Chist pilonidal recidivat

19-03-2017
Tantrance
Nu este medic/terapeut
Tantrance
Buna ziua. Acum zece ani m-am operat de chist pilonidal abscedar. Acum, dupa atat timp, se pare ca a recidivat. De cateva zile ma doare zona la atingere si s-a umflat putin. O sa merg la chirurgie sa vad ce zice medicul. Problema mea este ca am devenit alergic la peniciline si vreau sa stiu cum mai scap de infectia asta daca nu pot sa iau antibiotice. Va multumesc.
6 comentarii
0
19-03-2017, ora 12:21
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie
Dr. Adam Span
in afara de Penicilina sunt alte sute de antibiotice la care probabil nu sunteti alergic.
0
19-03-2017, ora 12:28
Tantrance
Nu este medic/terapeut
Tantrance
Va multumesc pentru raspuns. Si vreti sa spuneti ca o infectie atat de grava, cel putin cum mi se pare mie, poate fi vindecata si cu alte antibiotice in afara de peniciline ? Am o lista data de la alergologie unde scrie ca din cauza alergiei la peniciline, nu am voie sa iau nici cefalosporine... Si de aceea m-am cam impancientat...
0
19-03-2017, ora 17:12
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie
Dr. Adam Span
o infectie grava este cand pacientul este pe terapie intenziva.
penicilina si cephalosporinele sunt antibiotice inrudite (din grupa beta-lactam)
sunt inca vro 10-20 de grupe chimice fara legatura cu penicilina.
in asemenea cazuri (alergie la penicilina) se da deobicei clindamycina sau levofloxacina
0
21-03-2017, ora 01:17
Tantrance
Nu este medic/terapeut
Tantrance
Am fost astazi la chirurgie si a zis ca ma opereaza, pentru ca "a mai ramas acolo ceva". As vrea sa va intreb daca a ramas totusi ceva de la operatia trecuta sau s-a refacut chistul ? Mi se pare cam ciudat sa recidiveze dupa atatia ani. I-am spus doctorului ca sunt alergic la peniciline si a spus ca nu imi va face antibiotic. Astazi am facut si igE-urile, dar am inteles ca nu sunt chiar atat de concludente daca aflu rezultatul. Este vreun risc de infectie dupa operatie daca nu mi se face antibiotic ? Infectia nu este prea mare, de aceea cred ca este bine s-o rezolv din timp totusi.
0
21-03-2017, ora 19:36
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie
Dr. Adam Span
din pacate chisturile pilonidale recidiveaza destul de des. daca infectia este radical indepartata atunci teoretic nu este nevoie de antibioza, insa cum am scris posibilitati exista.
0
22-03-2017, ora 13:39
Tantrance
Nu este medic/terapeut
Tantrance
Doresc sa va arat niste analize pe care le-am facut alaltaieri...
1.

Ig E
Ser / electrochemiluminiscenta (ECLIA)

11.9
UI/mL Nou nascuti : <1.5
Copii: 5 saptamini - 1 ani : <15
1 - 5 ani : <60
6 - 9 ani : <90
10 - 15 ani : < 200
Adulti : <100

2.
Denumire
reagent
Amoxicilloyl, IgE specific
Ser / IgE specific-FEIA
Rezultat Referinta
< 0.1 kU/L < 0.35


Adica nu exista nicio sensibilitate la peniciline sau nu inteleg eu bine ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK