Chist ovarian.

09-08-2013
Antonela17
Nu este medic/terapeut
Antonela17
Buna ziua. Am si eu o intrebare.
Am fost acum 3 saptamani la un control ginecologic, deoarece aveam dureri in partea stanga jos, si am fost diagnosticata ca avand un chist ovarian dimensiuni de 38/32mm. Am facut tratament cu anticonceptionale Diane-35 si niste pastilute spaverin. Mi s-a spus sa revin dupa menstruatie la un nu control. si am fost ( dupa doua saptamani ), iar la ecograf, mi s-a spus ( am si vazut ) ca in loc sa se micsoreze sau macar sa ramana la fel, acesta s-a marit, avand o dimensiune de 58/45 mm. ( structura omogena ).
Am fost trimisa sa mi se ia sange pentru analiza, si dupa sa revin iar la control. ( adica saptamana viitoare urmeaza sa revin ). Si mi s-a mai spus ca este posibil ca pana la urma sa ma bage in operatie...
Voi ce parere aveti ? Este necesara o operatie ? Adica vreau sa spun ca aceasta interventie, nu ar putea sa aibe urmari mai grave, avand in vedere ca am doar 17 ani ?
Sau, care ar fi riscurile unei operatii de acest gen ? :).
Lamuriti-ma si pe mine va rog.
2 comentarii
0
09-08-2013, ora 22:50
marilaur
Nu este medic/terapeut
marilaur
eu zic ca ar fii foarte bine daca incercati sa faceti o cura cu tinctura de mladita de zmeur macar o luna dupa care sa mergeti la un control si la alt medic.si eu am avut probleme cu chist ovarian si am scapat de el cu tinctura de mladite de zmeur si cu injectii cu gentamicina. bn ar fii sa urmati tratam, entul chiar trei luni.sanatate multa!
0
10-08-2013, ora 12:46
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Din pacate daca intr-o luna chistul ovarian nu da semne ca s-ar micsora, atunci tratamentul hormonal nu functioneaza si singura solutie o reprezinta operatia. Cateodata chisturile dispar si singure, fara niciun tratament antiinflamator ori hormonal chiar daca au dimensiunea de 6 cm dar foarte foarte rar se intampla asta. De regula doctorii recomanda indepartarea chirurgicala a chistului daca acesta nu raspunde tratamentului hormonal.
Daca chistul nu este indepartat acesta se poate rupe si atunci ajungi la spital la urgenta unde esti operata si te pricopsesti si cu o imensa taietura de la care va ramane o cicatrice bineinteles... Sa nu ai relatii sexuale cat timp ai acest chist, efortul ii poate provoca ruperea.
Operatia se face laparoscopic, adica trei incizii mici si in doua saptamani te refaci complet. Bine e sa faci operatia pana nu creste prea mare chistul si atunci nu se va mai putea face laparoscopic operatia, ci clasic adica prin taietura.
Chisturile ovariene nu lasa sechele pe ovar, asa ca nu vei avea nicio urmare grava.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul