Cipralex dependenta - solutii alternative

507 comentarii 1 2 ..... 151617 Înainte ›
0
04-09-2012, ora 13:25
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
Salut,

Pt Adela76 : Iti dai seama ca m-am prins de faptul ca n-o sa mai fiu niciodata 100% recuperat dar parca totusi nu ma simt un om normal. Printre altele am facut si sport de performanta, un sport de contact, iar acum ma cam simt o leguma din pct de vedere fizic, iti dai seama ca, cu palpitatii si o ameteala vaga nu poti face efort sa te mentii intr-o forma fizica buna :). Am zis nu sunt deznadajduit, am trait 4 ani cu simtome din astea nasoale rau de tot fara a lua niciun medicament dar totusi, as vrea sa tind spre normalitate.

In legatura cu medicamentele, as vrea sa le intrerup pt ca ne dorim un copilas si nu as vrea sa fie influentat, asta din propria experienta, nu am consultat niciun medic sa-l intreb daca e bine sau nu ca barbatul sa consume vrun medicament.


PS: Pt d.na Monika, aveti dreptate atunci cand trec printr-o perioada de stres sau oboseala acumulata, dupa 1-2 saptamani resimt simtomele anxietatii sau ce naiba e asta. Sincer sa fiu sunt o persoana impulsiva, ma cam enervez repede dar tot atat de repede imi trece iar eu cred ca asta e problema :).

Ps2: Daca mi-ar putea da un raspuns d.na monika in legatura cu pastilele cipralex, daca se concepe un copilas si barbatul ar trebuii sa nu ia pastilute, sau ?:) :)))


Scuze pentru greselile de ortografie sau exprimare, dar sunt la servici, scriu 2 cuvinte apoi intrerup, iar scriu s.a.m.d :)
0
04-09-2012, ora 14:54
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Nu stiu sa-ti raspund la asta pentru ca nu sunt specializata pe asa ceva. Eu sunt psiholog in consiliere psihologica, dar acest site remarcabil nu are aceasta specializare la crearea contului si astfel suntem obligati sa alegem cu totii psihiatria, desi difera mult psihoterapie- psihiatrie-consiliere psihologica.
0
04-09-2012, ora 18:22
nelia55
Nu este medic/terapeut
nelia55
Pentru Bogdys
Am citit si eu comentariul tau, as vrea sa te intreb ce simtome fizice ai avut ( se pare ca se aseamana cu ale mele ), majoritatea au simptome psihice.Eu am o poveste mai lunga, daca vrei poti sa-mi scri pe mesaj privat si ioti spun cum a fost la mine. Oricum, nu intrerupe trat asa reperde si brusc, eu am facut asa ceva si a fost groaznic.Astept raspuns, sanatate multa.
0
04-09-2012, ora 20:36
adela76
Nu este medic/terapeut
adela76
Pentru d-na Chiriacescu-Multumesc, oricum, pentru raspunsuri si pentru ca ai dat atentie problemei mele.
0
05-09-2012, ora 09:08
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
Salut,

Ti-am trimis un msg privat cu datele mele Nelia, povestea mea e si ea lunga, daca stau sa analizez, cred ca am avut cam toate simtomele posibile :))) dar am enumerat doar cele care ma deranjau mai mult.

E nasoala treaba dar ma bucur ca n-am clacat, in perioada cand nu luam pastilute, daca aveam o perioada mai buna fara sa-mi fie rau, deja imi faceam griji :))), ideea e ca ma obijnuisem cu raul, asa ii-as sfatuii pe toti dar de ceva timp parca am avut prea multa incredere in cipralex si credeam ca ma recuperez complet dar acum mi-am dat seama ca niciodatata n-o sa mai fiu refacut complet :))
0
05-09-2012, ora 12:49
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Adela, iti recomand sa consulti si un psiholog, pentru consiliere psihologica. Te poate ajuta sa te descarci. Doar pastilele nu functioneaza mereu. Nemultumirile pot fi rezolvate si prin a le exprima. Cauta pe internet un psiholog din localitatea ta si nu mai sta pe ganduri. 6 ani de depresie e foarte mult, e clar ca trebuie sa actionezi si pe alte flancuri.
0
05-09-2012, ora 13:45
dory21
Nu este medic/terapeut
dory21
Pentru d-l Laurentiu,

Ce tip de terapie consideraIt ca are rezultate mai bune?
Am inteles din ce a-ti postat ca terapia cognitiv comportamentala nu ajuta suficient
Va multumesc.
0
05-09-2012, ora 21:33
adela76
Nu este medic/terapeut
adela76
D-na Chiriacescu...am consultat si un psiholog...o doamna psiholog care practica psihologia adleriana, nu cea cognitiv-comportamentala...si, din punctul dumneai de vedere, nu am probleme mari...imi daduse de inteles, prin sedintele tot mai rare, ca nu mai e cazul de psihoterapie.Am uitat sa mentionez ca nu am o problema in a comunica...nu am facut din depresia mea un subiect tabu..la locul meu de munca stiu toti colegii(inca alte 3 colege au diverse forme de depresie)...vorbesc foarte mult..ma descarc..ironizez situatiile..mi se spune ca am chiar simtul umorului...Ma gandesc ca, poate, n-ar mai trebui sa-mi doresc atat de mult sa intalnesc pe cineva..ca de-aici pleaca cea mai mare frustrare si nemultumire a mea.de la o anumita varsta...eu am peste 35.baietii singuri chiar au diverse probleme(de mentalitate, chiar fizice)...cum am si eu, dealtfel.
0
06-09-2012, ora 09:12
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
Salut,

Revin, voi credeti ca e mult prea devreme sa intrerup cipralex-ul, d-na doctor mi-a dat de inteles ca ar cam trebuii sa-l intrerup, adica starile alterneaza dar totul merge spre bine, mi-a dat ceva de plante cu valeriana daca nu ma insel, pt a-i tine locul cipralex-ului cat de cat. Chiar daca eu nu am insomnii, ba chiar dorm cam mult o sa le i-au si pe astea de valeriana :)
0
06-09-2012, ora 11:04
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Adela, cat timp ai urmat sedintele? Simti ca te-au ajutat in acest timp?
@bogdys: eu stiu ca anxioliticele si antidepresivele se intrerup treptat, adica initial reduci doza/zi, apoi iei o data la 2 zile, dupa care renunti complet. Dar asta in timp...Citeste prospectul intai si nu te baza pe cei care au mai folosit pentru ca fiecare persoana este unica si reactioneaza diferit.
In orice caz, parerea mea este sa astepti sa vezi intai cum te vei simti un timp fara pastile si apoi, daca iti este ok, sa incepeti planurile pentru bebe. Iti zic asta pentru ca in momentul conceperii unui copilas, starea de spirit si cea fizica a parintilor trebuie sa fie echilibrata, pentru a nu transmite emotii negative, boli, etc.
0
06-09-2012, ora 11:54
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
Pai nu prea am avut din pct de vedere psihic nicio problema, la mine simtomele deranjante ( repet) erau ameteala vaga, tahicardie, o stare de voma, tot vaga si o data la 3-4 luni cate un atac de panica :)
0
06-09-2012, ora 17:19
nelia55
Nu este medic/terapeut
nelia55
Pt bogdy
Am citit care erau simptomele tale in principiu.Si eu am avut cam tot asa ceva, la mine apareau la trezirea din somn, tahicardie ( de fapt nu aveam mai mult de 80/min, dar batai puternice pe cafre le simteam, transpiratii, o stare de lesin de la stomac, ca atunci cind esti nemancat si ai hipoglicemie.Mai aveam o oboseala mare, inainte mergeam pe jos 5-6 km / zi si atunci aveam o sfarseala care nu ma lasa sa fac efort si lipsa de pofta de mancare si eram fara chef. Am fost plecata in strainatate si altadata ma bucuram, atunci nu simteam nimic.Si mai era o teama, la inceput, dar fara motiv. Iar la servici nu ma mai puteam concentra.
ceea ce vreau sa-ti spun e ca am fost la o dr. 5 luni, mi-a dat trat, eu nu ma simteam bine, ea persista cu acelasi tratament. am facut si psihoterapie, nimic. abia dupa 6 luni de chin am schimbat dr si am luat alt trat si acum, dupa 11 luni de trat sant bine ( am fost de la 4-5 luni bine, dar mi-a spus sa continui.Asta vroiam saa-ti spun. In prima faza de trat, cand am renuntat la benzodiazepine am facut sevraj, groaznic, ca nu mi-a spus cum sa le intrerup.
0
06-09-2012, ora 20:19
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Bogdys simptomele acelea sunt tot pe fond psihic :) dar daca poti functiona cu ele, este ok. Atentie la atacurile de panica, daca incep sa revina mai des, poate trebuie sa reiei medicatia. Daca nu, felicitari! :)
0
03-11-2012, ora 15:02
ramona italia
Nu este medic/terapeut
ramona italia
Buna ziua!

Ma numesc Ramona si am mai scris citeva topic-uri pe acest site, de fapt aici am descoperit foarte multe persoane care au aceleasi simptome ca si mine, acum, cred, 4_5 ani. A trecut ceva vreme, am invatat sa traesccu unele simptome ( un psiholog m-a invatat sa n-o numim boala).Deci am stari de anxietate cu ataxuri de panica si agorafobie. Asta de 12 ani. Au fost periade cind am fost ok, dar nu 100% O perioada din asta am avut aproximativ un an cind am luat cipralex. Nu sunt in tara, si nu-mi pot permite sedinte de terapie din motive materiale.Sun destul de costisitoare, desi uni de aici spunea asa : pt sanatate nimic nu este costisitor.deci, dupa inca jumatate de an de la intreruperea tratamentului cu cipralex, toate simptomele au revenit, ba chiar unele mai urite. As dori un raspuns de la ce-i care au mai trecut prin aceste momente sau cineva de specialitate daca e cazul sa reincep tratamentul cu cipralex. Luam 10mg pe zi, picaturi. Va multumesc, sanatate tuturor!
0
03-11-2012, ora 17:19
ramona italia
Nu este medic/terapeut
ramona italia
O Doamne, cite greseli a facut, mii de scuze...:(.
0
23-01-2013, ora 20:48
Mihadei
Nu este medic/terapeut
Mihadei
buna, nici nu stiu cu ce sa incep, dar voi incepe cu inceputul.Am urmat tratament cu cipralex de 10 mg/zi si alprazolam de 0, 5 mg/zi timp de 7 luni, depresia mi-a trecut si am renuntat la tratament fara acordul medicului am considerat ca sant ok, le-am scos treptat si nu am avut nici un fel de problema.Doar ca problema mea sa reintors dupa aprox 1 an, aceleasi stari depresive ca la inceput, fara putere, nu vroiam sa ies din casa, nu vroiam sa vad pe nimeni, plangeam din orice, traiam doar pentru puiul meu de 7 anisori, era singura mea motivatie, nici pe sotul meu nu il mai suportam, pt ca nu ma intelege ma rog pt el nu exista depresie.Am pornit din nou la drum cu cipralex doar ca fara alprazolam, si fara medic. le-am inceput acum 3 luni si totul se imbunatatise doar ca luna aceasta am facut un test de sarcina siii pozitiv.Am decis sa pastrez sarcina nu stiu daca e alegerea cea mai buna, mam consultat cu 4 medici care au zis ca e in regula eu avand doar 21 de zile de sarcina, si am oprit tratamentul.nam mai luat din urmatoarea zi, si aici a inceput adevaratul calvar daca voi scapa cu zile.Ma simt foarte rau, nu ma pot tine pe picioare, ametesc, vad in ceata, vimit tot ce bag in gura, dificultate in respiratie imi amorteste corpul, abia reusesc sa merg 10 min pe jos dupa baiat la scoala, nu stiu cat o sa ma mai tina sevrajul asta, sant asa de 6 zile dar parca e din ce in ce mai rau, nu stiu ce as putea lua care sa nu imi afecteze sarcina si binenteles sa ma ajute sa trec peste raul asta, sper ca nu vam plictisit
0
31-01-2013, ora 23:35
diana94949
Nu este medic/terapeut
diana94949
buna. cum va mai merge tratamentul cu cipralex ? eu am facut 18 zile dar nu simt imbunatatiri si ma gandesc sa ma duc la medic poate imi mareste doza la 20 mg pe zi, acum luand doar 10 mg pe zi
0
02-02-2013, ora 11:16
diana94949
Nu este medic/terapeut
diana94949
NU MAI ESTE NIMENI PE AICI ???
0
04-02-2013, ora 13:43
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Buna!
Am luat si eu cipralex cateva luni, dar nu am vazut nici o ameliorare. In schimb, m-am ales cu 4 kg in plus (cate 1 pe luna). Ceea ce m-a deprimat si mai rau. Si am intrat astfel intr-un cerc vicios. Pana am zis stop. M-am dus la un cabinet homeopat si am cerut tratament, in acelasi timp am scazut cipralexul, in prezent iau numai 1/4 dintr-o pastila, mai am o sapt si termin.
Ca o concluzie? Mie nu mi-a mers! Nu e bun deloc! Nici nu l-as recomanda. Evident ca sunt si cazuri in care functioneaza..dar eu nu ma numar printre ele.
Deci aveti grija cu cipralexul. Totusi, daca este scos treptat nu apare sevraj.
Iar pt Mihadei, exista si solutii alternative, sa poti duce sarcina la bun sfarsit si fara stari proaste. Curaj, deci!

Multa sanatate!
0
06-02-2013, ora 11:04
strutaandreea
Nu este medic/terapeut
strutaandreea
buna ziua! Am 23 de ani si am fost diagnosticata de atac de panica anul trecut in vara! Am luat rivotril si sertalina 2 luni am intrerupt brusc tratament si am avut niste reactii adverse ingrozitoare. Dupa care am fost la doctor si mi-a dat cipralex ssi rivotril le-am luat pana acum o luna am intrerupt tratamentul... Ma simt foarte obosita dureri de cap, de muschi brate, ameteli si dureri de stomac. Mi s-a spus ca am si un stomac spastic. Ma gandesc sa ma duc inapoi la doctor sa imi faca o schema de tratament dar totusi as vrea sa numai depind de pastile..Daca stiti de reactiile adverse de intrerupere a tratamentului va rog sa'mi spuneti ca nu stiu la cine sa mai apelez Multumesc
0
06-02-2013, ora 11:55
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Buna!
Si eu am suferit de atacuri de panica, dar a trebuit sa urmez un tratament pe o perioada determinata (9 luni in cazul meu), dupa care nu au mai aparut. Ti-as recomanda sa urmezi totusi un tratament apoi, sa renunti treptat, la indicatia medicului.
Nu se renunta foarte greu, dar mai apar ceva efecte stanjenitoare, un pic de agitatie sa zic asa.
. Sevrajul dispare, nu este ceva permanent.
0
06-02-2013, ora 12:27
strutaandreea
Nu este medic/terapeut
strutaandreea
si ce tratament ai urmat ? pentru ca eu am incetat de 3 saptamani sa'l iau si ma dor oasele muschii si capu foarte tare si ameteli permanente senzatie de oboseala
0
06-02-2013, ora 12:33
strutaandreea
Nu este medic/terapeut
strutaandreea
si in plus si cervicala ma doare foarte rau :( sper sa trec peste starile acestea mai ales acum cand sunt in sesiune si n-am puterea sa ma concentrez la invatat
0
06-02-2013, ora 12:41
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Am luat velaxin.9 luni. Apoi am redus doza la jumatate 14 zile, apoi un sfert inca 14, apoi mai luam un sfert de 2 ori pe sapt si gata. Nu am avut sevraj. Acum, la cipralex-ul asta vad ca am. O nenorocire de medicament!
Mai bine ai continua tratamentul pana treci de sesiune, apoi vezi ce poti face.
Daca nu esti limpede, nu poti asimila cunostine, si e cam nasol sa aduni restante.
0
06-02-2013, ora 12:54
strutaandreea
Nu este medic/terapeut
strutaandreea
dar ai luat si cipralex? chiar ca o nenorocire de medicament parca is drogata de la el..in plus parca numai sunt eu nu ma mai recunosc..:(
0
06-02-2013, ora 12:57
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Dupa ce am terminat tratamentul cu velaxin am stat cam un an fara nici un antidepresiv, apoi a inceput sa nu imi mai fie bine (eram nervoasa, si aveam si fel si fel de ganduri).
M-am hotarat sa ma intorc la acelasi dr care imi vindecase atacurile de panica, si mi-a dat cipralex. Chiar l-a laudat ca e foarte bun. Am luat din asta 4 luni, timp in care am luat si 4 kg pe mn spre disperarea mea. Era deajuns si am renuntat treptat la el acum mai am cateva zile de 1/4 din pastila. In paralel urmez un tratam homeopat. Macar astea nu provoaca dependenta...
0
06-02-2013, ora 12:59
strutaandreea
Nu este medic/terapeut
strutaandreea
pai cipralex simplu? ca stiu ca ti'l da si cu un anxiolitic tip rivotril ori altceva ? si acuma cum te simti mai bine? scuza-ma ca te stresez cu intrebarile mele dar as vrea sa ma fac bine si numai cine a trecut prin astea stiu despre ce vorbesc
0
06-02-2013, ora 13:07
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Nu, nu simplu, cu Spitomin si miarserin (un somnifer pe care nu l-am prea luat). Se asociaza mereu un anxiolitic+ antidepresiv.
Stai linistita, nu ma stressezi deloc.
Sunt cam de o luna pe remedii homeopate, sa zic ca e bine, desi mai am momente de nervozitate. Acum e totusi greu de spus daca sunt bune sau nu, pt ca o data, perioada de cand am inceput sa le iau e prea scurta, si a doua, pt ca intervine oarecum si sevrajul de la cipralex. Partea proasta la ele, ca sunt cam scumpe, te cam arde la buzunar (bine, eu mai tratez pe langa depresie, si migrene si o insuficienta ovariana), probabil si de asta.
0
06-02-2013, ora 13:09
strutaandreea
Nu este medic/terapeut
strutaandreea
aha am inteles si ce tratament homeopat iei?
0
06-02-2013, ora 13:19
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Pai nu as putea sa iti zic, sunt niste denumiri ciudate, din care nu iti dai seama care cum e, si pt ce e (de exemplu unul se numeste fd 22)..
Am fost la o doctorita homeopata, care in trecut m-a vindecat de un chist la san, deci nu am mers chiar "la plesneala"...sper sa fie bine.
Cand am ajuns la ea aveam deja diagnosticele, ea mi-a dat decat remediile. Care au multe restrictii (fara cafea, usturoi, ceapa, mentol, otet..), si care se iau de mai multe ori pe zi, cu pauze de jumate de ora inainte de a le lua, si dupa, distractiv...
Adaugă un comentariu / răspuns
507 comentarii 1 2 ..... 151617 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul