ciclu dereglat !

27-01-2008
ralu_ca
Nu este medic/terapeut
ralu_ca
E posibil ca administrarea anticonceptionalelor Diane 35 sa afecteze? Anul trecut am folosit acest anticonceptional. Am dereglari ale ciclului din august anul trecut. Am avut si probleme de sanatate (internare 2 luni cu suspect de lupus) dupa externare, am avut ciclu, adica in oct. Noiembrie a fos, dar decembrie si ianuarie iar nu am avut. Ce trebuie sa fac? cum sa procedez?
Ce analize trebuie sa fac? Va rog sa ma ajutati...
3 comentarii
0
28-01-2008, ora 00:00
marinaalina
Identitate neconfirmată
marinaalina
mai mult ca sigur cred ca ai probleme endocrinologice(suspiciunea aceea de lupus ma duce cu gindul acolo-e o afectiune autoimuna si poate afecta multe organe printre care si tiroida-tiroidita autoimuna ceea ce poate duce la dereglare a ovarului)te sfatuiesc sa mergi si la un endocrinolog si sa faci niste analize amanuntite:TSH, T4si T3, LH si FSH si sa fii sigura ca dereglarile astea nu sint numai de natura ovariana.Dianele e un anticonceptional progesteronic cu efect si antiandrogenic(impotriva hormonilor masculini)ce e de folos in amenoree, hirsutism sau virilizare(par crescut in excess sau in locuri nepermise la femei)si in acneea de cauza juvenila sau prin deficit de progesteron.In schimb are multe reactii adverse printre care accelerarea functiei corticosuprarenale(care e o alta glanda importanta)si asta duce la obezitate ireversibila si tulburarea metabolismului zaharului si a grasimilor.Daca vrei alte detalii scrie-mi -*

(*modificat de administrator)
0
11-02-2012, ora 14:56
doll65
Nu este medic/terapeut
doll65
buna ziua
am o mare problema.am 14 ani.nu mi-a venit ciclul de 7-8 luni.pot spune ca am avut un contact sexual dar nu complet si era si prezervativul prezent.
ce ma pot face?parintii mei sunt ingrijorati!si nu le pot spune intreaga poveste
0
19-02-2012, ora 02:31
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
In mod evident, cauza intarzierii ciclului nu poate fi sarcina. Este, probabil, o cauza endocrina. Un consult ar fi foarte indicat si, este de asteptat ca in urma consultului sa fie nevoie de cateva investigatii foarte simple.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ciclul de două ori pe lună
  •