ciroza

21-11-2007
zuzzu100
Nu este medic/terapeut
zuzzu100
socrul meu a facut niste analize de rutina in urma carora a fost depistat cu ciroza, glicemia 200, o glanda suprarenala invizibila la tomograf, si trei ganglioni/chisturi intre ficat si splina si pe stomac.diagnosticul prezumtiv a fost:hepatosplenomegalie.am cautat informatii pe site si nu am gasit nimic clar.nu stiu ce sa mai cred.e posibil sa fie toate complicatii de la ciroza? pot aparea ganglioni in stomac?care e evolutia unui pacient cu ciroza?va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns.va multumesc!
18 comentarii
0
22-11-2007, ora 00:00
Dr. Radu Botezatu
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Radu Botezatu
Buna ziua. Aceasta boala, Ciroza hepatica, este de mai multe feluri, in orice caz medical vorbind, ficatul este transformat intr-un baraj in fata sangelui care vine de la intestin si splina. Constituindu-se acest baraj in respectivele structuri se acumuleaza sange iar acestea se maresc, respectiv Splina (Splenomegalie). Intestinul nu are cum sa acumuleze sange iar acesta cauta o shuntare a caii lui normale prin ficat, astfel se pot constitui asa numitele varici-esofagiene (Asta este o complicatie a cirozei, cel mai bine ar fi ca socrul dvs sa efectueze si un examen endoscopic).
Ficatul, cu structura dezorganizata, consituie acel baraj sangvin, se umple cu sange si se mareste, de aici termenul Hepatosplenomegalie.
Glicemia 200 este o problema, este socrul dvs un diabetic cunoscut?
Glanda suprarenala invizibila la tomograf nu are legatura in mod direct cu afectiunea discutata.
"Trei ganglioni pe stomac" - nu imi pot da seama la ce va referiti.
Poate mi-ar fi mult mai usor daca mi-ati spune cauza cirozei hepatice. Aceste cauze pot fi multiple: alcoolica, virala (virus hepatitic B, C etc), si mai rar alte cauze. Atentie insa ca in functie de tipul cirozei aceasta poate degenera malign.
Numai bine
0
22-11-2007, ora 00:00
zuzzu100
Nu este medic/terapeut
zuzzu100
multumesc frumos pt raspuns.in primul rand, cauza cirozei se pare ca ar fi o hapatita veche si o expunere la substante toxice(chimicale pt culturi agricole) cu ft multi ani in urma.socrul meu a efectuat o gastroendoscopie ieri in urma cereia medicul a spus ca are 3 ganglioni in partea stanga a stomacului(asa cum a introdus endoscopul).maine urmeaza sa fie supus unei interventii prin care sa i se preleveze un ganglion sau o parte din el pt a se stabili de ce natura este. in legatura cu diabetul, nimeni nu a stiut ca el sa aiba aceasta afectiune, dar desi s-a simtit rau in ultimii 2 ani a refuzat sa mearga la consult, amanand mareu.precizez ca m-am casatorit in iulie anul acesta si el a vrut sa mearga la medic doar la inceputul acestei luni.initial am crezut ca banuia ca ar fi bolnav si de aceea refuza, dar a fost la fel de socat de vestile proaste ca si noi.chiar as putea spune ca incepe sa devina putin depresiv.cam in cat timp se afla rezultatul unei biopsii? el este internat in spitalul judetean Craiova si acolo se deruleaza toate investigatiile.medicul mi-a spus sa ii duc mancare de regim dar nu prea mai stiu ce inseamna asta.tot de la medic mai stiu si ca ciroza s-ar fi instalat mai demult dar nu am date exacte.poate ma pueti ajuta cu ceva legat de evolutia acesteia. vreau sa mai adaug ca in ultimii 2 ani a tot avut scaune diareice, dureri de burta(cum explica el), voma si o stare generala proasta care se repetau cam o data pe luna. deasemenea, starile erau favorizate si de nervi, suparari, pe sistem nervos, sa spun asa. localizarea acestor "ganglioni" este chiar in stomac si nu pe esofag.medicul a mai spus si ca ar avea alti astfel de ganglioni situati undeva intre ficat si splina, care impiedica functionarea normala a nu stiu ce...va multumesc inca o data pentru raspuns si sper sa imi raspundeti in continuare.
0
22-11-2007, ora 00:00
Dr. Radu Botezatu
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Radu Botezatu
Buna ziua,
Acei ganglioni pe care medicul i-a gasit in interiorul stomacului pot fi niste excrescente din peretele gastric. Biopsia a fost efectuata proabil pentru stabilirea naturii benign/malign. Rezultatul unei biopsii depinde daca este efectuat examenul in regim de urgenta sau nu. Daca nu, termenul este 1 luna.
Informatii despre mancare de regim pentru un cirotic gasiti la orice pas, in principal evitati grasimile, arsurile, prejelile si mancarurile picante. Cat mai multe fructe/legume. Evitati de asemeni lichidele acidulate.
Despre simptomele pe care le precizati dvs, doar daca aceste sunt "o data pe luna", nu as putea sa le leg in nici un fel despre afectiunea de care vorbim. Daca acestea ar fi fost mai dese, probabil discutam in alti termeni.
Evolutia bolii numite ciroze, dupa cum ma intrebati mai sus este urmatoarea, in cazul socrului dvs: Pe fondul hepatitei (de care nu mi-ati spus daca a fost cu un virus, si spuneti ca lucra in mediu toxic, deci am tras eu concluzia ca a fost o hepatita toxica) in ani de zile structura ficatului de regenereaza anarhic, adica celulele hepatice nu se mai organizeaza pe arhitectura originala. Dat fiind acest fapt, dupa cum am spus si in postul anterios se creaza un baraj in calea fluxului de sange ce trece de la intestin, prin ficat, spre inima. Sunt multi oameni care supravietuiesc cu ciroza, deci nu este o problema de care sa va temeti. Este insa o boala care nu se poate trata si in timp evolueaza spre agravare. Daca nu este tinut sub regim si sub indicatiile medicului va aparea ascita (acumularea de lichid in abdomen, si umflarea excesiva a acestuia), in urma careia va trebui sa fie efectuata evacuarea lichidului.
Medicul v-a mai spus ca mai are niste formatiuni intre ficat si splina, pe acestea cum le-a descoperit? Ecografic?
Nu mi-ati spus totusi cati ani are socrul dvs, daca a slabit in ultimul timp, daca a avut sau are icter, daca se simte lipsit de forta, este molesit, nu mananca, si cel mai important, daca a fost diagnosticat cu diabet de un medic specialist sau nu.
Numai bine
0
23-11-2007, ora 00:00
zuzzu100
Nu este medic/terapeut
zuzzu100
azi am aflat ca nu s-a confirmat diagnosticul de diabet la ultimele verificari care au fost facute sub supravegherea unui medic specialist. socrul meu are 53 ani si mereu a fost slab(1, 65m, aprox 60 kg) in ciuda faptului ca mereu a mancat ft bine, chiar si acum.mereu a avut pofta de mancare si a luat multe gustari intre mesele principale. in alta ordine de idei, tot azi am aflat ca are doar 3 ganglioni pe suprafata externa a stomacului.acestia au radacina pe stomac si se intind catre ficat si splina.au fost depistati la un ex ecografic si eu schimbam mereu datele pt ca a facut mai multe astfel de ex si de fiecare data apareau modificari pe care eu vi le furnizam asa cum le aflam.azi s-a stabilit clar ca nu exista alte zone afectate de acei ganglioni in afara celei de care v-am spus un pic mai sus.marti o sa fie operat pt biopsie si intradevar rez va veni peste o luna, ceea ce ma face sa cred ca nu este chiar asa de grav din moment ce nu au hotarat sa se faca la urgenta.nu are icter si nici nu a avut in trecut, cel putin din cate stiu eu.intradevar, se simte mereu lipsit de forta si se pare ca sta prost cu imunitatea pt ca medicul i-a prescris perfuzii cu glucoza, vitamine, etc precum si unele cu arginina, daca am inteles bine. cunoasteti cazuri asemanatoare in care sa apara astfel de ganglioni pe exteriorul stomacului? medicul mi-a explicat: ganglionii au radacinile pe stomac, pe extariorul lui si se intind pe ficat si pe splina.mai vreau sa va spun ca a baut ft multa cafea si a fumat cam 20-30 de tigari zilnic. acum a redus semnificativ toate astea mai mult la insistentele noastre.daca nu renunta la cafea si tigari cum il afecteaza? va multumesc mult ca v-ati facut timp sa-mi raspundeti.
0
24-11-2007, ora 00:00
zuzzu100
Nu este medic/terapeut
zuzzu100
azi am vazut la prima tv un reportaj despre un nou medicament care se pare ca ar vindeca ciroza. din cate am inteles medicamentul se afla deja pe piata si poate fi eliberat atat compensat cat si gratuit. din pacate nu am vazut tot reportajul si acestea sunt singurele date pe care le am.stie cineva de existenta acestui medicament? va rog frumos sa-mi dati si mie mai multe detalii cada aveti cunostinta de aceste informatii.multumesc mult!
0
30-10-2008, ora 10:54
ana_maria23
Nu este medic/terapeut
ana_maria23
Buna ziua.
De curand am aflat ca am Hepatita C si in momentul de fata sunt insarcinata in 9 saptamani.
Imi puteti spune va rog : daca imi afecteaza bebelusul, si ce riscuri sunt?
Multumesc
0
30-10-2008, ora 12:31
Dr. Radu Botezatu
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Radu Botezatu
Stimata doamna,
Transmiterea virusului C la nou-nascut este foarte putin probabila si ea se poate realiza perinatal, adica in momentul nasterii. Aceasta este conditionata de prezenta unei viremii in sangele mamei (Adica o hepatita acuta, cu prezenta unui titru mare de virus in sange)
Cu alte cuvinte trebui sa va interesati daca aceasta hepatita C diagnosticata la dvs este una cronica, sau este acut. Trebuie neaparat testat si sotul/partenerul dvs sexual deoarece contactul sexual este una din principalele cai de transmitere ale acestui virus.
0
02-12-2008, ora 11:28
ana_maria23
Nu este medic/terapeut
ana_maria23
Buna ziua,
Am facut absolut toate analizele, viremia mi-a iesit: 60258 UI / ml (4, 78 log UI / ml ) si sensibilitatea metodei: 15 UI / ml ( 1, 18 log UI / ml).Analizele sotului au iesit foarte bune.
Multumesc.
0
10-03-2009, ora 11:01
ioana-58
Nu este medic/terapeut
ioana-58
Buna ziua,
Sunt Ioana, 51 ani si saptamina trecuta mi-am facut un fiboscaner si am fibroza stadiul 4.M-am speriat ca stiu ca asta inseamna ciroza, dar mai stiam ca asta se inscrie in evolutia hepatitei cu viirus B &D, pe care o am de la 8 ani.D-ul a fost descoperit mai tirziu, cind s-au putut face teste mai moderne.De-a lungul timpuluiam facut vreo 3 punctii-una la 18 ani, una la 39 (si am facut si interferon un an, dar fara rezultat-si doza a fost mica) si una la 45.am incercat sa mai fac interferon o data la 46 de ani, dar nu am suportat, asa ca virusul e inca prezent.Am tinut uneori regim destul de stict, dar in ultimii 12 ani am lucrat intr-un mediu de afaceri f stressant si acum din pacate incep sa-apara efectele..Am si un baiat de 23 ani(cu toate ca mi s-a interzis sa fac copii), perfect sanatos.Se pare ca acum trebuie sa iau boala mult mai in serios..Mai astept rezultatele pt viremie si fibromax(am dat o groaza de bani pe analizele astea) si apoi ce trebuie sa fac?Se pare ca Himera este medic, daca mi-ar da niste sfaturi as fi foarte recunoscatoare-sau cine are experiente asemanatoare ce-a facut.?Daca am fi in America sau in alta tara ar trebui sa dau "sistemul" in judecata , ca am fost infectata de la un vaccin-cun ne faceau la scoala...si toata viata numai la analize si spital am stat..numai bine si sanatate !
0
17-10-2009, ora 23:34
rrux88
Nu este medic/terapeut
rrux88
Buna ziua.Va recomand ca, in ciuda urmarii uui tratament alopat, sa vorbiti cu doamnsa dr Craciun Laura(homeopat).Am o cunostinta a carei mama de 75 ani traieste cu ciroza alcoolica de 10ani, in ciuda slabelor sperante de viata date de medici.Are cabinet pe la 1MAI.
0
17-10-2009, ora 23:48
rrux88
Nu este medic/terapeut
rrux88
Craciun Otilia nu Laura
0
22-01-2010, ora 15:09
filomena
Nu este medic/terapeut
filomena
Cum este doamna asta Craciun Otilia?
0
22-01-2010, ora 15:13
filomena
Nu este medic/terapeut
filomena
de fapt ma intereseaza daca intr-adevar te ajuta cu acele tratamente?
0
22-01-2010, ora 23:28
rrux88
Nu este medic/terapeut
rrux88
Tot ce pot sa va spun este ca o femeie de 75 ani cu diagnosticul de ciroza hepatica alcoolica traieste de 10 ani, in ciuda parerilor doctorior, care credeau ca poate muri oricand.Pe langa tratamentul alopat a mai luat si medicamente homeopate recomandate de aceasta doctorita.Puteti sa incercati sa vb cu dansa.
0
23-01-2010, ora 01:35
filomena
Nu este medic/terapeut
filomena
eu am nevroza la mine e mai complicat am fost la ea dar nu m-a convins
0
10-03-2010, ora 01:18
anyy
Nu este medic/terapeut
anyy
buna.cunosc si eu pe cineva care are ganglioni pe stomac..nu se gasesc prea multe explicatii pe internet despre ei..poate cineva sa mi dea niste informatii ?va rog frumos...
0
28-05-2013, ora 22:27
marcocristian
Nu este medic/terapeut
marcocristian
buna as avea nevoie de un raspuns.la tatal meu la tomograf ia gasit pe ficat mai multi noduli unul de 4, 5mm si mai multi noduli mici, a slabit si este galben si nu are pofta de mancare...la trimis la mai multe analize dar nu prea vrea sa mearga...pe tomograf la rezultat scrie ceva de metastaza...nu stiu ce sa zic pt ca sunt cam distrus.a baut o viata intreaga...si nusitu ce sa zic mai are vreo sansa???are 65 de ani
0
30-12-2013, ora 05:17
Maria1112
Nu este medic/terapeut
Maria1112
Am varsta de 50 de ani. Am fost diagnosticata in aprilie 2013 cu hepatita virala cu virus C.
Acum 2 saptamani (13 decembrie 2013) am facut Viremia si Fibromaxul. Inainte de recoltare pentru aceste doua analize am facut ecograf iar imediat dupa recoltare am facut tomografie.Rezultatul la ecografie si tomografie a fost FICAT NORMAL, CU STRUCTURA OMOGENA, SPLINA MARITA PUTIN.
Viremia a iesit 65000 iar Fibromaxul - F4 ( ADICA DEJA CIROZA)
Este posibil sa am ciroza daca la ecograf si tomograf Ficatul a iesit NORMAL ?
Ori analiza a fost gresita ?
Analizele facute in 9 decembrie 2013: GPT - 111 U/L; GOT - 151, 7 U/l; CREATININA SERICA- 0, 71mg/dL; COLINESTERAZA-5815 U/l;
GAMA GT- 79 U/L; AFP- 21, 46; Nr. leucocite- 3, 56 mii/ ; Hemoglobina - 13, 2; Trombocite - 168 mii /Bilirubina urina- negativ; Glucoza serica - 80;
Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: