ciclu abundent cu dureri

31-05-2013
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
Buna ziua
Am 38 de ani.De fiecare data inainte de ciclu cu o saptamana precum si in timpul ciclului am dureri mari abdominale, atat in zona stomacului, a splinei cat si in partea inferioara a abdomenului, dureri de sani (la ambii sani am chisturi), ameteli si uneori dureri in piept ca abia pot sa respir.Durerile ma mai lasa daca i-au ketonal sau un algocalmin cu no-spa, dar de multe ori nici acestea nu-si fac efectul. Ciclul este neregulat, abundent si ma tine cate o saptamana.Analizele hormonale sunt normale in afara de calciu care este sub limita normala si cortizolul care este foarte mare.Anul trecut medicul ginecolog mi-a facut testul Papanicolau care a iesit bine si m-a suspectat de endometrioza.Mi-a scris rigevidon dar mi-a fost teama sa le iau din cauza chisturilor de la sani.
Intrebarea mea este dac pot sa le iau avand in vedere problemele care le am.
3 comentarii
0
01-06-2013, ora 13:55
Amalia0112
Nu este medic/terapeut
Amalia0112
Iti recomand ceai de salvie este foarte bun atat pentru ciclu abundent, pentru dureri menstruale cat si pentru persoanele care au intarziere dar mai este bun si in multe alte afectiuni. si este natural nu poti patii nimic.
0
02-06-2013, ora 13:44
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
Multumesc pentru sfaturi.
0
23-08-2013, ora 01:17
alinushaa
Nu este medic/terapeut
alinushaa
Buna Ema.
Nu te-ai gandit sa faci laparascopie sa operezi endometrioza?Stiu ca nu suna f bine dar iti v-a ameliora durerile, probabil mai mult decat ketonalul.Mie medicul de fam mi-a recomandat mefenemic si functioneaza destul de bine..sau cel putin a functinat ptre vreun an, dupa care banuiesc ca organismul s-a obisnuit cu el si nu prea isi mai facea efectul(mentionez ca durerile erau absolut oribile).
Ce mi le mai amelioreaza e si apa fierbinte, se zice ca poate provoca hemoragie dar eu am tot facut chestia asta ani de zile.cum ma luau durerile luam o pastila si imi puneam o sticla de apa fierbinte la burta si functiona trucul iar cand erau prea puternice imi faceam baie cu apa fierbinte.
Repet ca NU SE RECOMANDA DE MEDIC SI E FOARTE PROBABIL SA ITI PROVOACE HEMORAGIE dar Dumnezeule, , , ptr mine a functionat de minune si nu am facut niciodata hemoragie.(ai grija sa nu stai in apa mai mult de 10 min)
Daca mergi la medic iti v-a recomanda ca si tratament anticonceptionalele care functioneaza destul de bine, depinde daca organismul tau le accepta.Eu m-am jurat ca nu le mai iau dupa taratamentul de 7 luni ptr ca imi venea sa vomit si dupa ce beam apa, dar sora mea le ia si pare sa fie ok.
Sper ca ti-am fost de ajutor
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Menstruațiile abundente ar putea fi cauzate de nivelul scăzut al unor proteine specifice
  • Sângerări puternice în timpul menstruației - ce opțiuni ai?
  • Cele mai bune metode de a scăpa de crampele menstruale
  • Dureri menstruale puternice - cauze, tratament, remedii, sfaturi utile
  • Menstruația abundentă
  •