Chist/ovare polichistice

01-03-2018
andreearusu
Nu este medic/terapeut
andreearusu
buna ziua ! Va rog foarte mult sa imi raspundeti.. sunt terminata psihica.
Am avut amenoree timp de 3 luni, iar astazi am fost la dr, In urma unei ecografii mi-a gasit un chist de 37 mm cu aspect hemoragic ( acum mai putin un an am avut un chist pe acelasi ovar, insa s-a retras de la anticonceptionale) doamna doctor mi-a zis ca daca peste 3 luni cand merg la control chistul nu se micsoreaza sau nu dispare va trebui sa fac Ca125.. am intrebat daca chistul ridica suspiciuni si a zis ca nu, dar asa se procedeaza in medicina ! Am 20 de ani.. Rezultatul final a fost ovare micropolichistice cu lichid in douglas si acel chist hemoragic..Intrebarea mea este daca chistul nu are particularitati aparte de ce trebuie sa fac acel marker ? Imi este foarte frica.. e posibil sa fie cancer ovarian ? Va rog din suflet sa imi raspundeti ! Va multumesc !
6 comentarii
0
02-03-2018, ora 17:58
MamaM
Nu este medic/terapeut
MamaM
Nu ai de ce sa fii așa îngrijorată, multe femei au probleme cu chisturi pe ovare chiar și eu am și Dr la care am fost e specialist ginecologie_oncologie și sfatul lui a fost sa le țin sub observație cu acea analiza Ca125 o fac o data pe an pt a urmări evoluția lor .
0
02-03-2018, ora 18:00
MamaM
Nu este medic/terapeut
MamaM
Analiza asta nu-i așa de speriat îți ia un pic de sânge din braț și nici nu-i foarte scumpă 51lei deci fao pt linistea ta.
0
02-03-2018, ora 19:06
andreearusu
Nu este medic/terapeut
andreearusu
Multumesc foarte mult pentru raspuns !
Sunt ingrijorata deoarece eu stiu ca acel ca125 se face doar atunci cand un chist ridica suspiciuni ca ar fi cancer ovarian.. dar dupa ce spuneti dumnevoastra m-ati mai linistit, insa nu am inteles un lucru.. il faceti pantru tinerea sub control adica ? Ca125 ofera si alte detalii despre chisturi inafara de faptul ca e malign sau nu? Multumesc mult !
0
03-03-2018, ora 13:19
MamaM
Nu este medic/terapeut
MamaM
Andreea îți spun ce știu și eu de la medicul la care am fost eu analiza aceea e un marker tumoral el indica o valoare dar el poate crește și dacă ai o infecție undeva in corp dar daca e un cancer atunci valoarea crește foarte mult de ordinul sutelor, când faci analiza îți dă a doua zi rezultatul și ai trecut acolo cat trebuie sa fie valoare normala, și numai dacă iasă o valoare mai mare mergi la medic.Bine eu sant mai în vârstă că tine și sfatul medicului a fost sa le dau pace sa nu le piscalesc și să le țin sub observație că și dacă le scoți ele pot creste la loc
0
03-03-2018, ora 18:55
andreearusu
Nu este medic/terapeut
andreearusu
Multumesc pentru raspuns ! Insa ati avut o valoare ridicata la Ca125? Sau a fost in limite ?
0
03-03-2018, ora 22:14
MamaM
Nu este medic/terapeut
MamaM
Nu am avut valori mari a fost 18 pina in 20 și parcă 35e valoarea trecută pe foaie
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.