Chist ovarian si adenom ficat de la anticonceptionale?

08-12-2016
isabella.isa
Nu este medic/terapeut
isabella.isa
Buna seara,

Timp de 4 ani si jumatate am folosit anticonceptionale (1, 5 ani Karissa si 3 ani Milligest) la recomandarea medicilor de la cabinetul de planificare familiala. Anticonceptionalele mi-au fost prescrise fara a mi se recomanda inainte un set de analize medicale. Acum 2 ani am fost la un control ginecologic datorita faptului ca ma simteam foarte rau in timpul menstruatiei. Medicul mi-a spus ca nu am nici un fel de problema medicala si ca probabil anticonceptionalele nu si-au facut inca efectul.

Deoarece simptomele nu s-au ameliorat luna trecuta am mers la un medic internist care in urma unor analize medicale, unui ecograf abdominal si a unui CT abdominal mi-a spus ca am o tumoare la ficat ca urmare a administrarii anticonceptionalelor si un chist ovarian de 20 mm.

Intrebarile mele sunt:
Exista alte persoane in situatia mea - care au probleme hepatice in urma administrarii anticonceptionalelor? Pot anticonceptionalele sa determine aparitia unei tumori hepatice?
E posibil ca chistul ovarian sa fi aparut abia dupa ce am efectuat controlul ginecologic? sau pur si simplu medicul nu a observat ca exista un chist desi mi-a facut o ecografie transvaginala?
Ce tratamente exista pentru chistul ovarian? Pot sa treaca de la sine sau doar cu tratament? Problema e ca din cauza problemelor hepatice nu pot lua tratament medicamentos

Sper ca cineva sa imi dea un raspuns. Am 24 de ani si imi doresc un copil in urmatorii ani (dupa ce rezolv si problema tumorii la ficat). Vreau sa stiu daca acest lucru este posibil sau chistul poate influenta o eventuala sarcina?
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul