu o sarcina. Am mai fost insarcinata si am putut descoperii sarcina abia in 5 sapt cand deja slabisem 4 kg (din sapt 3 si jum, cand au inceput simtomele pana in a cincea si jum) mancam covrigi si beam ceai de tei, testele ieseu negative si abia a reusit medicul sa vada acolo ceva mic.
Sarcina cica a fost pozitionata normal dar nu stiu de ce am avut asa simtome... aci muream aci inviam, pana la urma nici covrigi nu am mai putut manca si a trebuit sa fac intrerupere. Sper sa nu fie si de data aceasta la fel.
Am facut teste dar ies negative si m-am gandit ca acel chist poate este sarcina. Nu am nisip, pietre chiar am facut si tratament dat cand am fost prima data la urgenta si nimic, mi-au pus diagnostic de colica renala si eu ecografic nu aveam nimic la rinichi, probabil au zis sa scape de mine.
0
26-09-2011, ora 17:51
Ana Magda
Nu este medic/terapeut
Ana Magda
Am fost azi din proprie initiativa sa-mi fac o analiza de HCG, macar sa stiu la ce sa ma astept.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul