cipralex mi a redat viata a doua oara!?

01-11-2012
flo73
Nu este medic/terapeut
flo73
Cipralex mi a redat viata a doua oara(prima data acum 8 ani).!!!!!!Atunci sufeream de atacuri de panica, acum acelasi lucru plus depresie.Desi sunt o persoana care nu suporta medicamentele(orice medicament iau si pentru orice imi provoaca o reactie secundara), tot la cipralex am ajuns.Am incercat tot felul de tratamente 5 htp, sunatoare si un tratament homeopat argentum nitricum ch200 care mi a distrus pur si simplu viata.Dupa doza de argentum toate simptomele mele sau agravat, intr o saptamana nu mai puteam merge la lucru.Ma distrus pur si simplu.dupa 3 luni de chin cand credeam ca nu o sa imi mai revin niciodata CIPRALEX mi a redat viata din nou.Dupa 2 saptamani a trecut totul si atacurilre si depresia!!Dar cum exista totdeauna un dar si nimic nu poate fi ok dupa o luna acest cipralex a inceput sa imi dea probleme gastrointestinale;flatuenta, balonare.Nu pot nici cu el nici fara el?!!!
Am citit multe despre acest cipralex, am inteles ca prin faptul ca creste serotonina, se reduce cantitatea de dopamina si de aici multe probleme.Pshiatrul meu zice ca din cauza aceasta apare si o stare de apatie sub cipralex, stare pe care o am si eu.MA POATE LAMURI SI PE MINE CINEVA CE FAC ACESTE MEDICAMENTE CU NOI ???NE REDAU VIATA SI APOI NE O IAU INAPOI?
2 comentarii
0
02-11-2012, ora 07:49
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Buna, medicamentele trebuie folosite in general in doze mici si preferabil pentru situaţii de criză. În cazul medicamentului pe care l-ai descris, el produce modificări la nivelul neurotransmiţătorilor, dar aceste modificări nu sunt cele mai potrivite. Efectul practic este unul parţial şi de fapt imposibil de controlat în totalitate. Medicamentele produc un grad de dependenţă, iar în acest sens se recomandă mai întâi psihoterapia. Chiar dacă pare uneori costisitor, tratamentul psihoterapeutic este de durată, util toată viaţa pentru că pur şi simplu se parcurge un proces de dezvoltare personală.
0
07-11-2012, ora 11:42
spookieman
Nu este medic/terapeut
spookieman
incearca sa faci rost de cartea lui patrick holford-gandesti asa cum mananci-noua alimentatie optima pentru creier.citeste-o cu mare atentie chiar si de mai multe ori.apoi incearca savezi cam pe unde te incadrezi.depresia ta e foarte posibil sa fie data de un dezechilibru biochimic.si eu iau cipralex dar cu rezultate relativ mediocre.fa-ti analizele care sunt descrise in carte si apoi incearca tratamentele nutritionale recomandate in functie de rezultatele analizelor.5htp e posibil sa nu fi functionat deorece depresia ta e posibil sa nu fie produsa de un dezechilibru al neurotransmitatorilor, e posibil sa ai pirolurie sau hipoglicemie, sau metilare necorespunzatoare, sau exces de histamina.deci fa-ti analize temeinice si incearca tratamentele nutritionale prescrise in carte dar fa-le ca la carte si poate sunt sanse sa-ri imbunatatesti starea...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul