ciclu peste sarcina si anticonceptionale?

19-10-2011
Dan101
Nu este medic/terapeut
Dan101
Buna, sotia mea ia anticonceptionale de opt luni, iar acum are CM foarte inchis la culare, putin si uscat. Sa precizez si istoricul: luna trecuta cand a venit Cm, i-a venit in a 5 zi de pauza, , a durat 2-3 zile - cateva picaturi inchise la culoare, luna asta tot inchis la culoare insa a venit mai devreme..in a doua zi de pauza.. Ei ii venea de obicei in a treia zi de pauza. Luna asta a gresit ordinea pilulelor ( era intuneric, nu a mai aprins lumina de lene si a luat din directia gresita- ex, ea incepe sa le ia sambata, iar inloc sa ia pastiluta ptr ziua respectiva(ex miercuri), a luat ultima pilula din luna-vineri crezand ca e pastiluta de miercuri, nu am luat nici o alta masura de protectie crezand ca nu e asa grav.. Intrebarea mea e: este posibil sa fie un ciclu peste sarcina sau s-a schimbat ciclul din cauza anticonceptionalelor? e cazul dupa 8 luni sa faca pauza avand in vedere ca e deja foarte redus cantitativ si e posibul sa ramana fara ciclu pe viitor? medicul i-a spus ca poate face pauza dupa 1-2 ani. Precizez ca noi nu suntem in tara, vom venim cam peste 3 saptamani si intentionam sa facem niste analize, deci nu am vrea sa facem aici o programare la medic, ptr ca oricum am fi programati peste1-2 sapt, iar in 3 sapt vom ajunge la medic in tara
P.s: daca este o sarcina, in ce masura este afectat copilul de anticonceptionale? are sanse sa fie sanatos?
2 comentarii
0
20-10-2011, ora 07:47
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Nu aţi precizat cum se numeşte exact medicamentul pe care îl ia soţia. Presupunând că este vorba de anticoncepţionale monofazice, atunci ordinea în care ia pilulele nu contează.
2. Ca regulă generală, toate anticoncepţionalele scad sangerarea lunară, atât ca număr de zile cât şi ca flux. Totuşi, dacă observă că acest lucru se petrece progresiv, ar fi bine să nu mai ia anticoncepţionale în cazul în care credeţi că, în viitor cândva, vă veţi dori un copil.
0
20-10-2011, ora 11:40
Dan101
Nu este medic/terapeut
Dan101
Anticonceptionalele se numesc Harmonet, i-au fost prescrise de medicul ginecolog. Primele 2 luni a luat Jasmin si nu s-a simtit bine de la ele asa ca medicul ia facut un alt set de anlize si i-a prescris harmonet, care din cate am inteles au un dozaj mai mic. Inainte de a folosi anticonceptionale in timpul Cm avea dureri si sangerare abudenta, cu durata intre 5 si 8 zile, cm neregulat. Ce e drept medicul le-a perecris pentru a scapa de toate aceste dureri si i-a zis ca sunt suficiente ca dozaj pentru a fi folosite ca contraceptiv pe termen lung, insa nu vedem pe prospect cum ar trebui sa actionam in cazul in care se greseste directia de dozaj, se precizeaza ca trebuie respectata doza zilnic si ce efecte si precautii se pot lua in combinatie de alte medicamente gen antibiotic. Copilul vrem sa vina cam peste 2 ani, insa daca Dumnezeu ni-l da nu vrem sa il avortam, de aceea suntem ingrijorati ca nu cumva sa fie un ciclu peste sarcina iar copilul sa fie afectat de contraceptive
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul