Chist ovarian

24-10-2012
Blitzer
Nu este medic/terapeut
Blitzer
La un ecograf, la fetiţa mea de 12 ani şi jumătate i s-a descoperit un chist pe ovarul drept. Are menstruaţie din luna aprilie. În ultimele două luni a fost abundentă. Doctorul (nu are specialitate obstetrică ginecologie) ne recomandat să revenim la control peste 3, 4 luni. Este necesar un control specializat? Nu este prea mică pentru hormoni? Există şi alt fel de tratament? Ce semne clinice trebuie să urmăresc? Care e cauza apariţiei acelui chist?
3 comentarii
0
24-10-2012, ora 14:41
axiela21
Nu este medic/terapeut
axiela21
Nu cred ca trebuie sa va ingrijorati, daca era ceva ce ridica probleme, medicul va recomanda un specialist. Stiu ca am avut si eu o problema de genul acesta in jurul varstei de 16 ani dar am tratat doar cu un antiinflamator si analgezic si n am mai avut probleme de atunci de niciun fel. Probabil motivul este cascada hormonala. Oricum e bine sa urmariti ecografic evolutia. Sanatate
0
24-10-2012, ora 17:46
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Chisturile pot aparea si de la diverse tulburari hormonale in perioada de aparitie a menstruatiei. Chiar daca medicul (generalist pp) v-a sugerat sa reveniti la control peste cateva luni, poate luati in considerare sa vedeti si un specialist.
0
25-10-2012, ora 00:46
Aspen
Nu este medic/terapeut
Aspen
Exista zeci de cauze pe langa hormoni...nu mai puneti toate pe seama hormonilor. Pana si hormonii stau sub controlul unei alte instante si nu sunt cei care controleaza corpul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: