Cineva care ma poate ajuta? Sufăr de ipohondrie?

18-03-2018
Ioț
Nu este medic/terapeut
Ioț
Buna ziua, pe data de 15 decembrie 2017 a inceput sa ma doara stomacul in partea de jos si coloana, avand si scaun dereglat am fost la medicul de familie si mi s-a spus ca am IBS (colon iritabil) eu fiind stabilit in UK. Intr-o seara vazand ca simptomele nu dispar am cauat pe google si primul site care l am gasit era cu cancer de colon ceea ce m a speriat foarte tare incat mi s-au inmuiat picioarele si nu aveam stare de nici un fel acum ma puneam in pat acum ma saltam gandindu-ma sa nu cumva mostenesc boala tatalui meu. A 2a zi mi am cuparat bilet sa vin in Romania sa fac un set de analize sintomele tot erau pe langa cele care le aveam la stomac aveam si lipsusri de concentrare putine ameteli si niste dureri de cap foarte usoare gen ca o apăsare. Ajuns in Romania fara pofta de mancare fara nimic de parca deja aveam boala eram foarte sigur ca am asa ceva dar dupa ce am facut analizele care inseamna: sânge, urina, fecale, colonoscopie, endoscopie si rmn abdomen/pelvis, nici o analiza nu rezulta prezenta cancerului. M am usurat dar tot am ramas cu o durere usoara la cap ca o apasare si lipsa concentrarii. M am intors inapoi in UK si totul a fost bine pana mi-a iesit ceva in gura ca o galma tare si care nu doare, m a speriat foarte tare crezand sa nu fie ceva cancerigen am dat fuga la dentist poate el stie mai bine ce este si mi a spus ca nu este nimic de speriat si ca o sa dispara in timp ceea ce m-a linistit. Dar ma tot sperie gandul sa nu am o tumore la cap ca tot simt ca o apasare pe tample, in zona sinusurilor, in spatele ochiilor si am momente cand simt ca si cum as pierde controlul mainii stangi. Si la tampla stanga sunt putin mai umflat decat la cealalata unde este si apasarea mai mare. Aceasta apasare pot spune ca este foarte ușoară. Ma gândesc tot timpul la lucrul asta sa nu am ceva grav la cap dar in acelasi timp dau sa cred ca poate sunt ipohondru si o sa mi se intample aceasi chesti care am patit-o si cu stomacul. Va rog cineva cine ma paoate ajuta cu un sfat. Va multumesc!
4 comentarii
0
18-03-2018, ora 19:37
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara,
"ipohondria:" despre care vorbiti se numeste de fapt tulburare de anxietate si este foarte probabil ca ea este cauza sindromului de colon iritabil, o boala care are in cea mai mare proportie cauze psihogene si este gresit diagnosticata ca fiind de natura gastroenterological.

Va recomand sa mergeti mai degraba la un psihoterapeut cu experienta si sa tratati anxietatea. Daca este foarte scump sau greu in UK exista si posibilitatea psihoterapiei online.
0
20-03-2018, ora 11:03
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Poate nu ar strica sa mergi din nou la medicul de familie, sa-i spui de aceste temeri ale tale si sa-l intrebi daca nu ar fi util sa iei ceva pentru calmarea lor. Incepe mai apoi sesiunile de psihoterapie…online daca doresti
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
23-03-2018, ora 23:07
Ioț
Nu este medic/terapeut
Ioț
Multumesc frumos pentru timpul acordat si pentru raspuns, dar as mai avea o intrebare, este posibil ca tulburarile astea de ansietatea sa imi de aceste simtome la cap si sa ma si umflu la tampla? Sau este cazul sa fac o analiza CT la cap? Multumesc!
0
25-03-2018, ora 09:42
Psiholog Nicolae Nedea
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Nicolae Nedea
Buna ziua, avand in vedere ce s-a intamplat cu stomacul, mai indicat ar fi sa incepeti o psihoterapie online apoi daca mai este cazul sa faceti si examenul de care intrebati! Succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul