Chist ovarian- tratament sau operatie?

25-03-2010
Kryssa
Nu este medic/terapeut
Kryssa
Buna seara! Am 22 de ani si in urma cu o saptamana am fost la ginecolog pentru a-mi face controlul anual.Dupa consult, doamna doctor mi-a spus ca am un chist pe ovarul drept, destul de mare (exprimarea acesteia a fost "cat un grapefruit" ).Nefiind sigura de cunostintele acesteia, am decis ca in aceeasi zi sa merg la o clinica privata pentru o a doua parere.Dupa cel de-al doilea control, rezultatul a fost acelasi.De data aceasta pe reteta a fost trecut "chist ovar drept, gigant".Mi-a fost prescris un tratament cu Flamexin, Ketonal si Indometacin supozitoare, cu precizarea de a reveni peste o saptamana pentru un alt control.Ieri am fost la acest control si mi s-a spus ca nu se observa nici o diferenta, nu s-a "tras" deloc, sa continui tratamentul, si sa revin dupa urmatorul ciclu pentru a hotari daca este nevoie sau nu de operatie.Intrebarea mea este, sa incerc in continuare ( dupa terminarea menstruatiei ) cu acest tratament, si daca da, cam in cat timp se vindeca, sau sa trec direct la operatie?Cat de periculoasa este aceasta?
2 comentarii
0
25-03-2010, ora 14:48
crst
Nu este medic/terapeut
crst
Buna Kryssa, au am fost operata de chisturi in 1995, dar de atunci tot apar... dar e bine ca evit operatia. doctorul meu ginecologic pentru chisturi ma trateaza cu anticonceptionale ( care sunt foarte bune pentru asa ceva) si ovule. In octombrie aveam chisturi de 7 cmm, dar in urma tratamentului au scazut la 3...
0
29-03-2010, ora 01:00
Kryssa
Nu este medic/terapeut
Kryssa
Multumesc pentru raspuns.Se pare ca ramane asa, voi afla daca se ajunge sau nu la operatie dupa urmatoarea menstruatie.Va doresc multa sanatate si sa fiti ferita de asa ceva in continuare!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: