Chist sinovial

21-01-2008
nyk
Nu este medic/terapeut
nyk
Buna ziua, am avut o interventie pentru un chist sinovial la mana dreapta (partea superioara a palmei).La o luna dupa operatie se parea ca acesta s-a refacut din nou si chiar mai mare, dupa care a disparut.In prezent sunt la 2 luni de la data interventiei si se pare ca in momentu in care depun efort cu mana reapare acea "umflatura" sub piele. As dori cateva sfaturi in legatura cu aceasta problema. Nu mai am voie sa depun deloc efort? se refac de regula aceste chisturi inapoi? Va multumesc anticipat.
2 comentarii
0
10-07-2009, ora 13:15
pavelescu
Nu este medic/terapeut
pavelescu
Mi-a aparut un chist sinovial la mana stanga in 2004, m-am operat la un chirurg ortoped, toate bune pana anul trecut cand a reaparut in acelasi loc si am fost la chirurgie plastica in buc.Am un an de la operatie si nu stiu daca am voie sa fac efort, mai exact sport, sa fac exercitii cu gantere.Nu e cazul meu, dar un sportiv de performanta care face mii de euro prin sport e nevoit sa se lase din cauza la un chist care nu este cancerigen din cate am inteles.astept un raspuns.va rog
0
24-08-2009, ora 02:02
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Stimati Domni
Chistul sinovial nu are legatura cu afectiunile de tip cancerigen. Pe de alta parte, are legatura cu eforturile si eventualele traumatisme care afecteaza tecile tendoanelor. Este destul de tenace, uneori poate dura ani de zile, poate disparea spontan si poate recidiva dupa operatii. Consider ca operarea acestor chisturi, mai ales cand sunt nou formate, supune pacientul la un risc si o neplacere inutila, deoarece vor reaparea. Avem rezultate foarte bune cu tehnici minim invazive: punctia evacuatorie si infiltrarea lor dupa golire cu mici cantitati de corticoid de uz topic (local, tip Dyprophos). Rar apar recidive, dar sunt in general eliminate prin repetarea procedurii la 1-2 luni. Nu trebuie sa constituie un motiv pentru limitarea activitatii.
Cu stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie-Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul