Ciclu peste sarcina?

14-08-2018
Tevva
Nu este medic/terapeut
Tevva
Buna ziua, apelez la dumneavoastra intrucat nu mai locuiesc in Romania iar medicii de aici mi-au spus ca nu am nici o problema cand clar se intampla ceva dubios.
Sunt impreuna cu sotul meu de 5 ani - in care nu am avut nici un fel de problema ginecologica. De 2 luni incercam sa avem un copil, dar pana acum rezultatele sunt negative. Eu aveam un ciclu regulat de aprox 28 de zile. Incepand cu luna trecuta am observat niste pete maronii cu 3 zile inaintea ciclului, acesta venind in ziua 31 in loc de 29 cum era normal. Am avut un ciclu redus cantitativ si de culoare neagra, care m-a facut sa ma gandesc la un posibil avort spontan, tinand cont de fapul ca avusesem cateva simptome de sarcina in luna respectiva. Luna asta am avut iar pete maronii cu 3 zile inaintea menstruatiei, pe care le-am observat in principal dimineata pe hartia igienica. Iar surpriza a fost ca pentru prima data in viata nu mi-am patat absorbanul in prima zi de ciclu, desi am avut niste dureri extrem de mari toata ziua, pana tarziu in noapte. Sangele mi-a curs in cantitate redusa si doar cand mergeam la toaleta. La fel s-a intamplat si in ziua a2a, dar in cantitate si mai putina (si inchis la culoare). Acum sunt in ziua a 5a si mai am doar niste pete maronii. Alte simptome pe care le am de ceva timp sunt oboseala si durerile de spate. Am avut si o senzatie ciudata in seara zilei a3a de ciclu, simteam un discomfort in partea de jos a burtii cand mergeam. Ieri am fost la un consult ginecologic (fara aparate), am dus si o proba de urina si mi s-a spus ca totul pare in regula. L-am rugat pe medic sa imi dea trimitere la ultrasunete, dar mi-a spus ca nu e nevoie, caci nu voi afla nimic in plus. In schimb m-a trimis sa-mi fac analizele de sange, al carui reultat il voi afla maine.
Intrebarea mea este: am o problema cu ciclul sau este posibil sa fiu totusi insarcinata, chiar daca analizele de urina mi-au iesit negative?
2 comentarii
0
19-08-2018, ora 18:09
Tevva
Nu este medic/terapeut
Tevva
Intre timp am primit rezultatele analizelor de sange, totul este in limitele normale si se pare ca nu am nici o problema (si nici insarcinata nu sunt). Deci in continuare habar nu am de ce mi s-a modificat ciclul fix de cand incercam sa avem un copil.
0
04-11-2018, ora 13:56
Tevva
Nu este medic/terapeut
Tevva
Am aflat raspunsul la problema mea, si am decis sa-l postez aici pentru toate persoanele care cauta un raspuns la o problema similara cu a mea. Acum 3 saptamani am fost la un control ginecologic cu ultrasunete si am aflat ca am un fibrom uterin de 9mm, responsabil de acele pete maronii. Doamna doctor mi-a spus ca acest lucru nu afecteaza cu nimic incercarile mele de a avea copii. Mai mult, la doar cateva zile dupa acest control am ramas insarcinata. Ieri am aflat vestea cea mare si sunt nespus de fericita.
Luna aceasta e singura in care nu am mai avut deloc pete maronii (si un test de sarcina pozitiv!). Sincer cred ca m-a ajutat foarte mult faptul ca am mers la medic (desi atunci am crezut exact opusul). Mi s-a introdus cu ajutorul unui tub apa sterila direct in uter (ca sa vada mai bine daca intr-adevar e fibrom). Nu a fost prea comfortabil, dar sunt sigura ca acest lucru m-a ajutat sa raman insarcinata, fiindca a deschis mai bine "drumul".
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Menstruația peste sarcină
  • Poți avea ciclu menstrual în timpul sarcinii?
  •