Cicatrice frunte | Forumul Medical ROmedic

Cicatrice frunte

28-02-2010
john_2001
Nu este medic/terapeut
john_2001
In urma unui accident din copilarie m-am ales cu o cicatrice vertical exact in centrul fruntii. Cicatricea are 3 cm inaltime si 1 latime si porneste vertical din mijlocul sprancenelor, este adancita (cred ca i se zice atrofica) si are marginile neregulate (din cauza copcilor).
Intrebarea mea e, la ce rezultate m-as putea astepta in urma unei operatii pentru excizia cicatricei si eventual proceduri sau ceva de genul.
Am observat ca in cazul pacientilor cu cancer pe nas, se folosesc lambouri destul de mari de pe frunte (mult mai mari decat cicatricea mea) iar in urma suturii cicatricea rezultata este destul de putin observabila si la acelasi nivel cu pielea. Spre exemplu am gasit siteul acesta http://www.entusa.com/forehead_flap_3.htm (cred ca am voie sa postez linkuri catre alte siteuri, daca nu, va rog sa stergeti linkul).
Ma gandesc ca daca in aceste cazuri in care portiunea excizata este mult mai mare iar varsta persoanelor esete mult mai inaintata decata a mea rezultatele sunt foarte bune, in cazul meu operatia ar trebuii sa aibe rezultate cel putin la fel de bune, daca nu chiar mai bune.
12 comentarii
0
02-03-2010, ora 01:54
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Stimate domn,

Încercaţi să o contactaţi pe d-na doctor dermatolog, Mihaela Leventer, vă poate ajuta foarte mult (prin terapia cu laser Fraxel).

-
DR. MIHAELA LEVENTER - Medic dermatolog
CLINICA DERMASTYLE
Str. Sevastopol nr. 13-17, sector 1, BucureÅŸti Centrul Diplomat, et. 1, apt. 204
Telefon: (021) 310 65 07;
Fax: (021) 310 65 08;
Mobil: 0722 363 577
Programari: luni - vineri 14.00 - 19.00
Mail : contact@dermastyle.ro
-

Toate cele bune!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
26-03-2010, ora 16:04
john_2001
Nu este medic/terapeut
john_2001
Pai laserul fraxel nu ma poate ajuta nici 1%, pentru ca e doar cicatrice, nu exsita strat de piele sub ca sa poata fi distrusa cicatricea si sa creasca piele noua.
0
27-03-2010, ora 17:00
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Poftim?
Cum adică "să poate fi distrusă cicatricea"? Distrusă?! Cicatricea dvs. este atrofică (cu lipsă de ţesut?) sau este hipertrofică (cu exces de ţesut?). Din ce aţi scris în primul mesaj nu se înţelege 100% corect.

Citez: "cicatricea are 3 centimetri înălţime şi 1 lăţime şi porneşte vertical" - din această exprimare se subînţelege că aveţi o cicatrice hipertrofică, un exces de ţesut.
Apoi scrieţi: "este adâncită (cred că i se zice atrofică) şi are marginile neregulate" - aici se subînţelege exact opusul, adică o lipsă de ţesut. În continuare, oferiţi indicii cu privire la calitatea atrofică a cicatricei, nu la calitatea hipertrofică. Chiar şi aşa, informaţiile tot sunt neconcludente (se bat cap în cap, mai pe româneşte).

În ultimul mesaj spuneţi că, citez: "nu exista strat de piele sub ca sa poata fi distrusa cicatricea si sa creasca piele noua" - deci, şi de aici se înţelege că cicatricea este atrofică.
În concluzie, atrofică sau hipertrofică, d-na Leventer vă poate ajuta. Laserul Fraxel este deosebit de eficient pentru cicatricile atrofice, indiferent de gravitatea lor (reduce sau regenerează total), dar nu şi pentru cele hipertrofice (keloide). Cicatricile hipertrofice pot fi tratate/atenuate/aplatizate cu: Contractubex, folii de silicon, dermabraziune, injecţii cu colagen şi cortizon, criochirurgie, etc.


Toace cele bune!
0
27-03-2010, ora 20:33
john_2001
Nu este medic/terapeut
john_2001
Pai nu inteleg ce se bate cap in cap ? poate ati inteles gresit, cand am zis ca are 1 latime 3 inaltime m-am referit la suprafata.
Din cate stiu eu laserul in general distruge fibrele de colagen (cicatricea) si stimuleaza cresterea normala a tesutului respectiv fibrelor de colagen.
Multumesc de ajutor, oricum in cele din urma o sa merg la spital la chirurg sa imi dea mai multe detalii si eventual sa gasim cea mai buna metodata de "rezolvare" a problemei.
0
27-03-2010, ora 21:01
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Stimate domn,

Nu mai contează. Chiar dacă v-aţi exprimat dvs. vag sau dacă am înţeles eu greşit, tot ce contează este să vă trataţi problema. Laserul Fraxel nu distruge fibrele de colagen, le stimulează în vederea producerii colagenului necesar regenerării tisulare, a ţesutului afectat, până la nivelul de bază, nivelul normal, cel de liniaritate epidermică (valabil numai pentru cicatricile atrofice).
Consultaţi medicul, vă va ajuta. Toate cele bune şi însănătoşire grabnică!



Cu respect,
Mr. Nick :)
0
24-04-2010, ora 16:40
miha15ela
Nu este medic/terapeut
miha15ela
Buna ziua la totii.sunt mihaela din piteşti iar la nivelul feţei am suferit o cicatirice in forma de triunghi de 0.5 cm care ma deranjeaza foarte mult pentru ca este foarte vizibile.vreau si eu sa stiu un remedeiu.Va rog contactati ma -*.Va multumesc..


(*modificat de administrator)
0
24-04-2010, ora 17:24
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Hristos a înviat!

Stimată d-nă, indicat ar fi să consultaţi un medic dermato-estetician. Dacă nu puteţi vă rog să vă documentaţi cu privire la produsul Cicatrix (de la Catalysis) şi să-l aplicaţi conform instrucţiunilor aferente acestuia.
Toate cele bune şi multe binecuvântări :)


În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
02-12-2011, ora 12:58
cris i
Nu este medic/terapeut
cris i
Buna ziua! Am varsta de 24 de ani, in urma cu 21 de ani dintr-o greseala de neatentie am cazut si mi-am spart capul, in urma acestei lovituri si a unei suturi f proaste am ramas cu o cicatrice in zona fruntii. Va rog sa-mi spuneti ce metode sunt de revizuire a acesteia. In urma cu 2 luni am consultat un medic estetician care mi-a recomandat injectarea cu acid hialuronic tehnica care am si facut-o dar rezultatul este aproape la fel ca si inainte. Specific ca am trei santuri, cel vertical de circa 5 cm apoi 2 orizontale de 2 si 3 cm. Astept cu mare interes parerea dumneavoastra. Multumesc!
0
15-12-2011, ora 00:56
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă cris i, cicatricea dv. din zona frunţii este o cicatrice posttraumatică subdenivelată cu sechele postchirurgicale. O astfel de cicatrice poate fi ameliorată/tratată cu ajutorul unui expander tisular, dar nu numai (eventual cu Contractubex, gel).
Vă recomand să o contactaţi pe dna dr. dermatolog Mihaela Leventer (datele dânsei de contact le puteţi găsi în cel de-al doilea posting al acestui topic). Dânsa vă poate ajuta!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Sărbători fericite!
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
07-02-2012, ora 18:48
tequila29
Nu este medic/terapeut
tequila29
Eu personal am mers la dr. Leventer la Dermastyle si de la o problema minora am ajuns la probleme cu adevarat grave in urma tratamentului dat de aceasta doctora. Deci aveti mare grija la ce doctori mergeti si faceti diferenta dintre un doctor cunoscut si un doctor bun. Nu faceti greseala pe care am facut-o eu de a merge la un doctor doar pentru ca apare la TV sau isi face reclama pe net direct sau indirect (mai mult ca sigur ca a dat bani grei ca sa fie invitata la diverse emisiuni la TV si sa-si faca reclama in felul asta). Totul e o strategie de marketing, inclusiv faza cu 3 luni de asteptare si cu tarifele obraznic de mari, ca sa te faca sa crezi ca cine stie ce e de capul ei. Regret enorm ca am mers pe mana ei si nu am consultat si un alt medic.

Cat despre tratamentul cu laser Fraxel, cititi pe net marturiile cutremuratoare ale unor persoane care si-au distrus fata din cauza acestui laser
http://www.realself.com/review/do-not-do-fraxel-ruined-face-burns
http://www.realself.com/forum/long-fraxel-side-effects.

AVETI MARE GRIJA DE VOI SI NU CREDETI ORBESTE TOT CE VA SPUN DOCTORII. CEI MAI MULTI SUNT INTERESATI DOAR DE BANII VOSTRI. TRIST DAR ADEVARAT.
0
09-02-2012, ora 15:35
cris i
Nu este medic/terapeut
cris i
pentru john_2001 te rog spune-mi daca ai gasit un remediu pt cicatricea ta caci cam cu aceeasi problema ma confrunt si eu.Am tot consultat medici si imi recomanda toti numai injectii cu acid hialuronic. astept raspunsul dumneavoastra.
0
19-06-2018, ora 19:06
Vivi70
Nu este medic/terapeut
Vivi70
Buna ziua! Recent, am facut procedeul de stergere a microblanding(stergere sprancene).Imi facuse una mai sus decat cealalta si am preferat sa le sterg, doar ca am ramas cu o urma rosie.Imi puteti spune ce sa folosesc pentru vindecare? Vreau ca pielea sa revina la culoarea ei..Va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cicatricile vindecate nu au un impact asupra atractivității
  •