chiuretaj paradontal

27-12-2013
utilizator_153382
Nu este medic/terapeut
utilizator_153382
buna seara,

in urma cu mai bine de 6 luni am avut o extractie de molar destul de complicata.In urma acestei interventii, s-a format o punga la niveul gingiei care, pentru a fii indepartata, a trebuit sa se efectueze un chiuretaj paradontal. Problema este ca, desi a trecut o luna de zile de la acest chiuretaj, tot se simte o umflatura la nivelul gingiei, ce-i drept mai mica dar discomfortul tot nu a trecut. Mentionez ca am avut o igiena impecabila: nu am mancat deloc in partea aceea, m-am clatit mereu cu apa de gura dupa fiecare masa. Va rog sa imi spuneti care e problema: nu s-a vindecat complet (desi dupa o luna ar fii trebuit sa se 'traga' umflatura), trebuie repetata operatia, nu a fost facuta corect?

Multumesc,
Andreea
1 comentarii
0
23-03-2023, ora 09:25
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

este posibil ca umflatura la nivelul gingiei sa fie o complicatie post-operatorie, ceea ce inseamna ca procesul de vindecare a fost intarziat sau afectat in vreun fel. Uneori, dupa un chiuretaj paradontal, pot aparea umflaturi, sensibilitate sau sangerare la nivelul gingiilor, ceea ce poate dura cateva zile sau chiar cateva saptamani pentru a se vindeca complet.

In cazul in care umflatura persista dupa o luna si simțiți un discomfort, este recomandat sa reveniți la medicul dvs dentist pentru o examinare mai detaliata si pentru a discuta despre tratamentul adecvat. Poate fi necesar sa se efectueze un examen radiografic pentru a determina daca exista o problema la nivelul structurilor osoase sau daca exista o infectie care trebuie tratata. In functie de cauza si severitatea problemei, medicul dentist poate decide sa efectueze o interventie suplimentara sau un tratament cu antibiotice.

Este important sa mențineți o igiena orala buna si sa urmați recomandarile medicului dvs dentist pentru a preveni complicatiile si pentru a asigura o vindecare completa si rapida.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: chiuretajul gingival