chist pilonidal...operat de 3 ori in acelasi loc

13-05-2008
jesinisu
Nu este medic/terapeut
jesinisu
Buna seara!
Va scriu pe aceasta sectiune, deoarece nu am stiut unde sa incadrez problema mea. Sotul meu are 3 operatii de chist pilonidal in acelasi loc, iar de 2 luni a inceput sa fie purulenta. Are deja 3 zile de cand sangereaza. A descoperit el ca, daca ia cefalexin 500, ii dispare problema, dar pt cateva zile doar. Stim ca singura rezolvare este inca o operatie, insa refuza acest lucru deoarece, peste cateva luni problema va reaparea.
Daca incercam sa scoate, din calcul varianta chirurgicala, ce alta rezolvare vedeti?
Si inca o intrebare, cred ca cea mai importanta, credeti ca aceasta infectie ii poate cauza, peste ani ceva complicatii la nivelul coloanei, fiind aproape de ea.
Va multumesc pt timpul acordat.
7 comentarii
0
10-07-2008, ora 00:00
danz
Nu este medic/terapeut
danz
Buna seara, sper ca mesajul meu va ajunge sa fie citit.
Si eu am fost operat de asa ceva, am tras destul de mult pana atunci, cam 1 an si 2 luni, timp in care am incercat diverse alte tratamente. Sunt operat de 6 luni si pare sa fie bine, cred ca am scapat definitiv. Refacerea dupa operatie nu a fost foarte rapida intrucat locul operatiei este mai "delicat". In plus, se pare ca cel mai bine este ca dupa scoaterea chistului medicul sa lase operatia deschisa, pentru a putea fi curatata apoi prin spalari repetate. Rana se va inchide in acest caz, treptat, de jos in sus.

Daca se inchide rana de la inceput sansele sa recidiveze sunt mai mari, intrucat nu va putea fi curatata corespunzator.

Prin spalare cu apa si sapun se vor curata eventualele impuritati ce raman dupa operatie, si care altfel ar putea cauza o recidiva a infectiei.
Din pacate, exista sanse de recidiva tot timpul, insa, dupa o operatie bine facuta acestea sunt foarte mici. La un moment dat, daca inchiderea operatiei pare sa stagneze se poate avea in vedere raderea zonei respective cu lama.

Repet, este singurul mod in care am putut scapa de pacostea asta, orice altceva am incercat nu a mers.

Eu va sfatuiesc sa cautati un chirurg foarte bun, care sa lase operatia deschisa ( nu stiu cum a fost la dvs pana acum )
Si rana trebuie spalata cel putin odata pe zi, cu apa si sapun, fara frica.
De asemenea, este bine ca medicul sa va consulte periodic, in special daca rana pare sa nu se inchida, pentru ca, o mai spun odata, rana s-a inchis treptat, pe o perioada destul de lunga ( vreo 3-4 luni pana la inchiderea completa. (Insa numai prima luna a fost ceva mai grea, nu din cauza durerii ci a incomoditatii )

Cu speranta ca am putut fi de ajutor, va urez multa sanatate si
daca mai aveti nevoie de vreo informatie, ma puteti contacta -

Numai bine.
0
13-03-2009, ora 21:40
laura201
Nu este medic/terapeut
laura201
REFERITOR LA CHISTUL PILONIDAL, AM FOST OPERATA CU SUCCES IN 1995, PENTRU CEI CARE AVETI PROBEME CU RECIDIVA VA RECOMAND SA VENITI SA VA OPERATI LA SPITALUL CFR CRAIOVA, PE MINE M-A OPERAT DOMNUL DR. MOGOS DAR TOTI MEDICII DE AICI SUNT F. BUNI.
NU VETI MAI AVEA PROBLEME CU RECIDIVA, VA ASIGUR.
VA DORESC MULTA SANATATE!!
0
04-12-2009, ora 09:25
mihaela25_lc
Nu este medic/terapeut
mihaela25_lc
va rog sa imi dati si mie o explicatie...am fost operata de chist pilonidal abcedat in august...locul sa inchis detot cam prin septembrie.de vreo doua zile a inceput sa ma doara iar...si cred ca am si o mica fisura...fisura se poate sa se fi produs si din cauza statului in picioare in exces...ce ar trebui sa fac sa nu mai ajung la chirurgie...exista vro alta cale de medicatie alopata sau homeopata?va multumesc!
0
05-10-2012, ora 22:23
dani p
Nu este medic/terapeut
dani p
Mihaela este posibil sa fi recidivat sau numai sa fi fost cusuta prea stramb -am trecut prin ambele situatii -cred ca e bine sa dai cu o crema dermazin si sa mai astepti sa vezi daca curge puroi. Am urmarit problema cu mare atentie pentru ca am avut 3 operatii radicale si numeroase chiuretaje sau raclari (vreo 20). M-a ferit Dumnezeu de operatia cu lambou, pentru ca stand la usa unui mare promotor al acestei metode am aflat cu ce se confruntau cei operati(in primul rand nu se vindecasera si in al doilea rand aveau aceste amorteli si asimetrie a feselor -una mai mica si una mai mare si la ce folos daca tot nu se vindecasera). Eu am ajuns la dl dr Andrei Sorin (lucreaza la chirurgie Fundeni si la Mediproct) din greseala pt ca citind pe forumuri am confundat fistula perianala (pentru care d-lui face un tratament extraordinar)cu fistula mea pilonidala.M-a vazut si mi -a spus ca ma opereaza cu laser si cu anestezie locala si ca ma vindec in maxim 6 saptamani. asa a fost. Nici acum nu-mi vine sa cred ca sunt bine. Inca mai am cosmaruri sivad fetele celor care ma chiuretau pe viu. Va multumesc si nu am cuvinte domnule doctor si va felicit pentru modestia dumneavoastra!
0
27-03-2014, ora 16:46
Abby09
Nu este medic/terapeut
Abby09
Buna seara am nevoie de un sfat neaparat.Am fost operat de chist acum 4 ani, acum am 22 de ani si de cateva zile a inceput sa fie inflamata zona acolo unde m-a operat si ma doare cand stau in fund sau pun mana, tin sa mentionez ca am iesit de cateva zile din spital am fost operat de varice, uneori se trage si nu ma mai doare, alteori se inflameaza si ma doare, NU IMI CURGE PUROI SAU SANGE, doar inflamat.astept un raspuns neaparat de la voi.multumesc Alex.
0
24-04-2014, ora 03:58
Dr. Klara Bancila
Chirurgie plastica - microchirurgie reconstructiva, Bucuresti
Dr. Klara Bancila
este bine sa va adresati medicului care v-a operat initial, pentru chist pilonidal. probabil este o recidiva. daca nu -l mai gasiti, adresati-va unui chirurg plastician.
0
17-06-2014, ora 19:58
Psiholog Stefan Liviu
Psihologie, Ploieşti
Psiholog Stefan Liviu
Dupa interventie asupra abcesului pilonidal rezulta o cavitate care se va inchide treptat in multiple episoade de pansament. Incizia si drenajul cavitatii, scot bolnavul din episodul acut, dar acesta ramane purtator al chistului, deci predispus la recidiva.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Epilarea laser ar putea fi răspunsul la problema recurenței bolii pilonidale
  •