ciclu neregulat, chist, vreau sa raman gravida

21-02-2015
lummylulu
Nu este medic/terapeut
lummylulu
Buna ziua!de 3-4luni incerc sa raman gravida insa in acelasi timp mi s-a descoperit un chist de 6cm.din acel moment mi s-a dat viata peste cap sunt mereu prost ddispusa, balonata, cu sani grei si areole dureroase.ultimul ciclu l-am avut pe data de 10.02.2015 (ff putin pe parcursul a 2-3zile) iar azi, la doar 10zile am ciclu din nou.imi puteti spune va rog este din cauza chistului?? Am inceput sa iau vitamina b6 poate fi din cauza aceasta? Am inceput de asemenea monitorizarea temperaturii bazale insa, dupa cum se vede... in loc de ovulatie a venit ciclul.exista anume medicamente as putea lua sa sporesc fertilitatea si sa fiu sigura ca ovulatia are loc??va multumesc mult!!
10 comentarii
0
22-02-2015, ora 19:41
Elenamatei516
Nu este medic/terapeut
Elenamatei516
Stai liniştită ca eu am rămas însărcinată cu chisturi pe ovare, tot asa nu rămâneam însărcinată si o farmacista mi-a spus sa iau tinctura de Branca ursului 10 zile pe pe luna timp de 3 luni si surpriza a venit după terminarea tratamentului.Succes in continuare!
0
22-02-2015, ora 20:13
lummylulu
Nu este medic/terapeut
lummylulu
Multumesc pentru sfat il voi urma cu siguranta!! Problema mea e ca cel mai probabil nici nu are loc ovulatia deci nici vorba sa pot ramane de aceea am inceput masurarea temp bazale.
0
23-02-2015, ora 15:09
Dr. Cosmina Brummer
Obstetrica-ginecologie, Rm.Valcea
Dr. Cosmina Brummer
Chistul este destul de mare si ar fi indicat sa il tratati inainte de a apare complicatii:torsiune, peritonita datorita spargerii chistului, sangerari care nu pot fi controlate, dureri...Pe partea cu chistul de dimensiunile acestea este putin probabil sa aveti ovulatie, deci sansa de a ramane gravida scade deja la jumatate.Tratamentul chistului nu exclude tratamentele naturiste, dar acestea sunt in completarea tratamentului medicamentos.Monitorizarea temperaturii bazale se face pentru a ramane gravida dar exista si alte metode mai fidele de a verifica ovulatia:ecografia endovaginala, dozarile de progesteron si LH din ziua 21.
Practic se trateaza chistul (care este destul de mare)inainte de a ramane gravida.Este mai greu de supravegheat evolutia chistului concomitent cu sarcina.
Un chist de 6 cm nu se trateaza prin aceeasi schema medicamentoasa cu ovarele polichistice.
0
24-02-2015, ora 13:23
lummylulu
Nu este medic/terapeut
lummylulu
Stimata d-na doctor eu beneficiez de un regim f diferit d controale medicale, odata la trei luni.ultimul control l-am avut acum si mi s-a spus ca, chistul s-a redus la 4cm, ca trebuie lasat sa se absoarba de la sine.cand am depistat chistul practic am ajuns la urgente cu niste dureri f mari in zona abdominala.practic medicii erau pregatiti de interventie chirurgicala dar fiindca durerea a disparut au considerat k nu este nev. Acum doar monitorizeaza sapt.viitoare merg la xray si in martie merg din nou la ultrasound.nu miau recomandat absolut niciun tratament insa.va multumesc pentru sfaturi!!
0
28-02-2015, ora 10:30
romelia14
Nu este medic/terapeut
romelia14
Buna ziua tuturor!Anul trecut in iunie-iulie am incercat cu soţul meu sa avem bebe, dar dupa nenumărate încercari nu s-a produs nimic. Am mers in septembrie la ginecolog si mi-a prescris AC timp de 6luni pt ca am avut chisturi pe ambele ovare, aprox 3.2cm pe fiecare.
Am luat 3 luni Desorelle, dupa care am mers la un control. Dr imi spune SEC: "chisturile au aceleaşi dimensiuni, schimbam AC". Imi da Belara, iau 2 luni si din cauza unor dureri la splină am mers la un ecograf abdominal. Surpriză, dr imi spune ca ovarele mele sunt " curate". Pt a ma convinge, iau programare si la ginecolog, sa facem ecograf intravaginal. Era cu 2 zile inainte sa-mi vina menstra. La ecografie, dr ginecolog imi spune SEC din nou "la ce ai mai venit, ti am spus ca dupa 6 luni vorbim?"
Am fost f dezamăgită. L-am intrebat daca nu cumva foliculii de pe ovare ar fi cauzaţi de faptul ca in 2-3 zile trebuia sa-mi vina menstra, a zis ca NU. Ce sa fac, pe cine trebuie sa cred im cazul asta?
Mentionez ca de atunci am oprit AC si am hotarat sa incercam iar!
0
02-03-2015, ora 20:11
lummylulu
Nu este medic/terapeut
lummylulu
Imi poate spune si mie cineva cum se interpreteaza mai exact tabelul temperaturii bazale? De doua zile am temperatura de 37, 2 este deja prea tarziu pentru a mai concepe?? Si cate zile trebuie sa stea temperatura ridicata pentru a semnala instalarea sarcinii?? Va multumesc anticipat!!
0
01-07-2015, ora 14:06
giada blu
Nu este medic/terapeut
giada blu
Lummylulu si la alte fete sunt pe topicul de mai sus si va astept daca cititi intrati sa vedeti cate comentarii va pierdeti, ce au avut de zis fetele.
Bine ar fi sa cititi de la prima pagina pana la ultima pe urma vorbim, dar nu inainte macar sa ma anuntati sa va astept ca e mult de citit si prinde bine daca faci diferenza intre bine si rau.
0
17-07-2015, ora 15:31
MoraCamelia
Nu este medic/terapeut
MoraCamelia
Buna! Va scriu aici pentru ca sunt am nevoie de o informative importanta. Eu si sotul meu incercam sa avem un copil de 2 ani. Am fost la o multime de doctori si ne-am facut si testele de fertilitate(eu am probleme cu chisturile ovariene). Doctorii imi spun ca e in zadar, insa eu nu vreau sa imi pierd speranta. As vrea sa fac FIV si sa apelez la o clinica privata. Stiu ca cea mai buna clinica -----------** pentru ca are cea mai mare rata de succes. Stiti cumva cam care ar fi preturile?Nu sunt din Bucuresti...

(*modificat de admin)
0
03-12-2015, ora 10:03
pasol melania
Nu este medic/terapeut
pasol melania
Buna ziua.De 7 luni incerc sa raman gravida, am ovare polichistice, am fost la medic si iau de 4 luni normens 10 zile, magneziu 5 zile si duphaston 10 zile...doctorul mi.a garantat ca raman gravida in 3 luni.CM mia venit pe 20 septembrie, 20 octombrie si 10 noiembrie..va rog din suflet sa imi dati un sfat
0
01-09-2017, ora 10:12
Tanyaw
Nu este medic/terapeut
Tanyaw
Buna ziua.am si eu o intrebare.acidul folic ajuta la reglarea menstruatiei?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Caracteristici ale ciclului menstrual ce ridică semne de întrebare
  • Chist ovarian depistat întâmplător - ignorare, monitorizare sau tratament?
  • Ciclul de două ori pe lună
  • Chisturile ovariene - important de știut
  •